Půjčka na auto - pořiďte si svého miláčka

Tipy k nákupuFinance 10. 11. 2021

Ať už jste v situaci, kdy vám dosloužilo staré auto, nebo si teprve budete pořizovat svého prvního společníka na čtyřech kolech, v našem článku najdete mnoho užitečných rad. Půjčka na auto patří mezi oblíbený způsob financování při koupi nového automobilu. Proč ho v dnešní době kupovat z vlastních peněz, když jsou úroky tak nízko?

Finanční trh nám nabízí širokou škálu možností, jak financovat nový či ojetý vůz. Můžete zvolit klasickou půjčku u své banky, nebo si zažádat přímo o účelovou půjčku na auto. Pravdou je, že standardní spotřebitelský úvěr má často vyšší úrokovou sazbu než úvěr přímo cílený na pořízení auta. Mimo bankovních institucí jsou zde i ty nebankovní. Ovšem pozor – zde se můžete setkat s vyšší sazbou a rovněž celkové podmínky nemusí být tak zajímavé jako je tomu právě u půjčky na auto.

Výhody půjčky na auto

Abyste nemuseli ztrácet čas obcházením jednotlivých bank, využijte online srovnávací portály. Vše vyřešíte během několika minut z pohodlí domova. Za sjednání služeb přes internet navíc banky často nabízí zajímavé slevy. Sami si můžete všimnout, že nabídek ze stran bank je opravdu hodně. Nejlepší sazbu překvapivě nabízí společnost ČSOB a to konkrétně 2,89 % p.a.

popis obrázku

Proč vlastně zvolit půjčku na auto? Asi největší výhodou je, že finance máte ihned po podpisu úvěrové smlouvy na účtu a můžete jít vybírat nový vůz. Stáváte se tedy okamžitě majitelem. Splátky si můžete nastavit dle vašeho rozpočtu a v případě potřeby celou půjčku doplatit. Menší nevýhodou může být, že autopůjčky nebývají poskytovány na vozy starší 10 let nebo na částky nižší než 100 000 Kč. Takže hodně záleží na tom, jaké auto potřebujete.

Další možnosti financování vozu

Kromě půjčky na auto můžete vůz pořídit i přes leasing. Na trhu jsou hned dva a to operativní a finanční leasing. Operativní leasing funguje tak, že si můžete pořídit nové auto za zlomek ceny. Líbí se vám třeba nové Volvo V60, které je za pořizovací cenu 1,3 milionu korun trochu mimo váš rozpočet? Nevadí, díky leasingu v něm můžete jezdit třeba za 12 000 Kč měsíčně včetně zimních a letních gum, povinného ručení a veškerého servisu.

Hradíte pouze drobné výdaje spojené s výměnou oleje, standardní roční servisní prohlídky apod. Velké výdaje jsou však na společnosti, kde si operativní leasing sjednáte. Nevýhodou může být, že nejste vlastníkem vozu vy, ale společnost. Pokud byste zvolili pro pořízení vozu finanční leasing, stáváte se po ukončení doby smlouvy, vlastníkem vozu. V podstatě jednotlivými měsíčními splátkami umořujete jistinu kupní ceny vozu.

Jaké jsou první kroky po koupi vozu?

V případě, že jste si již zvolili způsob financování, vás čeká už jen to příjemné, a to je výběr vašeho nového miláčka. Abyste s ním však mohli vyjet, je třeba nezapomínat na pojištění auta. Ze zákona je nutné mít sjednané povinné ručení.

Ušetřete s Tipli srovnávačem povinného ručení

Ušetřete díky Tipli až 70 %. Výhodou je, že jste pojištěni na pár kliknutí, a dokonce i platbu máte vyřízenou během několika minut. Ihned po zaplacení auta můžete vyrazit na vaši první cestu. Pomůže vám Tipli srovnávač povinného ručení.

Využít srovnávač povinného ručení »

Ať už se rozhodnete pro kteroukoli možnost, online sjednání služeb vždy vyjde levněji. Využijte veškeré dostupné možnosti a užijte si auto svých snů za minimální částku!

Chcete přijít o odměnu až 15 % z každého nákupu na internetu?

Stačí se zdarma zaregistrovat a o žádné odměny již nikdy nepřijdete.

Právě teď k novému účtu navíc 300 Kč Ke každé odměně za nákup získáte další bonusovou ve stejné výši. Celkem na bonusových odměnách můžete získat až 300 Kč. za vaše nákupy.

- nebo -
Registrací souhlasíte s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.
Máte již účet? Přihlaste se