Poslední zamyká aneb Útěk na dovolenou

Tipy k nákupuDovolená a cestování 10. 11. 2021

Nejvyšší čas se zamyslet nad tím, kam si v létě pojedete odpočinout – potápění se v křišťálovém moři, relax v termálních lázních nebo objevování divoké přírody? Tolik úžasných možností a léto je přitom tak krátké. Nebojte se, poohlédli jsme se za vás a představujeme vám výběr nej míst, kam se letos podívat.

Šetřete na dovolené s Tipli

Dovolená vás nemusí stát celou výplatu, když na to půjdete chytře. S námi ušetříte, ať už máte ve zvyku jezdit každý rok na dovolenou na vlastní pěst nebo s cestovní kanceláří. Za ušetřené peníze se potom můžete na dovolené cpát zmrzlinou od rána do večera nebo si na místě půjčit skútr a projet široké okolí.

Poslední zamyká aneb Útěk na dovolenou - reklama na tipli

TOP 5 destinací pro dovolenou 2017

Jaký typ dovolené by se vám letos zamlouval? Chcete se sebrat s partou přátel a jet po stopách divoké přírody na druhý konec světa? Nebo se raději s partnerem vydáte prozkoumávat exotická města? Nemůžete se dočkat letních pařáků, nebo byste raději zmizeli někam do zimy? Pohodlně se usaďte a těžkou práci nechte na nás.

Nový Zéland

Poslední zamyká aneb Útěk na dovolenou - Nový zéland

Nejlepší místo, pokud chcete zmizet doslova na druhý konec zeměkoule – Nový Zéland je totiž od České republiky nejvzdálenějším místem na Zemi. A to ani nemluvíme o tom, že se zde natáčela velkolepá sága Pán Prstenů, díky níž se z Nového Zélandu stala milovaná turistická destinace. Pokud vás láká překrásná příroda, které vypadá jako z bájného fantasy světa, jste na správném místě.

Využijte tipy na levné letenky

Nezapomeňte však, že roční období u protinožců jsou obrácená a od června do srpna tu mají zimu – ideální, pokud si potřebujete odpočinout od horkých dnů. Tyto měsíce jsou perfektní k návštěvě Jižních Alp a ledovců, protože je zde méně srážek. Přesto byste si však měli zabalit oblečení pro každou příležitost – aprílové počasí na Novém Zélandu se mění každou chvilkou a během jednoho dne zažijete klidně všechna roční období. Už vám chybí zimní sporty? Neuklízejte lyže moc hluboko a užijte si je letos ještě jednou!

Vybrat dovolenou na: Booking.com | Hotels.com | Kiwi.com

Finsko

Poslední zamyká aneb Útěk na dovolenou - finsko

Saunování, jedno jezero vedle druhého a příroda netknutá lidskou rukou. To vše je Finsko. V březnu a říjnu se sem sjíždějí turisté z celého světa, aby si za polárním kruhem ulovili fotografii polární záře. Snad nejvyhledávanější pozorovatelnou pro tuto fascinující podívanou je vesnička Saariselkä, kde obyčejně žije kolem dvou seti lidí. Chcete-li se vyhnout davům, vyrazte do Finska v létě a užijte si nekončící polární dny.

Najdete tu fascinující přírodu – deset procent území pokrývají překrásná jezera, kterých je více než 188 tisíc. Třetina z nich leží za polárním kruhem a jsou celoročně zamrzlá. Zkrátka jako v pohádce. Ani v létě se zde teplota nevyšplhá nad 15 stupňů, takže sem můžete utéci před českými pařáky. A věděli jste, že Finsko nemá čtyři roční období, ale rovnou osm? Střídají se nejen podle teplot, ale především podle reakcí přírody na ně. Tak se sbalte na to správné a vyražte za krásnou přírodou!

Vybrat dovolenou na: Booking.com | Hotels.com | Kiwi.com

Thajsko

Poslední zamyká aneb Útěk na dovolenou - thajsko

Vychutnejte si krásy jihovýchodní Asie. Typicky tropické Thajsko ovlivňují monzuny a proto mají tři roční období - období horka a vlhka, období chladna a sucha a období dešťů. Hlavní turistická sezóna je tradičně v zimě v období chladna a sucha (chladna v uvozovkách, panují zde teploty kolem 30 stupňů). Ale na východním pobřeží Ko Samui, Ko Tao a Ko Phangan platí jiná pravidla. Suchá období zde panují od července do srpna a od ledna do dubna. O tom letním období však příliš mnoho turistů neví – proto na něj seženete extrémně levné letenky a užijete si vylidněné pláže.

A za čím sem jet, kromě krásných pláží a azurového moře? Léto je ideální k návštěvě kulturních a různých náboženských festivalů. Navíc ochutnáte různé exotické pokrmy. Ani samotné období dešťů není k zahození – ceny hotelů padají o 30-50 % a navíc neprší nepřetržitě, spíš vás přepadne náhlá prudká přeháňka. Pro všechny případy si tedy zabalte i deštník.

Vybrat dovolenou na: Booking.com | Hotels.com | Kiwi.com

Bali

Poslední zamyká aneb Útěk na dovolenou - bali

Stálé teploty kolem 30 stupňů, krásné pláže a teplá voda v moři. Bali je zkrátka jistota. Pozor ovšem, kdy sem vyrazíte - červenec a srpen patří mezi nejnavštěvovanější měsíce a proto ceny hotelů a letenek letí nahoru. Ideální dobou je tak březen až červen a potom září. Kolem října potom začíná období dešťů. Dávejte také pozor, ať se hned po příjezdu nespálíte – sluníčko zde pálí o sto šest.

Bali je ráj na zemi – zažijete tu spoustu kulturních festivalů a vychutnáte si indonéskou přírodu. Pokud se rádi potápíte nebo sjíždíte vlny, nebude se vám chtít ani vracet domů. Voda v moři je zde průzračná jako křišťál a rozhodně v ní je co pozorovat. A to jídlo! Ochutnáte plody moře a právě vylovené ryby, takže už nebudete chtít jíst nic jiného. Vyražte na nákup slunečních brýlí a opalováku, na Bali je budete potřebovat.

Vybrat dovolenou na: Booking.com | Hotels.com | Kiwi.com

Island

Poslední zamyká aneb Útěk na dovolenou - island

Ideální místo pro trochu dobrodružství. Kolem ostrova vede dlouhá okružní silnice, kterou můžete během jednoho výletu pohodlně objet v půjčeném voze. Uvidíte tak Island v celé jeho kráse. Nejtepleji je zde v červenci a srpnu – ale stejně si vezměte bundu, nejtepleji znamená cca 13 stupňů. Určitě přibalte i nepromokavé outdoor oblečení. A určitě nezapomeňte i plavky – Island je totiž posetý termálními prameny a jezírky s teplou vodou, do nichž se zamilujete.

Během léta je světlo prakticky po celou noc, takže se vám nejspíš ani nebude chtít spát. I tak se ale rozhodněte, zda vás víc láká dobrodružství pod stanem nebo v kempu. Podle toho byste totiž neměli podcenit dobrou přípravu a kvalitní vybavení. Na Islandu je samozřejmě i řada hotelů, ubytování v nich je ale dražší. Nebojte se, že byste se začali nudit – pro Island typická divoká příroda vás okouzlí, i kdybyste zde chtěli strávit měsíc. Ale teple se na to oblékněte!

Vybrat dovolenou na: Booking.com | Hotels.com | Kiwi.com

Související obchody

Booking, Kiwi.com, Hotels.com, Expedia

Chcete přijít o odměnu až 15 % z každého nákupu na internetu?

Stačí se zdarma zaregistrovat a o žádné odměny již nikdy nepřijdete.

Právě teď k novému účtu navíc 300 Kč Ke každé odměně za nákup získáte další bonusovou ve stejné výši. Celkem na bonusových odměnách můžete získat až 300 Kč. za vaše nákupy.

- nebo -
Registrací souhlasíte s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.
Máte již účet? Přihlaste se