Srovnání povinného ručení a kalkulačka

Tipy k nákupuFinance  |  Povinné ručení  |  Pojištění 8. 1. 2023

Srovnáním cen povinného ručení lze ušetřit nejen čas, ale i několik tisíc korun. Na srovnávačích jsou totiž ceny pojištění nižší, než jaké najdete u jednotlivých pojišťoven. Naučte se je s námi využívat.

Srovnávače povinného ručení mají s pojišťovnami uzavřené smlouvy, díky kterým vám mohou s uzavřením pojistky pomoci a celý proces urychlit. Pro pojišťovny je to výhodné, protože jim to přivede zákazníka. A vám to pomůže, protože ušetříte.

Jak používat srovnávače a kalkulačky povinného ručení?

Pro srovnání povinného ručení stačí zadat pár vstupních údajů, na jejichž základě vám srovnávač „vyplivne“ různé nabídky. Když si z nich vyberete, můžete povinné ručení ihned prostřednictvím srovnávače uzavřít a počkat na doručení zelené karty.

Srovnávač můžete ale použít i jako pomocníka s orientací na trhu. Uděláte si základní přehled o nabídkách jednotlivých společností či o tom, jaké společnosti na trhu vůbec figurují.

Srovnání povinného ručení a kalkulačka

Pomocí kalkulačky povinného ručení si můžete vypočítat cenu za povinné ručení i u konkrétní pojišťovny; kalkulačky najdete na jejich webu. Výběr bude ale omezený jen na produkty dané společnosti a riskujete, že jinde to bude výhodnější.

Co pro sjednání povinného ručení online potřebujete?

Pro porovnání nejvýhodnějších nabídek pojišťoven a případné sjednání povinného ručení budete potřebovat základní technické parametry vozidla a osobní údaje. Pokud si informace o vozidle nepamatujete z hlavy, je nejlepší vzít si k ruce malý technický průkaz.

Z osobních údajů se uvádí jméno s příjmením, PSČ trvalého bydliště a datum narození nebo rodné číslo. Také je třeba myslet na to, zda chcete auto pojistit jako fyzická osoba nebo právnická osoba (podnikatel).

Srovnávač povinného ručení bude chtít tyto údaje o autě:

  • Rok výroby
  • Tovární značka a model (např. Škoda Fabia)
  • Objem válců motoru
  • Výkon motoru
  • Počet sedadel
  • Způsob užití vozidla

Mají srovnávače povinného ručení i nějaké nevýhody?

Mají. Pokud srovnávače povinného ručení důkladně procházíte, můžete si všimnout, že jednotlivé servery mají u stejného produktu jedné společnosti různé ceny. Je to dáno tím, že každý srovnávač je domluven s pojišťovnami jinak a přidává si k ceně pojištění jinou marži. Navíc ne všechny srovnávače mají ve své nabídce všechny pojišťovny. Může se tak stát, že se vám na webu „A“ nezobrazí stejné produkty jako na webu „B“ a vy budete ochuzeni o možnost si vybrat lépe.

Vybírejte pečlivě

Na pojištění lze ušetřit nemalé peníze, v některých případech i desítky procent. Prohlédněte si nabídky pojišťoven a vyberte si spolehlivé povinné ručení, se kterým se na cestách neztratíte.

Srovnat povinné ručení »

Související obchody

Generali Česká pojišťovna, ČSOB Pojišťovna,

Chcete přijít o odměnu až 15 % z každého nákupu na internetu?

Stačí se zdarma zaregistrovat a o žádné odměny již nikdy nepřijdete.

Právě teď k novému účtu navíc 300 Kč Ke každé odměně za nákup získáte další bonusovou ve stejné výši. Celkem na bonusových odměnách můžete získat až 300 Kč. za vaše nákupy.

- nebo -
Registrací souhlasíte s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.
Máte již účet? Přihlaste se