Jak zhubnout břicho?

Tipy k nákupuHubnutí 15. 9. 2021

Obézní se necítíte ale břicho se vám zhubnout nedaří? Může to mít řadu důvodů. To ale vůbec nevadí, při správné životosprávě s tukem nakonec zatočíte. Ptáte se, jak rychle zhubnout? Pojďme se podívat, jak zhubnout břicho rychle, levně a trvale.

Pro efektivní hubnutí se nezaměříme pouze na cvičení, ale i na správnou životosprávu a také se podíváme na to, co si o tom myslí vaše hlava. Když se podaří metabolismus srovnat a nastavit správný životní režim, zhubnout břicho by se mělo podařit skoro samo.

Jak zhubnout břicho se dozvíte v několika bodech. Vzpomeňte si na reakci vašeho těla, když jste se pokoušeli shodit minule. Šlo to dobře, nebo vám bylo zle? Vše co se s vámi děje, má své důvody. Hubnutí má své zásady. Pojďme se na ně podívat.

jak zhubnout bricho

Tip: Už jste slyšeli o programu Pestrý jídelníček? Že ne? Neváhejte se podívat, určitě vás zaujme. Vyváženou stravu vám připraví odborníci na výživu.

Princip kruhu

Pakliže jíte často stravu chudou na živiny, ale vysokoenergetickou a rychle stravitelnou, způsobujete si tím prudké výkyvy inzulinu. Mnoho inzulinu v krvi nutí tělo ukládat. Navíc krev je plná látek, které organismus nepotřebuje a to je také signál pro tukové buňky, aby začaly vstřebávat. Současně však nejsou k dispozici živiny, které se tělo pokoušelo ze stravy získat. Přepne vás proto do úsporného režimu a vyhlásí nový hlad. Pokud se hned nenajíte, třes, bolesti, pocení, deprese a silná únava nejsou výjimečnou reakcí. Napřed musíte vystoupit z kolotoče hladu. Tedy jak rychle zhubnout? Začít lépe jíst. Místo těžkých obědů a velkého množství příloh zkuste něco lehčího – zdravá letní jídla. Pokrmy by měly obsahovat spoustu bílkovin a zeleniny, nezapomeňte však ani na zdravé tuky a omega mastné kyseliny ve formě ryb a mořských plodů. Současně vymanit se ze stresu, který proces rovněž narušuje. Začněte se mít rádi a přestaňte se stresovat bříškem. Má ho kde kdo. Vše pak půjde snáz. 

jak zhubnout bricho

Tip: Využijte akční letáky, díky kterým nakoupíte opravdu výhodně a dívejte se při nákupu na značky kvality a složení.

Do vyváženého jídelníčku patří zejména pomalé cukry (ne ty rychlé z cornflaků a pečiva), přírodní tuky (živočišné i rostlinné kvalitní neztužené), vitamíny a minerály z ovoce i zeleniny, vláknina, bílkoviny z různých druhů mas (i těch červených a ryb), vajec a luštěnin, ořechy a semena. Udělejte svému tělu detox.

jak zhubnout bricho

Tip: V jednom z předchozích článků jsme psali Jak obejít cukr, což se při hubnutí bude také velmi hodit.

Nejlepší pohyb je ten komplexní

Důležité je hýbat se pravidelně, i kdyby jen malinko. I 5-6 minut ráno či navečer může vaši postavu zásadně změnit, když se cvičení budete věnovat pravidelně. Jak začít běhat bychom vám sice poradit mohli, ale začneme zvolna. Alespoň jednou týdně se projdete. Nejen pro postavu, ale také náladu a imunitu. Co se týče kompletních cvičení, zkuste třeba tanec, je pro tento účel úžasný.

jak zhubnout bricho

Tip: Že je hubnutí drahé? S Tipli to jde levně. Na sportovní vybavení, oblečení, knihy i potravinové doplňky využijete cashback.

Než začnete posilovat, měli byste vědět

Rozcvička vždy začíná lehčím zahřátím a protahováním. Až poté přichází posilování. Nezapomeňte přidat konečné protažení, aby se posílené svaly nezkracovaly. Břicho můžeme cvičit údajně jakkoli, ono se konec konců samo brzy ozve bolestí. Proto přidávejte sedy lehy a minuty ve vzporu postupně den za dnem, abyste předešli nepříjemným pocitům. A nejen svaly, ale i plíce si musí postupně zvyknout. 

Přidáváme užitečné cviky na bříško:

Plank neboli "prkno" 

Vydržte co nejdéle, střed těla musíte držet rovně. Přidávejte den za dnem minuty.

jak zhubnout bricho

Sklapovačky

Spolu s plankem jedno z nejužitečnějších cvičení na břicho. Zpočátku ho ale možná nezvládnete, proto začněte se sedy-lehy.

jak zhubnout bricho

Sedy-lehy 

Jednodušší cvik než sklapovačky, ideální pro začátky. Mají různé obměny - například s přitažením do stran, aby se procvičily všechny břišní svaly.

jak zhubnout bricho

Rotační klony

Rotační cviky jsou důležité pro procvičení těch svalů bříška, se kterými vám nepomohou cviky klasické. Je nutné je kombinovat.

Co je dobré vědět, když na sobě tvrdě dřete

Až začnete ubírat po těle a váha začne ukazovat více, nebuďte zmatení. Rostou vám totiž svaly a ty jsou těžší. A to je dobře. Co se týče vizuální obezity, není to jediná věc, která na ni ukazuje.
I hubený člověk může mít nezdravé zastoupení tuku v těle a mít schovaný nebezpečný viscerální tuk v břiše, kde těsná orgány. Existují různé váhy, převážně u lékaře se s nimi můžete setkat, kde se množství tohoto tuku v těle dá zjistit.

jak zhubnout břicho

Typy postavy

Než se začnete srovnávat se svým oblíbeným hercem nebo herečkou, zbrzděte. Každý člověk má jak jinou biologii, tak i vizuálně typ postavy. To ale neznamená, že nemůžete být krásní, jen z hrušky neuděláte jablíčko a naopak. Proto se šije tolik střihů a typů oblečení, aby slušely na každý typ postavy. A znát své tělo je opravdu dobře. Tak k němu buďte laskaví, oplatí se vám to velkým pocitem štěstí a životní energie. 

Chcete přijít o odměnu až 15 % z každého nákupu na internetu?

Stačí se zdarma zaregistrovat a o žádné odměny již nikdy nepřijdete.

Právě teď k novému účtu navíc 300 Kč Ke každé odměně za nákup získáte další bonusovou ve stejné výši. Celkem na bonusových odměnách můžete získat až 300 Kč. za vaše nákupy.

- nebo -
Registrací souhlasíte s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.
Máte již účet? Přihlaste se