Srovnávače pojištění: Jak fungují a kdy se vyplatí?

Tipy k nákupuFinance 17. 7. 2023

Ještě před deseti lety byly srovnávače dostupné jen minimálně. Pak nastal boom a dnes jsme v době, kdy si bez nich neumíme život představit. A netýká se to jen finančních produktů. Rádi totiž srovnáváme i zboží a služby a snažíme se vždy najít tu nejlevnější variantu.

Mezi nejvyhledávanější finanční produkty patřily loni půjčky, o které roste zájem hlavně s blížícím se koncem roku. Přes léto naopak vede cestovní pojištění a v průběhu roku jsou to hypotéky.

Základní úlohou finančních srovnávačů je představit všechny produkty finančního trhu v přehledné tabulce. Češi jsou obecně zaměřeni primárně na cenu, nedívají se komplexně na to, co všechno jim daný finanční nástroj přinese. Vždy se však vyplatí hledat nějaký kompromis, tedy poměr ceny a výkonu. Srovnávače šetří hlavně čas a ten je v dnešní době k nezaplacení.

srovnávače pojištění

Výhody a nevýhody online srovnávačů pojištění

Pokud se zaměříme na srovnávače v oblasti pojištění, mezi nejznámější patří pojisteni.cz, epojisteni.cz a klik.cz. Porovnejte si cestovní pojištění, povinné ručení nebo třeba pojištění domácnosti a nemovitosti.

Výhodou online srovnávačů pojištění je hlavně to, že upozorní na klady daného pojištění u konkrétní pojišťovny. Můžete si sami zadat parametry, které chcete mít ve smlouvě sjednané. Tímto způsobem si můžete zařídit pojištění odpovědnosti zaměstnanců.

Například u pojištění auta je pro někoho stěžejní povinné ručení a havarijní pojištění včetně nabitého balíčku asistenčních služeb a pojištění čelních skel. Vyfiltrujete si tedy všechny pojišťovny, které produkty nabízejí, a vyberte si z nejlepších nabídek. Naopak pokud jdete „pouze po ceně“ a chcere mít v pojistce jen to nejnutnější, srovnávače pomohou i v tomto případě.

Mezi nevýhody se řadí především to, že nedochází tak k osobnímu kontaktu s pracovníky pojišťoven a může se stát, že dojde k nějakému nepochopení z vaší strany nebo jinému nedorozumění.

Pojisteni.cz: Srovnávač pojištění s cashbackem

Jedním z větších portálů pro srovnání pojištění je pojisteni.cz. Porovnejte cestovní pojištění, pojištění majetku, odpovědnosti nebo úrazové pojištění. Sjednejte si ho pohodlně z domova a ušetřete si čas i nervy z čekání na pobočkách jednotlivých pojišťoven. S Tipli.cz navíc ušetříte poměrně velký finanční obnos.

Ušetřete při srovnání pojištění až 25 %! Využijte cashback

Chcete mít jistotu, že při srovnání pojištění online ušetříte? A víte, že pokud se zaregistrujete na Tipli, získáte za využití služeb u některých společností cashback? Tipli za využití portálu pojisteni.cz vrátí až 25 % z částky služby na účet!

Vyzkoušet srovnávač pojisteni.cz »

Další srovnávací portály

Omrkněte také klik.cz, kde je nově přidána i možnost srovnání životního pojištění. Zde však pozor na to, že portál automaticky nastavuje velmi nízké pojistné částky a nelze tak zhodnotit vaši celkovou finanční situaci. Naopak srovnání cestovního pojištění mají udělané velmi přehledně. Během pár kliknutí vyfiltrujete, co vše potřebujete pokrýt. Cenově určitě ušetříte, jelikož nabízí slevu až 50 % za online sjednání.

Další známý portál je epojisteni.cz, který kromě cestovního a majetkového pojištění nabízí srovnání úspory například ohledně elektřiny nebo telefonních tarifů. Výsledky srovnání máte v podstatě za 2 minuty a opět můžete vše sjednat online.

Srovnávače jsou jistě skvělým nástrojem, nicméně i tak je berte s rezervou. Mohou pomoci se lépe orientovat na finančním trhu a získáte tak skvělý přehled o tom, co se kde nabízí. Na druhou stranu je také dobré se osobně informovat u své banky, která má vždy pro své klienty připravenou zajímavou nabídku.

srovnávač pojištění

Například u cestovního pojištění, které je jednorázové, není co řešit. Sjednejte ho z pohodlí domova a vyrazte na dovolenou. U povinného ručení je to také brnkačka. Opatrnější buďte u životního pojištění a v případě hypotéky také nic nepodceňte a vyžádejte si spíše osobní konzultaci v bance se svým poradcem nebo jiným fundovaným finančním specialistou, který zná detaily finančního trhu.

Související obchody

Generali Česká pojišťovna, ČSOB Pojišťovna, pojisteni.cz, Allianz pojišťovna

Chcete přijít o odměnu až 15 % z každého nákupu na internetu?

Stačí se zdarma zaregistrovat a o žádné odměny již nikdy nepřijdete.

Právě teď k novému účtu navíc 300 Kč Ke každé odměně za nákup získáte další bonusovou ve stejné výši. Celkem na bonusových odměnách můžete získat až 300 Kč. za vaše nákupy.

- nebo -
Registrací souhlasíte s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.
Máte již účet? Přihlaste se