Oslavte naší planetu s našimi tipy, na Den Země

Tipy k nákupu 10. 11. 2021

Pro lepší planetu, pro budoucnost našich dětí, pro matku Zemi. Mysleme více na naši planetu, chraňme ji a oslavme společně Den Země tím, že ji to ulehčíme. Máme pro vás 5 tipů, jak oslavit Den Země ekologicky!

Že naše Země občas pláče? To je dost možné. Pojďme ji společně utřít slzy a oslavit její svátek Den Země. Kdy se Den Země slaví? A proč? A co můžeme udělat proto, aby Země už neuronila ani slzičku? Čtěte dál!

Kdy a proč se slaví Den Země?

Den Země se každoročně slaví 22. dubna. Letos připadá na neděli. Svátek je velmi ovlivněn původními dny Země, které se konaly 21. března a oslavovaly příchod jara.

Dnes je Den Země hlavně ekologicky zaměřený. Snaží se vnést ekologii do politiky, upozornit na dopady ničení životního prostředí a na to, abychom se o naší planetu starali, neničili ji a předali ji dalším generacím v pořádku. A co pro naši planetu můžete udělat? Podívejte se na 5 tipů, jak oslavit Den Země!

den zeme

Předání čisté planety další generaci je dalším záměrem Dne Země.

5 tipů, jak se starat o naší planetu

Víte, že je tolik způsobů, jak ušetřit naší planetě? Ona si to zaslouží, souhlasíte? Pojďme se podívat na tipy na Den Země!

1. Zapomeňte na plast

Víte kolik kusů plastu plave v oceánech? Přes 5 bilionů. To je sakra číslo. Zkuste omezit plast udržitelně. Nekupujte si pití v plastové láhvi, ale kupte si skleněnou láhev, která vám vydrží. V obchodě si nevezměte plastovou tašku, ale vytáhněte vlastní, látkovou. A na pečivo použijte látkové, namísto mikrotenových sáčků. I takové zdánlivé maličkosti jsou dobrým začátkem.

sklenena lahev

Skleněnou láhev koupíte za 349 Kč na webu Econea s cashbackem.

2. Nakupujte BEZobalu

sáčky na ovoce

Jste v obchodě, jdete k ovoci a zelenině a naberete ho do mikrotenového sáčku. To není úplně hezký scénář, obzvlášť, když je svátek Den Země. Nechte ovoce dýchat a vložte ho do sáčku látkového. Který použijete zas a znova. Jednoduše donekonečna. Jednorázové plastové pytlíky jsou naprosto zbytečné.

Balíček 3 kusů na pečivo, ovoce a zeleninu koupíte za 249 Kč na Econea.

3. Recyklujte

V České republice se řadíme s recyklací k těm nejlepším státům. Stejně ale nejsou koše na tříděný odpad součástí každé domácnosti. Místo se na koše vždy někde najde a planeta vám bude moc vděčná. Znáte někoho, kdo netřídí? Doporučte mu, že je na místě to změnit a začít recyklovat.

koše na tříděný odpad

Koše na tříděný odpad seženete za 599 Kč na 4home i s cashbackem od Tipli.

4. EKO Úsměv

eko kartáčky

Nepoužívat plastové kartáčky je dalším malým krůčkem k čisté planetě. Nahraďte je za ekologické bambusové kartáčky, které jsou na 100 % rozložitelné. A abyste si nespletli, čí je čí kartáček, koupit se dají v různě barevných provedení.

Jeden kartáček koupíte s cashbackem za 159 Kč na Vemzu.

5. Kosmetické okénko: Jak na odličování?

Pokud jste žena, která se líčí, jděte na to šetrně. BIO kosmetiku určitě znáte a možná i používáte. Znáte ale takové znovupoužitelné odličovací tamponky? Tamponky jsou z vrstev BIO bavlny a bambusu. Namísto stovek jednorázových tampónků používejte ty pratelné. Nejenže ušetříte přírodu, ale taky vaší peněženku.

eko odličovací tamponky

Pratelné odličovací tamponky prodává Econea za 299 Kč.

A jak jste na tom s péči o Zemi vy? Recyklujete? Nakupujete v látkové tašce, nebo se pravidelně snažíte sbírat odpadky z přírody? Budete letos slavit Den Země? Pochlubte se nám v komentářích:)

Související obchody

4Home, Econea, Vemzu, Vitalvibe.eu, Zelená země

Chcete přijít o odměnu až 15 % z každého nákupu na internetu?

Stačí se zdarma zaregistrovat a o žádné odměny již nikdy nepřijdete.

Právě teď k novému účtu navíc 300 Kč Ke každé odměně za nákup získáte další bonusovou ve stejné výši. Celkem na bonusových odměnách můžete získat až 300 Kč. za vaše nákupy.

- nebo -
Registrací souhlasíte s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.
Máte již účet? Přihlaste se