Kiwi.com z Brna dobývá svět

Tipy k nákupuDovolená a cestování 10. 11. 2021

Kiwi už dlouhou dobu není jen to chlupaté ovoce a australský roztomilý ptáček – od roku 2016 se tímto jménem honosí i původem brněnský systém na rezervaci letenek. Proč se původně Skypicker přejmenoval a kdo za ním stojí?

Kiwi.com se nevylouplo jen tak z ničeho. Kde se vlastně vzalo a co je zač jeho zakladatel Oliver Dlouhý?

Na počátku všeho byl Skypicker

Jak už to tak s velkými projekty bývá, i Kiwi.com začalo v garáži. Tenkrát se nyní devětadvacetiletý Oliver Dlouhý rozhodl udělat revoluci v cestování letadlem a spolu s Jozefem Képesim začali pracovat na algoritmu vyhledávání levných letenek, jehož princip spočívá v kombinaci letů různých nízkonákladových společností, které spolu oficiálně nespolupracují. Vzniká společnost Skypicker, která se už v roce 2015 chlubila obratem 2,2 miliardy korun.

Kiwi.com z Brna dobývá svět

Nové jméno, nová vize

Oliveru Dlouhému ale pouhé zprostředkování letenek nestačilo – rozhodl se, že firma prozkoumá i další trhy a rozšíří své služby i mimo leteckou dopravu. Nová politika firmy si žádala i nové jméno. „Slovo kiwi je krátké, lehce zapamatovatelné a existuje jen velmi málo jiných slov, která mají v každém jazyce stejnou výslovnost, pravopis a zároveň i význam,“ okomentoval Oliver Dlouhý výběr nového jména pro server Czechcrunch.cz. A tak se v květnu 2016 z portálu Skypicker stalo Kiwi.com – dnes vyhledá přes 50 milionů různých spojů každý den.

A přejmenování mělo ještě jeden důvod – a to část „Sky“ v názvu, kvůli kterému si zákazníci často pletli Skypicker s konkurencí. Kiwi.com už si ale jen tak někdo nesplete.

Kdo je Oliver Dlouhý?

Oliver Dlouhý se narodil 7. ledna 1988. Vystudoval osmileté gymnázium v Jindřichově Hradci a svá studia zakončil na NEWTON College v Brně. Jeho projekt se prakticky po svém zavedení v roce 2012 ocitl v žebříčku The New York Times coby jeden z deseti nejužitečnějších webů pro cestovatele.

A co bude dál?

Kiwi.com Brno ale velmi rychle přerostlo. Rozletělo se do světa a dnes česká klientela tvoří pouze 1 %. Projekt Olivera Dlouhého chválí nejproslulejší noviny po celém světě, mezi nimi i The New York Times nebo Business Insider. V budoucnu by rádi své zákazníky provedli celou jejich cestou – našli jim vhodný hotel, objednali hromadnou dopravu nebo Uber, doporučili restaurace i je informovali o počasí.

Kiwi.com kontakt

V případě problémů si můžete být jisti, že se se o vás Kiwi.com postará. V případě dotazů se obraťte na jejich zákaznickou podporu - Kiwi.com kontakt na jejich Live chat najdete přímo na jejich stránkách přes tlačítko menu (symbol tří vodorovných čar) v pravém horním rohu.

Nestihli jste kvůli zpoždění navazující let? Najdou vám náhradní a v případě nutnosti za vás zaplatí přepravu na jiné letiště, občerstvení i ubytování - to vše díky jejich Kiwi.com Guarantee.

Co na Kiwi.com říkají uživatelé Tipli?

Objevte Kiwi letenky se slevou navíc 2

Související obchody

Kiwi.com

Chcete přijít o odměnu až 15 % z každého nákupu na internetu?

Stačí se zdarma zaregistrovat a o žádné odměny již nikdy nepřijdete.

Právě teď k novému účtu navíc 300 Kč Ke každé odměně za nákup získáte další bonusovou ve stejné výši. Celkem na bonusových odměnách můžete získat až 300 Kč. za vaše nákupy.

- nebo -
Registrací souhlasíte s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.
Máte již účet? Přihlaste se