Jak probíhá ověření účtu na AliExpress?

Tipy k nákupuNávod na AliExpress.com 10. 11. 2021

Zrušili vám na AliExpress objednávku nebo rovnou zablokovali účet, aby si ověřili vaši totožnost? Nebojte, nejste v tom sami. Poradíme vám, jak postupovat a jak se do budoucna podobné nepříjemnosti vyhnout.

Téměř každý, kdo nakupuje na AliExpress, vám potvrdí, že už si podobnou zkušeností prošel. Důvody, proč AliExpress svým uživatelům blokuje účty a ruší objednávky, jsou různé: od podezření z podvodné činnosti po nezdařené platby kartou.

Často AliExpress blokuje uživatele náhodně - z bezpečnostních důvodů. Aby si zkrátka ověřil, že nepácháte podvody s kreditními kartami (třeba jako Kevin v Sám doma - Ztracen v New Yorku) a že vy jste opravdu vy.

Můj účet na AliExpress: Co bude potřeba k jeho ověření?

AliExpress vám pošle e-mail, ve kterém vás požádá o naskenování ID - tedy občanského průkazu, kreditní karty a výpisu z účtu. Chápeme, že je to trochu opruz, ale berte to z té lepší stránky - myslí to s vámi dobře. Ujišťují se, jestli vaší kartou neplatí někdo jiný. (Kdyby tomu tak skutečně bylo, byli bychom nakonec za tento ověřovací proces vděční.)

Před odesláním naskenovaných dokumentů si s nimi nezapomeňte trochu pohrát ve photoshopu (nebo třeba jen v malování) a zamažte/rozostřete citlivá data, jako je číslo občanky, číslo platební karty (ponechte viditelné jen čtyři poslední číslice) a CVC kód na kartě. Pokud vám cokoliv není jasné, využijte live chat na AliExpress a poraďte se přímo se zákaznickou podporou.

Jak dlouho bude trvat, než si mě ověří?

Ověření zabere cca 4-5 dnů, někdy víc, někdy míň. Buďte trpěliví. A pokud na objednávku hodně spěcháte nebo už vše trvá podezřele dlouho, ověřte si přes chat se zákaznickou podporou, jestli požadované dokumenty v pohodě obdrželi a jestli by případně dokázali proces ověřování nepatrně urychlit. Z referencí víme, že se opravdu snaží vyjít zákazníkům maximálně vstříc.

Jak platit na AliExpress, abych se do budoucna ověřování vyhnul/a?

  • Založte si účet Alipay - uložíte si platební údaje z karty a při příštím nákupu je nebudete muset znovu vyplňovat.
  • Využijte AliExpress Pocket - do téhle "virtuální kapsy" si předem vložíte určitý obnos peněz a pak z ní jednoduše a rychle provádíte jednotlivé platby.
  • Pokud by od vás AliExpress opětovně požadoval ověření vašeho účtu, stačí jim napsat, že jste už dokumenty v minulosti zasílali, a odblokování proběhne zpravidla do druhého dne.

Jak si užít nákupy AliExpress na maximum?

Jednoduše sledujte Tipli! :-)

Související obchody

AliExpress, DealExtreme, GearBest, eBay.com

Chcete přijít o odměnu až 15 % z každého nákupu na internetu?

Stačí se zdarma zaregistrovat a o žádné odměny již nikdy nepřijdete.

Právě teď k novému účtu navíc 300 Kč Ke každé odměně za nákup získáte další bonusovou ve stejné výši. Celkem na bonusových odměnách můžete získat až 300 Kč. za vaše nákupy.

- nebo -
Registrací souhlasíte s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.
Máte již účet? Přihlaste se