Na jezech i voleji: Jaké vybavení na vodu zabalit?

Tipy k nákupuDovolená a cestování 10. 11. 2021

Vodácká sezóna je v plném proudu – po vydatných deštích to sviští, jezy jsou sjízdné a v kempech to voní buřty! Chystáte se letos sjet divokou řeku? Tak to vám poradíme, bez čeho se na vodě neobejdete!

Ať už s rodinou i se psem na pár dní, nebo s bandou nejlepších přátel na celý týden. V létě řeky patří vodákům a basta! Co byste určitě měli přihodit do barelu?

Jako když vás do vody hodí

Spánek ve stanu pro mnohé není nejpříjemnější, ale někdy není zbytí. Aspoň se tedy vybavte kvalitní karimatkou, na které se vám bude pohodlně spát. Samonafukovací karimatka udělá půl práce za vás, neboť jí stačí jen povolit uzávěr a voilà.

Na jezech i voleji: Jaké vybavení na vodu zabalit? 1

Samonafukovací karimatka (1 359 Kč, Mall.cz), Karimatka double (nyní jen za 849 Kč, 4camping.cz)

Hezky v teple

Neméně důležitý je dobrý spacák. Během teplých nocích si třeba říkáte, že ho nepotřebujete, ale pokud jedete na vodu třeba v září, může být v noci už velmi chladno. Pořiďte si tedy takový, který vás zahřeje a zároveň bude skladný.

Na jezech i voleji: Jaké vybavení na vodu zabalit? 2

Spacák (nyní jen za 595 Kč, 4camping.cz), Dětský spacák (1 990 Kč, Mall.cz)

Improvizovaná kuchyně

I kempové jídlo se přejí a pokud jste správní táborníci, jistě dostanete chuť si někde najít pár hub a udělat si smaženici nebo opéct několik buřtů. Jaké drobnosti se vám hodí vzít na vaření? Určitě nezapomeňte na ešuš, skladný vařič a nůž – postačí vám jakýkoli švýcarák nebo nůž motýlek.

Na jezech i voleji: Jaké vybavení na vodu zabalit? 3

Vařič (nyní jen za 429 Kč, 4camping.cz), Švýcarský kapesní nůž (889 Kč, Cestovatelský obchod)

Něco z knihovničky

Hezká humoristický knížka je samozřejmostí, ale co dalšího byste s sebou měli vzít? Nezapomeňte na písně k táboráku, průvodce po městech, kterými se chystáte projet, a samozřejmě vodácké mapy!

Na jezech i voleji: Jaké vybavení na vodu zabalit? 4

Vodácká mapa - Vltava (53 Kč, Knihy Dobrovský), Český Krumlov - průvodce (120 Kč, Bux.cz), Lužnice – vodácká mapa (89 Kč, Knihy Dobrovský), Vodácký zpěvník (88 Kč, Bux.cz)

Na cennosti

Na vodě občas skončíte ve vodě – ať už se nedopatřením cvaknete nebo vás dobromyslný kamarád do vody shodí. Buďte si tedy jistí, že vaše peníze, mobil a další cennosti, máte-li je u sebe, zůstanou hezky v suchu.

Na jezech i voleji: Jaké vybavení na vodu zabalit? 5

Vodácký vak (389 Kč, Cestovatelský obchod), Vodotěsný obal (nyní jen za 495 Kč, 4camping.cz)

Související obchody

4camping.cz, Cestovatelský obchod, Mall.cz, Knihy Dobrovský, Bux.cz

Chcete přijít o odměnu až 15 % z každého nákupu na internetu?

Stačí se zdarma zaregistrovat a o žádné odměny již nikdy nepřijdete.

Právě teď k novému účtu navíc 300 Kč Ke každé odměně za nákup získáte další bonusovou ve stejné výši. Celkem na bonusových odměnách můžete získat až 300 Kč. za vaše nákupy.

- nebo -
Registrací souhlasíte s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.
Máte již účet? Přihlaste se