Půjčka bez registru aneb Jak na nebankovní půjčku

Tipy k nákupuFinance 2. 1. 2023

Potřebujete si půjčit? Hledáte půjčku s benevolentnějšími podmínkami pro získání nebo nechcete dokládat příjmy a výpis z rejstříku dlužníků? Připravili jsme stručné informace o nebankovní půjčce bez registru, jejich výhodách a nevýhodách. Na co si dát při vyřizování pozor? Poradíme.

Nebankovní půjčka je zápůjčka poskytovaná klientovi jiným subjektem než bankou. Pro půjčku bez registru jsou charakteristické benevolentnější podmínky pro její získání. Málokdy je potřeba doložit příjem nebo čistý výpis z rejstříku dlužníků.

Tyto výhody jsou však vyvážené, a to v podobě vyšších úroků a vysokým RPSN (roční procentní sazba nákladů). To však neplatí vždy, jelikož konkurence mezi poskytovateli došla tak daleko, že některé nebankovní instituce konkurují bankám a v některých případech jsou i výhodnější.

Výhody a nevýhody půjčky bez registru

Tak jako vše i nebankovní půjčka má své výhody a nevýhody. Podle výpisu v tabulce tak snadno posoudíte, zda pro vaše požadavky výhody převažují nevýhody a půjčku si sjednáte.

Výhody

  • Nebankovní půjčka je někdy dostupná i pro tzv. rizikové klienty, tj. klient bez dokladů o příjmu a se záznamem v registru dlužníků. Takových klientů by však mělo ubývat. Společnost poskytující půjčku totiž musí před podpisem smlouvy posoudit schopnost klienta půjčku splatit.
  • Nespornou výhodou půjčky bez registru je snadné vyřízení - je možné vyřídit půjčku online v rámci několika minut.
  • Nebankovní půjčky bývají zejména zaměřené na menší částky.
  • U mnohých půjček se objevuje možnost první půjčky zdarma a bez úroků. U takových půjček tak v případě včasného splacení neplatíte ani o korunu víc.

Nevýhody

  • Krátkodobé půjčky zejména jsou zatížené vysokou úrokovou sazbou a RPSN. RPSN však u krátkodobých půjček nelze brát jako absolutní měřítko vzhledem k jejich povaze.
  • Některé společnosti jsou spojené s vyššími poplatky, vysokými poplatky za prodloužení doby splatnosti a vysokými pokutami za její nedodržení.

Tak jako vše, i nebankovní půjčka má své výhody i nevýhody. Na vás je zhodnotit, zda výhody převyšují výhody a nebankovní půjčka bude pro vás ten správný krok.

Je dobré si dát pozor, u které společnosti si nebankovní půjčku vyřídíte. Snadno se tak můžete stát obětí lichváře. Vždy si tak před sjednáním půjčky ověřte společnost na internetu a přečtěte si pár recenzí, tak poznáte, jestli služby dané společnosti jsou nebo nejsou pro vás to pravé.

Japonská půjčka Kamali

Jednou z nejvíce známých půjček bez registru je Japonská půjčka, v poslední době známá jako Kamali. Tato půjčka ihned je bezpečný způsob, jak si online půjčit peníze "na pár dní". Nabízí rozložení splátek až na 10 dní, nejnižší poplatky na našem trhu a první půjčku na 14 dní zdarma. Po sjednání půjčky peníze obvykle na účet přicházejí obvykle do 60 minut, nejpozději do jednoho dne. Kamali recenze hovoří jednoznačně ku prospěchu této nebankovní půjčky. Jedná se totiž o nejlevnější půjčku na trhu. Kamali si účtuje pouze 33 Kč za půjčených 1000 Kč. Dále se Japonská půjčka může chlubit výhodami jako je levnější odklad, než který dostanete u jiných půjček.

Japonská půjčka

Nebankovní půjčka online

Výhodou půjčky online je například rychlost a jednoduchost vyřízení půjčky. Peníze tak máte rychle na účtě a nebankovní půjčky jsou přizpůsobené zejména pro menší částky (v řádech desítek tisíc).

Nevýhodou půjčky online bývá například expresní výplata. Za tu si klient bude muset připlatit. Další nevýhodou je, že půjčka musí být splacena z účtu, na který byla zaslána.

Související obchody

Alianz Direct, Generali Česká pojišťovna, ČSOB Pojišťovna, Allianz pojišťovna

Chcete přijít o odměnu až 15 % z každého nákupu na internetu?

Stačí se zdarma zaregistrovat a o žádné odměny již nikdy nepřijdete.

Právě teď k novému účtu navíc 300 Kč Ke každé odměně za nákup získáte další bonusovou ve stejné výši. Celkem na bonusových odměnách můžete získat až 300 Kč. za vaše nákupy.

- nebo -
Registrací souhlasíte s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.
Máte již účet? Přihlaste se