Pořiďte si levnější zimní pneu s cashbackem

Tipy k nákupu 10. 11. 2021

Listopad nám pomalu začíná klepat na dveře, což pro všechny řidiče znamená jediné. Je načase začít řešit výměnu letních pneumatik za zimní. Pokud vám ty staré již dosloužily, je nejvyšší čas poohlédnou se po nových. Poradíme vám, jak na nich můžete ušetřit.

Výměna pneumatik by měla být samozřejmostí pro každého majitele vozidla. Měli bychom myslet nejen na zákon, který přezutí nařizuje, ale i na naší bezpečnost. S letními pneumatikami se naše auto stává v případě námrazy takřka neovladatelné. Neohrožujte bezpečnost svojí ani svých spolujezdců. Raději si kupte kvalitní zimní pneu se slevou.

Často prodávané typy pneumatik

  • zimní pneu 165/70 r14 - např. Škoda Fabia
  • zimní pneu 185/65 r14 - např. Fort Escort
  • zimní pneu 195/65 r15 - např. Škoda Octavia
  • zimní pneu 205/55 r16 - např. Škoda Superb
  • zimní pneu 215/55 r16 - použití jako 205/55 r16

Co znamenají všechna ta čísla?

  • první číslo označuje šířku pneumatiky
  • druhé číslo určuje profil pneumatiky
  • číslo udávané za písmenem R vyjadřuje vnitřní průměr pneu

Kdy přezout?

Zákon stanovuje, že je nutné používat zimní pneumatiky od 1. listopadu do 31. března, pokud se v těchto dnech nachází na silnici souvislá vrstva sněhu nebo ledová námraza. Ta vás ale může překvapit kdykoliv, a to i během dne. Na některých úsecích našich silnic rovněž můžete narazit na modrou značku, na níž je vyobrazen automobil a sněhová vločka. V těchto místech jsou zimní pneumatiky povinné. Bez ohledu na to, zda je tam sníh nebo led. V případě, že se rozhodnete nepřezouvat, můžete mít v případě nehody problém i s policií nebo pojišťovnou. A to se vůbec nemusí jednat o vámi zaviněnou nehodu. Raději tedy nečekejte na první chumelenice nebo námrazy a přezujte na zimní pneu co nejdříve. Ušetříte si tak spoustu starostí.

Tip - jezdíte spíše po městě a ročně najedete pouze pár set kilometrů? V tom případě jsou pro vás ideální volbou celoroční pneumatiky. Jsou spolehlivé a nemusíte se každého půl roku zabývat jejich výměnou.

Dálniční známka 2019 zdarma

Přečtěte si všechny důležité informace o dálniční známce pro rok 2019, jako jsou její cena, platnost a neplacené úseky a kde je dálniční známka 2019 k sehnání zdarma.

Zjistit více o dálniční známce »

Jak se dá na pneumatikách ušetřit?

Uplně jednoduše. Stačí se zaregistrovat na cashbackovém portálu Tipli.cz. Poté se přes něj prokliknete do některého z obchodů a nakupujete jako obvykle. Jen s tím rozdílem, že po zaplacení se vám část peněz vrátí zpět. No ano, je to opravdu takto snadné. Stačí vědět, jak nakupovat s Tipli, a můžete začít sbírat své odměny.

Kde můžete zakoupit povinné zimní pneu a další autodoplňky s cashbackem?

  • Pneushop.cz - dodavatel kvalitních pneumatik na auta, motocykly i kamiony
  • Pneumatiky.cz - u tohoto ověřeného prodejce naleznete nejen protřídní pneu, ale také disky, sněhové řetězy a další vybavení
  • TorriaCars - všechny možné audoplňky, nářadí, kapaliny i měřící techniku seženete právě u TorriaCars
  • Auto Kelly - obchod, ve kterém seženete všechny náhradní díly a mnohem více

Úspora může být často opravdu značná. V některých obchodech lze získat cashback až 33 %, což může být zejména u dražšího zboží velmi zajímavá částka. A v každém případě je to lepší, než nedostat vůbec nic.

Související obchody

TorriaCars, pneushop.cz, Pneumatiky.cz, Autotým

Chcete přijít o odměnu až 15 % z každého nákupu na internetu?

Stačí se zdarma zaregistrovat a o žádné odměny již nikdy nepřijdete.

Právě teď k novému účtu navíc 300 Kč Ke každé odměně za nákup získáte další bonusovou ve stejné výši. Celkem na bonusových odměnách můžete získat až 300 Kč. za vaše nákupy.

- nebo -
Registrací souhlasíte s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.
Máte již účet? Přihlaste se