5 věcí, které potřebují domácí mazlíčci

Tipy k nákupuZvířata 10. 11. 2021

Plánujete si pořídit domácího mazlíčka, nebo už snad doma jednoho chlupáče máte? Poradíme vám, jak se o něj správně starat a co mu pořídit, aby se u vás měl jako v bavlnce a nic mu nescházelo.

Každé zvířátko je roztomilé a jistě si každý z nás pamatuje, jak chtěl jako malé dítě svého vlastního domácího mazlíčka. Je však velmi důležité uvědomit si, že vidět zvířátko na fotce nebo ve zverimexu je úplně jiné, než mít mazlíčka doma. Co musíte zvážit, než si mazlíka přivezete domů?

Než si pořídíme domácího mazlíčka

  1. Zvíře není hračka - než si pořídíte domácího mazlíčka, zvažte, jestli se o něj zvládnete starat každý den. To znamená zajistit mu vše potřebné, aby u vás nestrádal - od krmení a každodenní pozornosti, přes venčení, čištění klece, až po veterinární péči po celou dobu jeho života.
  2. Vhodný druh zvířete - položte si tuto otázku: Je pro nás zvíře vhodné? Nevybrali jsme si ho jen podle toho, že se nám líbí? Nebude na něj mít někdo z rodiny alergii? Pokud dítě časem zvíře omrzí, zvládnu se o něj postarat já? Zamezíte tak velkému množství případů (a přeplněných útulků), kdy se majitelé zbavují zvířat z různých důvodů.
  3. Kde si zvíře pořídit - možností, kde si zvíře pořídít, je celá řada - chovatelské stanice, burza, zverimex, inzeráty. Osobně velmi nedoporučujeme pořizovat si zvíře bez PP, ze zverimexu, burzy, ani „čistokrevné zvíře bez PP“ z inzerátů na internetu. V drtivé většině pak podpoříte množitele. Nemůžete vědět, jaké nemoci může mít váš nový mazlíček, neznáte ani genetické dispozice, vady, které nejsou na první pohled vidět. Kolik peněz na zvířeti bez PP ušetříte se může mnohonásobně odrazit na tom, kolik následně investujete do veterinární péče. Vybírejte si mazlíčka z ověřené chovatelské stanice.
  4. Dostatek peněz - je důležité si uvědomit, že náklady na péči o zvíře nekončí pořizovací cenou. Neopomeňte na následné náklady na krmení, podestýlku, hračky a veterinární péči. Zvládnete se o zvíře postarat, i když bude nemocné? V tomto případě může být veterinární péče velmi nákladná.
  5. Dovolená a čas mimo domov - mám někoho, kdo mi domácího mazlíčka pohlídá, když nebudu doma? Vydrží zvíře samo doma, když budu v práci nebo ve škole?

Postarejte se o mazlíčky lépe díky Tipli. Kupte jim kvalitní výrobky a ušetřete na cashbacku několik procent z nákupu zpět!

A co pořídit domácím mazlíčkům?

Ať už sháníte kvalitní krmiva, vodítka, obojky, postroje, škrabadla, pelíšky, oblečky pro psy nebo dekorace do akvárií, u chovatelských obchodů, se kterými Tipli spolupracujete, si jistě vyberete.

Škrabadlo pro kočky

Co potřebuje kočka? Záchod, misky, přepravku, hračky, pelíšek a hlavně škrabadlo pro kočky. Pokud ho kočka nebude mít, s největší pravěpodobností si ho vytvoří sama ze židle, z gauče anebo z postele. Takže pokud se nechcete loučit se svým drahým nábytkem, doporučujeme jí ho pořídit. A co je další výhodou škrabadla? Nemusíte stříhat drápky! Škrábání je totiž přirozený způsob, díky kterému si kočka obrušuje drápky.

Škrabadlo pro kočky

Výhodou škrabadla pro kočky je, že kromě praktičnosti může být pěknou dekorací vašeho obýváku.

Klec pro křečka či králíka

Klec pro králíka

Tuto 120cm klec pro králíka koupíte na Mall.cz.

Pokud chcete malé zvířátko plné života, zvolte křečka. Křeček potřebuje jemné a opatrné zacházení, klid ve dne, pohyb a 50 x 30 cm velkou klec pro křečka. Pokud chcete většího domácího mazlíčka, který je komunikativní, zvědavý a který potřebuje hodně pozornosti, zvolte králíka. Králík potebuje klec velkou 120x60 cm a alespoň 4 hodiny mimo klec denně. Nejlépe mu však bude navolno s přístupem k napáječce s vodou, senu, záchůdku, bezobilným granulím a zelenině či bylinkám.

Pelech pro psa

Tak jako platí, že postel je nejoblíbenějším kusem nábytku pro člověka, stejně tak platí, že pelech pro psa je nejdůležitější věcí pro něho. Považuje ho za své území, je to místo vyhrazené jen pro něj, odpočívá v něm a nosí si tam svoje hračky. Než svému chlupatému mazlíčkovi pořídíte pelíšek, zvažte nejen jeho velikost, ale také materiál. Pokud se pejsek rád koupe a válí v bahně, asi pro něj nebude ideální plyšový pelíšek. Naopak pro zimomřivého pejska, který se nerad namočí, bude plyšový pelíšek dobrou volbou. Vyberte si pelíšky na Zoohit!

Pelech pro psa

Poradíme vám také, Jak získat ZOOhit slevový kupon.

Keramická miska pro psa i králíka

miska pro psa

Keramické misky jsou dobrou volbou pro psa i králíka.

Pokud máte psa, který se nadšeně vrhá po jídle a nerezová miska mu ujíždí, zkuste mu pořídit těžkou keramickou misku, která bude stát na místě. A jestli zvažujete pořízení králíka, keramická miska (akorát menšího rozměru) se vám bude hodit i pro něj. Kralíci mají toiž časté tendence odhazovat plastové misky, pokud jim dojdou granulky. Tuto ozdobnou keramickou misku koupíte na Kasa.cz.

Vodítko pro psa

I když máte vycvičeného pejska, na některých místech je zakázáno chodit bez vodítka. Pro tyto příležitosti vám bude stačit obyčejné vodítko. Když máte pejska, který váží hodně a rád tahá, doporučíme vám postroj. Krásně se rozloží váha tahu a pejsek se nebude škrtit. Pro důchodce, kteří mají malé pejsky, bude ideální navíjecí vodítko. Možností, barev a designů je celá řada, spíše než vzhled si promyslete, na jaké příležitosti bude vodítko sloužit, a podle toho se rozhodněte.

vodítko pro psa

Vodítko s polstrovanou rukojetí z Pet-food budete milovat!

Nakupte chovatelské potřeby za výhodné ceny

Pokud chcete na chovatelských potřebách ušetřit maximální množství peněz, kombinujte cashback se slevami na Tipli! V jakých dalších obchodech seženete chovatelské potřeby pro vaše mazlíčky?

  • Časkrmení.cz – nabízí kvalitní krmivo, roztomilé hračky a chutné pamlsky.
  • HappyZoo.cz – ideální eshop, pokud chcete vašemu mazlíkovi pořídit vše, co mu na očích vidíte!
  • Bardog – kvalitní české krmivo pro vašeho psa.

Související obchody

Pet-food, Dobrá miska, Kasa.cz, Zoohit, časkrmení.cz

Chcete přijít o odměnu až 15 % z každého nákupu na internetu?

Stačí se zdarma zaregistrovat a o žádné odměny již nikdy nepřijdete.

Právě teď k novému účtu navíc 300 Kč Ke každé odměně za nákup získáte další bonusovou ve stejné výši. Celkem na bonusových odměnách můžete získat až 300 Kč. za vaše nákupy.

- nebo -
Registrací souhlasíte s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.
Máte již účet? Přihlaste se