Plnohodnotný smartphone do 3 000 Kč? To je CUBOT X19!

Tipy k nákupu 10. 11. 2021

Hledáte skvělý telefon, který bude splňovat nejnovější trendy, ať už po technické, tak i designové stránce, ale nechcete za něj utrácet několik tisíc korun? CUBOT X19 by pro vás mohl být tím pravým přítelem, který za málo peněz nabídne opravdu hodně muziky!

CUBOT je v České republice méně známá značka, nicméně v Číně patří mezi ty profláklejší. Vyniká skvělým poměrem cena/výkon a za cenu několika tisíc korun nabízí skvělé vlastnosti. Náš partner GearBest poskytl k recenzi naprostou novinku této značky a my vám jí teď s radostí představíme.

Jak již bylo napsáno výše, jedná se o naprostou novinku na trhu - CUBOT X19. Telefon byl uveden do prodeje na přelomu ledna a února 2019 a díky speciální akci obchodu GearBest na něm nyní můžete ušetřit i několik set korun. Celková cena se tak hravě dostane pod 3 000 Kč.

Říkáte si, že za takovou cenu přeci není možné, aby telefon splňoval požadavky na kvalitní přístroj za málo peněz? Opak je pravdou!

Telefon se se svým výkonem hravě vyrovná i dražším modelům, které na českém trhu najdete. Nabízí 8 jádrový procesor MediaTek s frekvencí až 2,3 MHz. Spolu s 4 GB RAM pak hravě výkonem předběhne novinku od konkurenčního HUAWEI - konkrétně HUAWEI P Smart 2019, který nabízí pouze 3 GB RAM.

Telefon disponuje také vnitřní pamětí 64 GB, kterou lze rozšířit o paměťovou kartu. Celý systém pak běží na softwaru Android 8.1.

CUBOT X19 má možnost také využívat 2 SIM karty najednou. Jedinou nevýhodou je, že pokud chcete používat dvě SIM, už nemůžete vložit paměťovou kartu, ale tak to má většina dnešních duálních telefonů.

Cubot X19

Obří displej je v dnešní době skoro samozřejmostí. CUBOT X19 tak se svým 5,93 palcovým displejem s rozlišením 1080 x 2160 pixelů nijak neztrácí na konkurenci. Zajímavý je také poměr stran, který je (stále trochu nezvyklých) 18:9.

Telefon disponuje take duálním fotoaparátem a jedním předním snímačem. Zadní fotoaparát nabízí 16,0 + 2,0 Mpx, přední pak 8,0 Mpx. Video pak zvládá natáčet v rozlišení až 1920 x 1080 px.

Další super vychytávkou tohoto levného smartphonu je čtečka otisku prstů, díky které během okamžiku odemknete svůj zamknutý telefon. Skvělé vlastnosti tohoto telefonu pak doplňuje obří baterie, která se svou kapacitou 4 000 mAH s nabíjením skrze moderní USB-C poskytuje dlouhou výdrž i při náročnějších operacích.

TIP: Chcete využít akci GearBestu, ale ještě jste z Číny nic neobjednávali? Nevadí! My vám poradíme, jak na GearBest nakupovat.

Design telefonu a použití v praxi

Po rozbalení telefonu, jenž se nachází v elegantní nízké krabičce, na nás ihned vykoukne samotné tělo mobilu, které je již chráněno silikonovým krytem. Dále lze v balení najít nabíječku s USB konektorem, jehlu na vysunutí šuplíku SIM karet a stručný manuál. Sluchátka bohužel v balení chybí.

Telefon působí poměrně bytelně, dobře se drží v ruce. Fialovo-zelená záda smartphonu jsou sice hezky barevná, nicméně plastový kryt způsobuje již po chvíli používání známky "upatlanosti". Tlačítka po bocích telefonu jsou pevná a mobil v zásadě jako celek vypadá opravdu povedeně.


Po zapnutí a úvodním nastavení překvapí relativně hezké barvy a podsvícení telefonu. Systém se již po krátké chvíli nastartuje a běží hladce. Zapínání jednotlivých aplikací a přepínání mezi nimi je opravdu svižné a na mobilu za takovouto cenu až překvapivé.

Čtečka otisků prstů funguje velmi rychle, vyrovná se i telefonům vyšší třídy. Lze zadávat také pin, gesto, případně heslo. Nicméně otisk prstu je nejrychlejší a nejpohodlnější řešení odemknutí zamčené obrazovky.

TIP: Nejenom mobily okolo 3 000 Kč na GearBestu najdete. V obdobné cenové relaci zde pořídíte i robotický vysavač.

Jak je na tom foťák?

Znamenitě! Spuštění fotoaparátu je bleskurychlé, stejně jako přepnutí z fotoaparátu do galerie a prohlížení pořízených snímků. Telefon disponuje několika foto režimy a bohatým nastavením vlastností. Vypíchnout lze určitě režim "Blur", který se zaměří na konkrétní objekt a zbytek snímku rozostří.

Funkce tak dá vzniknout krásným makro snímkům se zaměřením na určitý předmět. Za dobrých světelných podmínek dělá CUBOT X19 povedené snímky, které i při velkém přiblížení nepůsobí rozmazaně. Stejně tak i přední 8 Mpx snímač dělá povedené obrázky.

Video lze natáčet v několika rozlišeních - konkrétně 480p, 720p a 1080p. Při maximálním rozlišení jsou záběry ostré a při dobrý světelných podmínkách velmi kvalitní. Jediné mínus natáčení videa je mikrofon. Ten bohužel nezaznemanává zvuk tak, jak by měl, a to se hodně projeví na kvalitě výsledného snímku.

Cubot X19

Velkým plusem telefonu je rovněž jeho kapacita baterie. 4 000 mAH postačí i na dva dny provozu. Díky USB-C pak nabíjení probíhá vcelku rychle. Jedním z mínusů, kterých si všimne i lajk, je reproduktor.

Zvuk, který z něho vychází, nepůsobí příliš kvalitně a oproti fotoaparátu tak v tomhle ohledu smartphone ztrácí na konkurenty z vyšší třídy.

Závěrečný verdikt

Telefon za cenu kolem 3 000 Kč nabídne opravdu mnoho. Na tuto cenovou hladinu udělá krásné fotky, vydrží dlouho nabitý, a poskytne i dostatečnou rychlost při používání. CUBOT X19 se hravě vyrovná smartphonům, které jsou i o několik tisíc korun dražší. Nízká cena je však vykoupena horším zpracováním dílů, včetně například plastového krytu.

CUBOT X19 lze však doporučit všem, kteří hledí na cenu a chtějí za své peníze získat to nejlepší. Skvělý poměr cena/výkon je největší předností tohoto modelu a my ho můžeme jen vřele doporučit.

Získejte až 5 % zpět při nákupu na GearBestu díky cashbacku

Zaregistrujte se zdarma na cashback portál Tipli a nechte si za nákupy platit. V GearBestu na vás čeká až 5% odměna. Stačí se před nákupem prokliknout do obchodu přes Tipli.cz.

Nakoupit s cashbackem »

Související obchody

AliExpress, Okay.cz, GearBest, eBay.com, Datart

Chcete přijít o odměnu až 15 % z každého nákupu na internetu?

Stačí se zdarma zaregistrovat a o žádné odměny již nikdy nepřijdete.

Právě teď k novému účtu navíc 300 Kč Ke každé odměně za nákup získáte další bonusovou ve stejné výši. Celkem na bonusových odměnách můžete získat až 300 Kč. za vaše nákupy.

- nebo -
Registrací souhlasíte s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.
Máte již účet? Přihlaste se