Zatočte s celulitidou jednou provždy!

Tipy k nákupu 10. 11. 2021

S příchodem léta trápí každou z nás o něco víc. Celulitida, často označovaná jako pomerančová kůže, postihuje dokonce až 90 % žen. Proč jí trpíme? Jak vzniká? A dá se s ní vůbec bojovat?

Jak pomerančová kůže vzniká?

Celulitida vzniká shlukem zvětšených tukových buněk. Tukové buňky začínají hromadit tuk a tím zvětšovat svůj objem do tvaru hroznu. Tým vytvářejí tlak na kůži a způsobí deformaci povrchu pokožky. Za tímto procesem stojí především nesprávná životospráva a nedostatek pohybu. Napomáhá jí však i stres, dědičnost, nadváha, nedostatek tekutin, kouření, konzumace mastných jídel a tak dál.

Jaké partie celulitida nejčastěji postihuje?

Pomerančová kůže postihuje nejčastěji dolní partie. Proto je typická celulitida na zadku a celulitida na stehnech. Často se projevuje i v oblasti boků a na břiše.

Celulitida - jak na ni?

Celulitidu sice nemůžeme odstranit úplně, můžeme však výrazně ovlivnit vzhled postihnuté oblasti a zabránit jejímu zhoršování. V boji proti ní je nejvhodnější používat kombinaci několika metod - změnit stravování, pravidelně cvičit, masírovat a případně používat kosmetické přípravky (nebo i ty podomácku připravené). Změny se samozřejmě neprojeví okamžitě, je třeba trpělivost a vytrvalost. Jak se zbavit celulitidy? Dodržujte následující kroky.

1. Stravou proti celulitidě

Omezte: cukr, uzeniny, mastná a sladká jedlí, tučné a přesolené sýry, bílé pečivo.

Do jídelníčku zařaďte: celozrnné pečivo, sóju, kuřecí maso, zakysané mléčné výrobky, rýži, mořské ryby, ořechy. Zaměřte se na příjem ovoce a zeleniny. Nezapomeňte i na dostatek tekutin!

2. Cvičením proti celulitidě

V boji proti pomerančové kůži je pohyb nezbytný! Nemusíte se hodiny drtit v posilovně, aby vás přestala trápit celulitida – cviky stačí dělat pečlivě a pravidelně třeba deset minut denně. Ideálně si k tomu pusťte nějakou energickou hudbu, aby vám cvičení šlo hezky od ruky.

3. Přípravkami proti celulitidě

Existuje nepřeberné množství přípravků proti celulitidě. Samotná kosmetika bez cvičení a stravy ale není dostatečná. Pokud ji však kombinujeme se správnou životosprávou, může vytouženému výsledku dopomoci.

celulitída

Topvet Body Care masážní gel (od 99 Kč, Notino.cz), Weleda Bříza olej na celulitidu (od 472 Kč, Notino.cz), Slim Extreme zpevňující sérum (186 Kč, Notino.cz), Ziaja Slim tělový peeling proti celulitidě (99 Kč, Notino.cz),

Koupit přípravky na Notino

Domácí přípravky proti celulitidě

Kosmetiku si zakoupíte v každé drogérii či supermarketu, nebo si ji můžete vyrobit doma. Účinné jsou například:

  • 2 kapky esenciálních olejů z rozmarýnu a fenyklu + lžička mandlového oleje
  • Kávový logr + 2 lžíce mořské soli + 2 lžíce olivového oleje
  • Rozteklou hořkou čokoládu naneste na tělo a přikryjte igelitem a ručníkem. Nechte působit 40 minut.
  • 2 bílé jogurty + 5 lžic skořice + pár kapek olivového oleje

Doufáme, že vám naše rady pomohly a s celulitidou co nejdříve zatočíte! :-) Máte nějaké vlastní tipy, jak na to? Podělte se o ně s námi v diskuzi!

Související obchody

Elnino, Douglas, Notino

Chcete přijít o odměnu až 15 % z každého nákupu na internetu?

Stačí se zdarma zaregistrovat a o žádné odměny již nikdy nepřijdete.

Právě teď k novému účtu navíc 300 Kč Ke každé odměně za nákup získáte další bonusovou ve stejné výši. Celkem na bonusových odměnách můžete získat až 300 Kč. za vaše nákupy.

- nebo -
Registrací souhlasíte s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.
Máte již účet? Přihlaste se