Fio banka a její internetbanking - vyplatí se?

Tipy k nákupuFinance 10. 11. 2021

Fio banka je středně velká, zcela česká banka. Těžištěm její obchodní strategie je téměř úplná absence bankovních poplatků a moderní internetové a mobilní bankovnictví. Kromě bankovních služeb se Fio banka specializuje také na obchodování s cennými papíry, včetně online investic.

Fio banka vznikla původně jako burzovní společnost již roku 1933. Jako banka získala lince roku 2010.

Fio internetbanking a aplikace pro smartphony

Fio banka nabízí klientům možnost spravovat finance po internetu nebo z chytrého mobilního telefonu. Internetbanking poskytuje Fio banka automaticky ke všem účtům a neustále ho rozvíjí. Stejně tak Smartbanking patří ke špičce v mobilním bankovnictví a získává ho každý majitel účtu.

Fio účty bez poplatků

Poskytování bankovních služeb zdarma je jednou z největších konkurenčních výhod Fio banky. V prvé řadě je bezplatné zřizování, vedení nebo rušení účtů.

Fio osobní účet

Otevřít ho můžete online a v 15 různých měnách. S účtem získáte dvě bezkontaktní platební karty, internetové a mobilní bankovnictví. Neplatíte příchozí a odchozí platby po ČR a také platby mezi ČR a SK v EUR jsou zdarma.

Spořící účet Fio Konto

Předností Fio Konta je vyšší úročení než můžete získat u běžného účtu. K dispozici jsou přibližně stejné služby (karty, webová a mobilní aplikace, platby zdarma) jako u běžného účtu, ale nelze využívat SIPO či Inkaso.

Fio podnikatelský účet

Podnikatelé, živnostníci a firmy mají u Fio banky stejné podmínky jako fyzické osoby, k nim ale navíc řadu speciálních služeb. Například neomezený počet transakcí v rámci Fio banky nebo API bankovnictví.

Rodinné účty

S Fio bankou máte možnost několik osobních nebo spořících účtů formálně propojit a zaštítit jako rodinné účty. V rámci skupiny lze finance spravovat díky internetbankingu, k účtům můžete zřizovat platební karty, nebo můžete zakládat vlastní spořící účty.

TIP: Když k Fio bance převedete rodinné finance, můžete je spravovat „pod jednou střechou“. Dětem sjednáte zvláštní účty (do jejich 18 let smí některé operace provádět jen zákonní zástupci) a díky speciálnímu spořícímu účtu bude dovolená na dosah.

Fio Bankomaty a pobočky

Fio bankomaty a Fio banka pobočky

Snahou Fio banky je držet provozní náklady na minimu. Může tak poskytovat služby zdarma, ale má relativně málo poboček a bankomatů. Obojí najdete jen ve větších městech. Počet bezplatných výběrů je omezen. Dobré je, že na pobočku budete muset díky on-line aplikacím minimálně, nebo že můžete vybírat z bankomatů jiných bank (ačkoliv také omezeně).

Fio úvěry – klidně i bez úroku

Na Fio banku se můžete obrátit, i když potřebujete půjčit peníze. Finance na bydlení získáte s klasickou hypotékou, peníze na cokoliv potom s hypotékou americkou. Revolučním řešením od Fio banky je Hypospořící konto, které vám sníží úroky. O tolik, kolik na něj uložíte (minimálně 50 000) se sníží jistina, z níž se bude vypočítávat úrok. Dosáhnout lze i 100% slevy.

Fio hypotéka

Investujte s Fio bankou

Obchod s akciemi a dalšími ceninami je původní oblastí zájmů společnosti Fio. Investovat do akcií, derivátů nebo ETF lze nejen v Česku ale i na v Maďarsku, Polsku, Slovensku, Německu nebo USA. Obchodovat jednoduše on-line můžete s webovou aplikací e-Broker. Okamžitý přehled budete mít kdekoliv se Smartbroker – bezplatnou nativní aplikaci pro chytré telefony. Fio banka je majitelem české burzy RM-SYSTÉM.

Kontakt:

  • Infolinka: 224 346 800 (po – pá 9:00 – 17:00)
  • E-mail: fio@fio.cz
  • Kontakt pro oblast investic a burzovního obchodování naleznete na stránkách banky. Je třeba kontaktovat pobočku dle příslušnosti klienta.

Při výběru banky důkladně zvažte své potřeby

Než u banky založíte nový účet, nebo k ní převedete svůj stávající, pečlivě si rozmyslete, jaké služby budete využívat. Pokud chodíte na pobočku, ale nová banka by ji měla příliš daleko, je na místě prohlédnout si také možnosti ostatních společností.

Související obchody

mBank, ČSOB Pojišťovna, Zonky, Allianz pojišťovna

Chcete přijít o odměnu až 15 % z každého nákupu na internetu?

Stačí se zdarma zaregistrovat a o žádné odměny již nikdy nepřijdete.

Právě teď k novému účtu navíc 300 Kč Ke každé odměně za nákup získáte další bonusovou ve stejné výši. Celkem na bonusových odměnách můžete získat až 300 Kč. za vaše nákupy.

- nebo -
Registrací souhlasíte s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.
Máte již účet? Přihlaste se