Klíšťata útočí! Víme, jak ochránit čtyřnohé přátele

Tipy k nákupuZvířata 5. 11. 2021

Klíšťata jsou zase tady! Letos dokonce ve větší síle než tomu bylo loni. Proto opravdu není radno podceňovat ochranu proti klíšťatům. Chránit je třeba jak sebe, tak své domácí mazlíčky, především tedy psy, kteří v přírodě tráví hodné času. Bez pořádného přípravku se klíštěti prostě nevyhnete. My vám poradíme, jaké z nich jsou nejlepší a neúčinnější, a kde je nakoupit co nejvýhodněji.

Snad každý pes miluje venkovní procházky a jelikož je pro ně nutností prozkoumat každý patník ale i travní porost, je třeba je chránit před případnými klíšťaty. Ty se právě moc rádi skrývají v trávě a dalších porostech přibližně do jednoho metru. Každý mazlíček je tak ve velkém ohrožení. Se správně zvoleným antiparazitikem však budete moc být klidu jak vy, tak váš pejsek.

obojky pro psy

Jak vybrat vhodné antiparazitikum?

  • Prostředí - pokud váš pes stráví více času venku, jsou vhodnější obojky pro psy. Naopak pro ty, co žijí v bytě nebo domě, jsou lepší spreje a pipety.
  • Hmotnost psa - před nákupem je třeba si přečíst informace, pro jak velké psy je přípravek vhodný.
  • Věk psa - též je třeba si načíst, od jakého období je možné přípravek psovi aplikovat.
  • Druh parazitů - před jakými parazity chcete svého mazlíčka ochránit?
  • Nástup účinku - pokud vyžadujete účinnost ihned, použijte spíše spreje. Obojky mají pomalejší nástup.

1. Obojky proti klíšťatům

Obojky pro psy patří mezi nejúčinnější a také nejjednodušší možností, jak ochránit svého čtyřnohého mazlíčka. Kromě klíšťat mohou odpuzovat také další parazity, tedy blechy, nebo dokonce i komáry a otravné mouchy.

Obojek Foresto

Foresto obojek pro psy je velmi oblíbený díky své vysoké účinnosti. Jeho barva je šedá a je naprosto bez zápachu. Obě léčivé látky se uvolňují postupně, vydrží až po dobu 8 měsíců. Tento obojek o délce 70 cm je vhodný pro psy od 7. týdne, kteří neváží více jak 8 kg. Je účinný jak proti klíšťatům, tak i dalším parazitům.

Cena: 689,00 Kč

Cashback: až 2 %

Prohlédnout obojek »
foresto

Obojek Scalibor Protectorband

Scalibor

Tento bílý obojek je účinný proti klíšťatům i komárům. Je 65 cm dlouhý a vhodný pro velké psy od 7. týdne. Repelentní účinek působí až po dobu 6 měsíců. Obojek se doporučuje nasadit již přes sezónou. Látky se uvolňují postupně a po celé ploše srsti.

Cena: 379,00 Kč

Cashback: až 2 %

Prohlédnout obojek »

2. Spreje proti klíšťatům

Pokud hledáte rychlou a účinnou ochranu před klíšťaty a dalšími parazity, bude se vám hodit mít při ruce sprej proti parazitům.

Frontline Spray

Sprej Frontline ochrání vaše čtyřnohé přátele před klíšťaty, blechami i všenkami. Tento sprej působí jako prevence, ale i léčba. Blechy dokáže zahubit do 24 h, klíšťata do 48 h. Sprej je vhodný jak pro psy, tak kočky.

Cena: 329,00 Kč

Cashback: až 2 %

Prohlédnout spej »
Frontline

ZOOHIT - s cashbackem ušetříte až 2 % z nákupu

Nakupujte vše pro vaše domácí mazlíčky výhodně. Například na e-shopu Zoohit můžete sehnat vše potřebné s cashbackem až do výše 2 %. Počítá se každý uskutečněný nákup.

Nakoupit výhodně »

Tip: Ať už domácího mazlíčka máte, nebo si ho teprve chystáte pořídit, nezapomeňte mu domů kromě krmení pořídit i všechny důležité chovatelské potřeby.

3. Roztoky pro nakapání na kůži

Antiparazitní pipety jsou dalším velmi účinným ochranným prostředkem před různými parazity, tedy i klíšťaty. Způsob aplikace je jednoduchý, roztok nakapete dle návodu pomocí pipety přímo na psí kůži.

Frontline Combo Spot-On

Tento roztok od značky Frontline je účinný proti klíšťatům, blechám a všenkám. Proti klíšťatům má přípravek trvalý účinek pro dobu 4 týdnů. V balení najdete připravenou pipetu s roztokem. Roztok tedy jen stačí jednoduše nenést na kůži vašeho mazlíčka. Konkrétně tento přípravek je vhodný pro psy od 2 - 10 kg, v případě větších psů je třeba se podívat na nabídku jednotlivých e-shopů.

Cena: 179,00 Kč

Cashback: až 2 %

Prohlédnout roztok »
Frontline Combo

ADVANTIX roztok

ADVANTIX roztok

Tento přípravek je účinný proti blechám a klíšťatům a je vhodný pro psy nad 25 kg. Samozřejmě i od této značky seženete přípravky pro různě velké psy. Užívat ho lze již od 8. týdne štěněte. Proti klíšťatům působí po dobu 3 týdnů, proti blechám po dobu 4 týdnů. I tento roztok nanesete jednoduše pomocí připravené pipety.

Cena: 289,00 Kč

Cashback: až 2 %

Prohlédnout roztok »

Co dělat, když má pes klíště?

Klíšťata jsou paraziti, kteří roznáší i smrtelné nemoci. Klíště je velkou hrozbou jak pro nás lidi, tak pro naše domácí mazlíčky. Co ale dělat, když už se klíště přisaje? Důležité je jednat okamžitě. Níže najdete stručný návod, jak vyndat psovi klíště.

  • Nasaďte si latexové ochranné rukavice.
  • Připravte si vhodnou pomůcku, například háček na klíšťata. Pro neklidné psy lze využít speciální sprej na vyndání klíšťat.
  • Uchyťte klíště co nejblíže u kůže a začněte vyviklávat. Netlačte při tom na tělo klíštěte.
  • Místo nakonec vydesinfikujte.
  • Místo si zapamatujte a několik dní ho kontrolujte.

Pomůcky na vyndavání klíšťat

O'Tom háčky na klíšťata

Jednoduché a bezpečné háčky pro vyndávání klíšťat. V sadě najdete 1 háček na malá klíšťata a 1 háček na velká klíšťata. Díky háčku šetrně a bezbolestně vyndáte svému mazlíčkovi klíště odkudkoliv. Klíště jím podeberete, takže na něj není vyvíjen žádný tlak, díky kterému by mohl do těla vypustit další škodlivé látky.

Cena: 99,00 Kč 79,00 Kč

Cashback: až 2 %

Prohlédnout háček »
háček na klíšťata

Trixie umělohmotné kleštičky

kleštičky na klíšťata

Tyto kleštičky se jednoduše drží. Snadná je i manipulace s nimi. Klíště se jimi podebere a díky vytáčení se snadno uvolní. Jedná se o šetrný způsob, kdy se nevyvíjí žádný tlak na klíště. Tedy nedochází k dalšímu uvolňování nebezpečných látek.

Cena: 39,00 Kč 25,00 Kč

Cashback: až 2 %

Prohlédnout kleštičky »

Ušetřete! Nakupujte s cashbackem!

Už jste slyšeli o možnosti cashbacku? Je to jednoduché. Stačí když do svého oblíbeného eshopu půjdete skrze Tipli a nakoupíte, jak jste zvyklí. Odměnou vám bude připsaný cashback. Nic víc není třeba. Vše pro své domácí mazlíčky nakoupíte například v těchto obchodech:

Další obchody »

Související obchody

HappyZoo.cz, Zoohit, Super zoo, pet center, Všepropejska.cz

Chcete přijít o odměnu až 15 % z každého nákupu na internetu?

Stačí se zdarma zaregistrovat a o žádné odměny již nikdy nepřijdete.

Právě teď k novému účtu navíc 300 Kč Ke každé odměně za nákup získáte další bonusovou ve stejné výši. Celkem na bonusových odměnách můžete získat až 300 Kč. za vaše nákupy.

- nebo -
Registrací souhlasíte s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.
Máte již účet? Přihlaste se