Poradíme vám, jak ušetřit místo v kufru

Tipy k nákupuDovolená a cestování 10. 11. 2021

Balení na dovolenou umí být otrava! Zvlášť, když si představíte ty kopy věcí, co si s sebou chcete vzít, a nevíte, kam s nimi. Jak ušetřit místo v kufru a nacpat tam vše, co potřebujete?

Ubytování na Booking už máte dávno zarezervované a zbývá jen zabalit kufry? Nezapomeňte, že nejsou nafukovací - takže je třeba si zabalit chytře.

Už dříve jsme si řekli, co s sebou k moři - ale jak to všechno narvat do kufru, když navíc musíte myslet na váhové limity v letadle? Poradíme vám, co nechat klidně doma a jak si zabalit to, co s sebou nakonec povezete.

Než začnete balit...

...rozmyslete si, co skutečně potřebujete. Kolikrát se vám už stalo, že jste se vrátili z dovolené a zjistili, že polovinu věcí jste vůbec nepotřebovali? Jistě, člověk by měl myslet na všechno, ale zkuste být trochu kritičtí.

Pokud jdete do tropů, kde teplota ani v noci nespadne pod 20°C, určitě nebudete potřebovat bundu ani pět různých mikin. V jedněch pantoflích určitě pojedete a sice se vyplatí mít pro jistotu další dva páry bot jako náhradní, ale nestačil by jeden? Přeci jen – jedete na dovolenou, ne na módní přehlídku. Tak si vezměte hlavně to, co je vám pohodlné. Nemluvě o tom, že v místě pobytu si můžete spoustu věcí koupit.

Kosmetika, kam se podíváš

To máme denní krém, noční krém, pleťovou voda, odličovací tonikum, hydratační krém, mýdlo, šampón, opalovací krém a sprej na spáleniny. A určitě přijdete na spoustu dalších kosmetických pomůcek, bez nichž se neobejdete ani den.

Poradíme vám, jak ušetřit místo v kufru

Ale proč byste měli všechno tahat v původních velkých obalech a láhvích? Odlijte od všeho jen tolik, kolik potřebujete do speciálních cestovních lahviček – ušetříte mraky místa, o váze ani nemluvě! Seženete je v parfumeriích Douglas.

Rolujte!

Oblečení poskládejte jinak – přeložte ho na polovinu, pořádně vyhlaďte a co nejtěsněji ho srolujte. Vyhnete se tak jeho pomačkání a navíc ušetříte spoustu místa. Nevíte, jak správně zabalit oblečení na cestu? Poohlédněte se na Youtube.com po nejrůznějších návodech.

Hned po příjezdu si všechno oblečení pověste na ramínka nebo jej vybalte do skříně. Oblečení se vám nejvíce zmačká, když se jím budete během pobytu přehrabovat.

Využijte každého místečka!

Občas balíte věci, do nichž můžete nacpat něco dalšího – do bot můžete dát ponožky, do kšiltovky spodní prádlo, do ešusu nacpat kapesníky, atd. Ať ani kousíček kufru nepřijde nazmar!

Odsávejte vzduch

Vzduch zabere spoustu místa! Abyste ho s sebou zbytečně nevozili, oblečení, deky nebo ručníky pečlivě složte, dejte je do pytle (stačí obyčejná igelitka) a vysajte z něj vzduch vysavačem. Na trubici předtím nasaďte gumičku, kterou pak jednoduše stáhnete a pytel snadno uzavřete.

Související obchody

AliExpress, Kasa.cz, Tchibo, Douglas, Mall.cz

Chcete přijít o odměnu až 15 % z každého nákupu na internetu?

Stačí se zdarma zaregistrovat a o žádné odměny již nikdy nepřijdete.

Právě teď k novému účtu navíc 300 Kč Ke každé odměně za nákup získáte další bonusovou ve stejné výši. Celkem na bonusových odměnách můžete získat až 300 Kč. za vaše nákupy.

- nebo -
Registrací souhlasíte s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.
Máte již účet? Přihlaste se