Jak napsat hashtag a k čemu slouží

Tipy k nákupuNávody 14. 2. 2022

Hashtag se v dnešní době bere jako klíčové slovo a největší využití si našel primárně na sociálních sítích. Najít jej však můžete i na jiných internetových stránkách, kde se takto označují určitá podstatná slova, klíčová slova nebo jiné fráze. Podívejte se na to, proč se používá a jak jej napsat.

Co je to hashtag

Pro některé lidi jsou sociální sítě neznámou kategorií a tím pádem mohou mít i problémy s některými pojmy nebo znaky, které se na nich objevují. Příkladem je již zmíněný hashtag, který se s velikou oblibou používá hlavně na Instagramu. Nemusíte se však obávat, pokud nevíte, co je to hashtag, protože pravděpodobně nebudete jediní. Hashtag lze brát jako frázi, pojem nebo slovo. Označuje se jako # a v češtině se tomuto symbolu říká mřížka nebo křížek. 

K čemu slouží hashtag

V dnešní době se považuje hashtag za jakési klíčové slovo, které označuje obsah konkrétního média, souboru, tématu atd. Pokud například nahrajete fotografii své kočky na Instagram a napíšete u ní #cat, můžete pak pod tímto spojením vyhledat veškeré fotografie na Instagramu, na nichž jsou kočky a je u nich napsán tento hashtag.

V dnešní době se hashtag používá na více než 20 celosvětových sociálních sítích, jako je například Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, Tumblr, LinkedIN a mnoho dalších. Pokud byste je nechtěli používat pouze pro zábavu, lze je využívat ke shromažďování informací ohledně různých témat. Příkladem může být neobvyklá situace, která nastala ve světě. 

ZařízeníKlávesová zkratka

Popis

iPhonesymbol # mezi znakystiskněte tlačítko 123 dole vlevo na klávesnici a vyhledejte symbol mezi znaky
Android

symbol # mezi znaky

mezi znaky naleznete symbol hashtagu
Mac

možnosti + 3

stiskněte klávesu options (alt) + 3

Windows

alt gr + x 

alt + ctrl + x

Alt + 35


U Windows máte více možností, jak napsat hashtag. Jako první jej lze napsat pomocí pravého alt společně s klávesou X. Další možností je levý alt společně s ctrl a X. Tou poslední je levý alt a 35.

Jak udělat hashtag na Instagramu

Jelikož se používání hashtagu rozšířilo nejvíce z Instagramu, měli byste vědět, jak jej udělat na této sociální síti. Díky nim se můžete dostat do podvědomí mnoha dalších lidí, protože při vyhledávání určitého hashtagu, který jste použili také, vás mohou ostatní vyhledat. Nevyplatí se vám, když budete používat vámi vymyšlené hashtagy. Ideální jsou ty, které používá větší část společnosti. Abyste zjistili, které to jsou, je potřeba nějakou chvíli sledovat trendy.

Obrázek

Napište hashtag pomocí mobilního telefonu na Instagram

Pokud máte připravenou nějakou fotografii, kterou byste rádi nahráli na svůj profil na Instagramu, rozmyslete si, jaké hashtagy se k ní budou hodit nejvíce. Až si najdete ty nejoriginálnější, stačí vědět, jak je napsat. Na telefonu to není nic složitého. Na mobilu je psaní tohoto znaku podstatně jednodušší než na klávesnici, protože v mobilním telefonu je tento znak již předpřipravený.

Obrázek

Stačí ho tedy najít mezi znaky a přidat k textu. Je možné, že u iPhone budete lehce zmatení. U operačního systému iOS je nutné stisknout tlačítko 123 dole vlevo a mezi znaky najít symbol hashtagu.

Psaní hashtagu pomocí klávesnice na Instagram

Na klávesnici to uděláte tak, že stisknete pravý ALT (alt gr) + písmeno X. Je možné použít i jinou kombinaci klávesnic, kterou je levý ALT + CTRL + písmeno X. Další možností je podržet levý alt a na numerické klávesnici zadat číslo 35

Tyto metody psaní hashtagu nemusíte používat pouze na Instagram, ale i kamkoliv jinam. 

Psaní hashtagu na Macu

Podržte klávesu options (alt) a na alfanumerické klávesnici stiskněte tlačítko 3

Související články

Chcete přijít o odměnu až 15 % z každého nákupu na internetu?

Stačí se zdarma zaregistrovat a o žádné odměny již nikdy nepřijdete.

Právě teď k novému účtu navíc 300 Kč Ke každé odměně za nákup získáte další bonusovou ve stejné výši. Celkem na bonusových odměnách můžete získat až 300 Kč. za vaše nákupy.

- nebo -
Registrací souhlasíte s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.
Máte již účet? Přihlaste se