Vyrazte na pochod za hrdost. Prague pride se blíží

Tipy k nákupuZážitky 10. 11. 2021

Davy podivně oblečených lidí, hlasitá hudba, alegorické vozy a duha, kam se podíváte. Takový bude jistě i letošní Prague pride. Jste hrdí na to, kým jste? Nebo chcete podpořit kamaráda v jeho podivnosti? Zapojte se do průvodu a dejte najevo svůj názor.

Již osmý ročník festivalu Prague pride se bude letos konat 6.-12. srpna. Akce pořádaná jako oslava odlišnosti se stala velmi oblíbenou. Pride je zaměřen převážně na podporu homosexuálů a dalších menšin, mimo jiné ale také všech, kteří se liší a nestydí se být tím, kým jsou. Tetování, piercing, barva kůže nebo sexuální orientace o ničem nerozhodují.

Počet příznivců Prague pride každým rokem stoupá. Během týdenního festivalu vystoupí pro davy fanoušků nejen čeští, ale i zahraniční zpěváci a také komici a travesti show umělci. Akce bývá zakončena duhovým průvodem s alegorickými vozy. Průvodu Prague Pride 2017 se loni zúčastnilo přes 35 000 lidí a pražský Pride tím potvrdil svou pověst největšího festivalu svého druhu v celé Evropě.

Prague pride průvod

Každým rokem začíná duhový pochod na Václavském náměstí pod koněm. Jelikož jeho trasa končí až nahoře na Letné, rozhodně si pořiďte pohodlnou obuv. Pořiďte si boty Converse a vydejte se spolu s ostatními na trasu přes Čechův most. Procházka dlouhá zhruba čtyři kilometry se totiž v tisícovém davu hodně protáhne.

Prague pride
Prague pride

Zatímco první účastníci s hlavním duhovým transparentem už jsou v cíli, někteří ještě z Václaváku nevyrazili. I to svědčí o obří účasti Prague pride festivalu. Pěvecké sbory, alegorické vozy, lidé v převlecích. To vše v průvodu potkáte. Závěrečných několik schodů na Letnou sice většina účastníků zvládne z posledních sil, zážitek je však nezapomenutelný.

TIP: V letním počasí a za zvýšené fyzické námahy nezapomínejte na pitný režim. Sbalte si na Prague pride průvod dostatek tekutin a teplejší mikinu na večerní festival. Vyberte si ten správný batoh, do kterého dáte vše potřebné.

Prague pride na Letné

Zážitky

Průvod vycházející z Václavského náměstí okolo jedné hodiny odpolední trvá necelé dvě hodinky. Je tedy jasné, že na Letné festival teprve začíná. Poslední den festivalu průvodu je třeba si pořádně užít. Čekají na vás stánky s tématickými suvenýry, méně i více známí zpěváci a zpěvačky.

Užijte si trochu pozornosti. S duhovým oblekem nebo nevšedními doplňky jistě zaujmete. Využijte možnosti najít si přátele. Díky svému dokonalému vzhledu si Prague pride skutečně užijete!

Barevné čočky

VašeČočky

Zdokonalte své oči hlubokou modrou barvou. Čočky seženete v ochodě VašeČočky.

Výrazné líčení

Ladybio.cz

Prague pride znamená výrazné líče. To nebude žádný problém díky Ladybio.cz.

Duhové oblečení

Trendovo.cz

Oblékněte se do barev duhy. Vyrazte na Pride stylově oblečení díky Trendovo.cz.

Prague pride večerní program

Zážitky

Celá akce bude již tradičně zakončena večerním koncertem. Kdo bude hlavní hvězdou večera prozradí pořadatelé několik dní před zahájením akce. V loňských ročnících jsme však mohli být svědky vystoupení například Anety Langerové nebo Jana Bendiga. I letos se tedy bude rozhodně na co těšit.

TIP: Na letné vám bude jistě teplo, nezapomeňte na pokrývku hlavy. Stylové kšiltovky a pohodlné oblečení pro ten pravý požitek z festivalu najdete na Woodmint. Večer naopak za chladnějšího počasí využijete mikinu s kapucí.

Související obchody

AliExpress, Baťa, Ladybio.cz, eBay.co.uk, Eobuv.cz

Chcete přijít o odměnu až 15 % z každého nákupu na internetu?

Stačí se zdarma zaregistrovat a o žádné odměny již nikdy nepřijdete.

Právě teď k novému účtu navíc 300 Kč Ke každé odměně za nákup získáte další bonusovou ve stejné výši. Celkem na bonusových odměnách můžete získat až 300 Kč. za vaše nákupy.

- nebo -
Registrací souhlasíte s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.
Máte již účet? Přihlaste se