Teplo už se nedá vydržet? Pořiďte si domů větrák

Tipy k nákupuDomácnost a zahrada 5. 11. 2021

Domácí ventilátor je dostupný a snadný způsob, jak se ochladit v horkých letních dnech. Už modely za pár set korun udělají skvělou službu. Ventilátorů existuje několik typů a každý se hodí do jiné situace. Vybrat ten správný a za rozumnou cenu vám pomůže náš průvodce.

Slunečné léto je fajn, ale přílišné horko je nejen nepříjemné, ale i nebezpečné. Pro starší lidi a malé děti představují vysoké teploty zdravotní riziko. Větrák je přitom levné řešení, se kterým se nepříjemného pocitu horka zbavíte.

Ventilátorů existuje 5 základních typů: stolní, stojanový, podlahový, sloupový a stropní. Novinkou posledních let jsou pak větráky bezlopatkové. Turbína je ukrytá v těle přístroje a „vítr“ uniká štěrbinou. Proud vzduchu je nepřerušený a díky absenci lopatek nehrozí nebezpečí ani pro malé děti. Tento typ ventilátorů nabízí např. eshop Datart. Patří sice mezi dražší modely, ale s cashbackem od Tipli můžete ušetřit až 1,5 %.

Stolní ventilátory

Větráky stolní jsou malé, snadno přenosné a ze všech nejlevnější. Svou velikostí a výkonem vystačí ale pro jednu, maximálně dvě osoby. Využijete ho třeba při práci u počítače, nebo ho postavte na konferenční stolek a ochlaďte se před televizí.

Pokud plánujete osvěžovat více osob, kupte ventilátor, který umí oscilovat (otáčet se ze strany na stranu). Miniaturní variantou stolních větráků jsou ventilátory do USB. Kolegové v kanceláři puknou závistí!

větrák stolní velntilátor
Cena
Cena s Tipli
Cena399 Kč
Cena s Tipli394 Kč
Prohlédnout stolní ventilátor »
větrák stojanový ventilátor
Cena
Cena s Tipli
Cena899 Kč
Cena s Tipli889 Kč

Stojanové ventilátory

Vypadají podobně jako stolní, vrtule je ale umístěná na vysokém stojanu. Stojanové větráky jsou často nejlepším řešením do domácnosti. Když ho postavíte vedle televize a necháte oscilovat, pokryje s přehledem celou sedací soupravu, nebo menší obývák.

Stojanový ventilátor najde své uplatnění také v kancelářích, kde není k dispozici klimatizace. Díky vysoké noze nezabírá místo na stole, a přitom fouká z příjemné výšky. Některé stojany jsou dokonce teleskopické. Pokud máte kancelář v centru většího města, sami nejlépe víte, jak úmorné léto dokáže být.

Prohlédnout stojanový ventilátor »

TIP: Chcete-li na nákupu opravdu ušetřit, porovnejte si aktuální letáky s elektrem. Třeba tam narazíte na slevu, na kterou čekáte.

Nakupujte levné elektro ze zahraničí a s cashbackem

Drobné domácí elektro za neuvěřitelně nízké ceny nabízí velké zahraniční eshopy. Jeden z nejoblíbenějších je AliExpress. Díky Tipli na AliExpress navíc ušetříte až 10 %, podle toho, kterého zvolíte prodejce.

Další zahraniční obchody »

Podlahové ventilátory

Větráky podlahové mají ze všech ventilátorů největší výkon. Motor s velkými lopatkami je na nízké konstrukci, takže téměř sedí na podlaze. Mají často industriální design, většinou vypadají lépe než klasické umělohmotné větráky.

Skvěle se hodí do velkých prostor, protože dokáží rozproudit spoustu vzduchu.

Podlahový ventilátor najde využití tam, kde nepotřebujete jeden proud vzduchu, ale chcete rozhýbat vzduch v celé místnosti. Za výkon zaplatíte ale vyšší hlučností a cenou.

větrák podlahový ventilátor
Cena
Cena s Tipli
Cena1 199 Kč
Cena s Tipli1 184 Kč
Prohlédnout podlahový ventilátor »
větrák sloupový ventilátor
Cena
Cena s Tipli
Cena917 Kč
Cena s Tipli906 Kč

Sloupové ventilátory

Když je v jednom stojanu několik menší vrtulek nad sebou, mluvíme o stojanovém ventilátoru. Stojanové větráky se vyznačují minimální hlučností a velmi úzkými rozměry. Hodí se všude tam, kde nemáte místa nazbyt. Navíc působí méně nápadně, takže moc nenaruší design celé místnosti.

Tichý chod je přímo předurčuje pro použití v ložnicích, nebo dětských pokojích.

Některé modely kombinují ventilátor s ionizátorem, případně i čističkou vzduchu. Nevýhodou tohoto typu ventilátorů je nižší výkon.

Prohlédnout sloupový ventilátor »

Stropní ventilátory

Větrák na stropě má řada lidí spojený s rozháněním kouře v restauracích. Vkusný stropní ventilátor ale oceníte i v domácnosti. Nejlépe se hodí do místností s vysokým stropem.

Tento typ ventilátoru vytvoří v létě příjemný vánek, v zimě pomůže srazit horký vzduch z pod stropu zpět do místnosti. Hlavní nevýhodou je potřeba odborné montáže.

Využít můžete rovnou verzi, která kombinuje osvětlení a větrák. Stropní svítidlo s ventilátorem hravě nahradí hlavní osvětlení a v případě potřeby příjemně osvěží místnost.

větrák stropní ventilátor
Cena
Cena s Tipli
Cena1 799 Kč
Cena s Tipli1 777 Kč
Prohlédnout stropní ventilátor »

TIP: Větrák vám k pořádnému zchlazení nestačí? Zkuste naše recepty na domácí zmrzliny, které ochladí a zároveň uspokojí chuťové pohárky.  

Jak a kde pořídit levný ventilátor?

Ať už se rozhodnete pořídit si větrák nebo jiné elektro, určitě využijte výhodný cashback. Které obchody ho podporují a kolik na svém nákupu můžete ušetřit?

  • Kasa.cz - vše do vaší domácnosti až o 4 % levněji.
  • Euronics - využijte až 3,5% cashback!
  • Rozbaleno.cz - levné elektro navíc s cashbackem až 3,5 %.
Další obchody s elektrem »

Související obchody

AliExpress, Kasa.cz, Euronics, Datart, Expert Elektro

Chcete přijít o odměnu až 15 % z každého nákupu na internetu?

Stačí se zdarma zaregistrovat a o žádné odměny již nikdy nepřijdete.

Právě teď k novému účtu navíc 300 Kč Ke každé odměně za nákup získáte další bonusovou ve stejné výši. Celkem na bonusových odměnách můžete získat až 300 Kč. za vaše nákupy.

- nebo -
Registrací souhlasíte s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.
Máte již účet? Přihlaste se