Půjčka před výplatou: Kolik dostanete a zaplatíte?

Tipy k nákupuFinance 4. 5. 2023

Češi nemají všeobecně problém s půjčkami. Téměř 85 % Čechů by proto sáhlo právě po půjčce v případě nenadálé životní situace. Nejvíce lidí si půjčuje na vlastní bydlení nebo auto. Jak je to ale s tzv. mikroúvěrem, tedy takovým, který si sjednáte v jednom měsíci a v druhém ho celý splatíte?

Určitě to dobře znáte. Je před výplatou a v peněžence to vypadá jako kdyby vám ji profoukl vítr. Nemáte kam sáhnout, ale jídlo a účty platit musíte. Existuje řešení v podobě půjčky před výplatou. Sjednáte ji online během pár minut a peníze získáte ihned na účet v rozmezí od tisíce do deseti tisíc korun. Vše pak zaplatíte příští měsíc z výplaty a často zde nenaběhne ani žádný úrok.

Stejně jako u ostatních půjček, je třeba být pozorný a opatrný ve výběru poskytovatele půjčky. Na trhu se přímo roztrhl pytel s různými společnostmi. Je třeba si ověřit, zda-li má daný poskytovatel licenci u České Národní Banky a také si projít na internetu recenze.

Kdy má půjčka před výplatou smysl?

Pokud jste v situaci, kdy vám chybí 3 000 či 5 000 Kč, do výplaty je ještě týden a nikdo z vašeho okolí vás nezaloží, je dobré tuto variantu rychlé půjčky před výplatou využít. Obzvlášť v případě, kdy třeba čekáte na nějaký finanční bonus a víte, že ji máte z čeho zaplatit. To samé platí v případě, že se vám porouchá sporák či pračka a spotřebič potřebujete rychle opravit nebo ideálně pořídit nový. Řešením může být nebankovní půjčka od Via SMS či COOL CREDIT. Via SMS má poměrně široký rozsah půjčky, od 1 000 Kč do 60 000 Kč. Naproti tomu COOL CREDIT poskytuje peníze od 1 000 Kč do 20 000 Kč.

V tomto případě se ale také dá zvážit i varianta zakoupení nového spotřebiče přímo u poskytovatele elektra a zaplacení zboží buď za 3 měsíce s odkladem nebo si přímo na místě sjednat půjčku a splácet každý měsíc domluvenou splátku. Využijte tuto možnost například v obchodě Kasa.cz, kde navíc díky Tipli.cz získáte cashback 4 %.

Půjčte si a neplaťte ani korunu navíc

I když si finance hlídáte, někdy se bez menší půjčky prostě neobejdete. Není ovšem vůbec nutné platit poskytovatelům úvěrů drastické poplatky a úroky. Společnost Zaplo nabízí první půjčku zcela zdarma. Není v tom žádný háček.

Sjednat půjčku bez úroku »

Rychlá půjčka online je jistě pohodlným řešením, protože se často nikde nezkoumají ani vaše registry a půjčí vám pouze na občanku. Na druhou stranu se dá taková situace, kdy vám schází pár tisíc, vyřešit i mnohem elegantnější cestou, a to pomocí kreditní karty.

Dalo by se říci, že čerpáte finance v rámci určitého období a po výplatě celou částku doplatíte a často také bez úroku. Většinou kreditní kartu poskytne vaše banka k již stávajícímu běžnému účtu, který u ní máte vedený. U takového druhu krátkodobé půjčky, který je sjednán přes banku, se rozhodně nemusíte ničeho obávat.

Podmínky mikropůjček, poskytnutí a splácení

Mikropůjčky jsou obecně půjčky s nízkými obnosy, tedy do 10 000 Kč. Dají se označit též za půjčky před výplatou bez registru. Možnost sjednání je přes stránky poskytovatele.

Co všechno musíte vyplnit? Stačí základní údaje jako jméno, příjmení, rodné číslo, adresa a také údaje o vaší občance. Rovněž vyplníte číslo běžného účtu, kam společnost zašle prostředky. Díky kalkulačce si rovnou můžete spočítat, kolik zaplatíte navíc. Pozor však na poslední sekci „doplňující informace o vás“, kde je třeba uvést, zda-li nejste v exekuci nebo insolvenci. Pokud ano, tak na půjčku nemáte nárok.

popis obrázku

ú

V případě, že vám půjčku schválí, získáte peníze do hodiny a máte 30 dní na její splacení. Společnost, kterou si vyberete, vám zašle smlouvu, kde je i možnost prodloužení splácení, ale vždy za určitý poplatek.

Půjčit si můžete i přes SMS

V dnešní zrychlené a moderní době je také možnost si půjčit přes SMS. Jak to funguje v praxi? Na stránkách poskytovatele půjčky najdete vždy postup, v jakém tvaru a kam SMS odeslat. Opět se zde bavíme o rychlé půjčce před výplatou bez registru.

Poskytovatel si vás prověří přes internet a většinou máte peníze na účtu ještě ten den. Pokud máte účet u jiné banky než poskytovatel, finance vám dorazí zpravidla až druhý den.

Srovnání poskytovatelů mikropůjček

V této přehledné tabulce si můžete srovnat, kde je pro vás půjčka nejvýhodnější. Modelový příklad je nastaven na 8 000 Kč.

Poskytovatel
Doba splácení
Úrok
Co zaplatíte navíc
PoskytovatelZaplo
Doba splácení30 dní
Úrok0 %
Co zaplatíte navíc0 Kč
PoskytovatelKamali
Doba splácení30 dní
Úrok0 %
Co zaplatíte navíc264 Kč*
PoskytovatelFerratum
Doba splácení30 dní
Úrok0 %
Co zaplatíte navíc0 Kč
PoskytovatelSOS Credit
Doba splácení28 dní
Úrok0 %
Co zaplatíte navíc0 Kč
PoskytovatelCool Credit
Doba splácení30 dní
Úrok0 %
Co zaplatíte navíc0 Kč
PoskytovatelViaSMS.cz
Doba splácení30 dní
Úrok0 %
Co zaplatíte navíc0 Kč

*základní poplatek

Půjčka od lidí

Zde vidíte, že nejvýhodněji, tedy bez poplatků a úroků navíc, vychází 5 společností. Vždy záleží, kolik peněz potřebujete a na jak dlouho. Ještě je zde možnost půjčit si přes Zonky, což je portál, kde lidé půjčují lidem. Vše má však jasně nastavené podmínky – nejnižší částka, kterou si zde můžete půjčit, je 20 000 Kč s nejnižší splátkou 500 Kč měsíčně a úrokovou sazbou od 3,99 % p.a.

Půjčka za Zonky s cashbackem? Až 3 996 Kč zpět!

Chcete si půjčit peníze opravdu výhodně? Sjednete si půjčku na Zonky přes Tipli a ušetřete! Jako registrovaný zákazník získáte od Tipli až 3 996 Kč za sjednání služby zpět!

Sjednat půjčku na Zonky »

Související obchody

Generali Česká pojišťovna, ČSOB Pojišťovna, Mall.cz, Zonky

Chcete přijít o odměnu až 15 % z každého nákupu na internetu?

Stačí se zdarma zaregistrovat a o žádné odměny již nikdy nepřijdete.

Právě teď k novému účtu navíc 300 Kč Ke každé odměně za nákup získáte další bonusovou ve stejné výši. Celkem na bonusových odměnách můžete získat až 300 Kč. za vaše nákupy.

- nebo -
Registrací souhlasíte s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.
Máte již účet? Přihlaste se