Oblečení levně? Objevte kouzlo online sekáče Vinted

Tipy k nákupuNávody 10. 11. 2021

Sháníte perfektní boty na ples? Máte v hlavě představu dokonalých šatů, ale žádné obchody je nenabízejí? Nebo snad máte skříň narvanou oblečením, které byste ráda prodala? Online second hand Vinted je odpovědí na všechny otázky!

Oblečení není nikdy dost. Kdo z nás by si občas nepřál, aby měl v šatníku víc barev, stylů nebo střihů? Samozřejmě můžete nakupovat v normálních obchodech - ty ale podléhají módním trendům a navíc je v nich zboží dražší.

Naštěstí je tady Vinted, kde najdete levné oblečení! Najdete zde nejrůznější kousky na všechna roční období a ve všech stylech.

Co je to Vinted?

Vinted (původně Votočvohoz či jen Votocvohoz) je online portál, kde můžete kupovat oblečení z druhé ruky bez prostředníka. V katalogu oblečení, bot a doplňků si vyberete kousek, který předtím nahrál jiný uživatel, co ho chce prodat. Na koupi, způsobu zaplacení, předání či poslání předmětu se tedy dohodnete přímo s ní.

TIP: Vinted není jen obchod, ale komunita - s ostatními můžete na Vinted forum rozebírat cokoli.

Zároveň zde můžete prodávat své věci. Stačí předmět vložit do databáze, nahrát fotky a přidat popisek. A pak jen čekat, až si ho některý uživatel vybere.

Jak hledat na Vinted?

Na Vinted přibývají nové kousky každou minutu! Můžete tedy vybírat ze všehochuti na hlavní stránce to nejnovější.

Sháníte něco konkrétního? Třeba červené lodičky? Nebo modré letní šaty? Pak klikněte na záložku „Prohlížet“ - rozbalí se vám nabídka všech kategorií oblečení na Vinted. Najdete zde dámské i pánské oblečení, tašky, boty, dětské oblečení, atd. Každá kategorie má navíc svoji podkategorii – když si jednu zvolíte, ukážou se vám všechny nabízené předměty. Kupte si zde třeba krásné plesové šaty.

vinted

Předměty ve výběru však můžete dál specifikovat – a to podle barvy, ceny, lokality (kvůli osobnímu předání), stavu předmětu, velikosti nebo značky. Každým filtrem se dostanete blíž ke svému vysněnému předmětu.

Vyhledávat můžete samozřejmě i podle názvu předmětu úplně nahoře ve vyhledávacím okénku. Když tedy napíšete například „červené lodičky“, zobrazí se vám vše s tímto označením. Nebo vyheldávejte podle svých oblíbených značek - třeba Orsay šaty.

Jak nakupovat na Vinted?

Před nákupem na Vinted.cz se musíte nejdřív registrovat – můžete k tomu použít svůj účet na Facebook nebo Google. K nové registraci vám stačí jen e-mail, uživatelské jméno a heslo. Svůj profil potom můžete dál doplnit o fotografii, místo bydliště a nebo svou velikost, aby se vám vyhledávání automaticky personalizovalo.

Než napíšete druhé uživatelce, že máte o její předmět zájem, ujistěte se, že vám bude sedět. Některé předměty jsou popsané velmi detailně, jiné moc ne – pokud si nejste jistí barvou nebo velikostí, můžete uživatelovi nezávazně napsat a ujistit se.

vinted

Pak už se stačí jen domluvit na předání a zaplacení. Někteří uživatelé preferují osobní předání, jiné ho raději pošlou poštou. Veškerá domluva je jen na vás dvou.

TIP: Zalíbil se vám kousek, ale nejste si jistí koupí? Uložte si ho mezi oblíbené pomocí ikonky srdíčka.

Proto sledujte hodnocení uživatele. Pokud je vysoké, nemáte se čeho bát a peníze dopředu klidně pošlete. Pokud je nízké, znamená to, že jiní s ním mají nějakou špatnou zkušenost – pak se vyplatí být obezřetný. Po každém obchodu nezapomeňte druhého uživatele ohodnotit, abyste ostatním usnadnili rozhodování. Zvlášť pokud kupujete něco drahého, třeba Gucci boty, vyžadujte spolehlivost prodejce.

Jak prodávat na Vinted?

Vytřiďte si oblečení v šatníku a udělejte místo na nové kousky. Klikněte na „Nabídnout předmět“ a dál už se nechte provést aplikací pro prodávající. Nahrajte fotky předmětu – čím detailnější a kvalitnější, tím lepší. Kupujícímu se bude lépe rozhodovat. Můžete přidat i video. Vyplňte název předmětu a jeho podrobný popis. Čím detailnější, tím méně otázek na víc budou ostatní mít.

vinted

Pak už stačí jen předmět zařadit do kategorie a barvy a rozhodnout cenu a výši poštovného. Zároveň můžete nabídnout i osobní předání v místě bydliště. Předměty můžete také vyměňovat jeden za jeden – i tuto možnost vybíráte zde.

TIP: Pokud cenu zboží přestřelíte, bude o něj menší zájem. Na druhou stranu, zboží můžete posléze zlevňovat a obnovit tak jeho pozici na hlavní stránce – takže je dobré mít „z čeho slevovat“.

Jakmile předmět nahrajete, je připravený k prodeji. Zbývá jen čekat, kdy si ho někdo vybere.

Nakupujte oblečení levně s cashbackem

Díky Tipli můžete nakupovat levněji i nové oblečení. Pokud chcete za svoje nákupy dostat odměnu, nakupujte na Tipli oblečení s cashbackem.

  • ZOOT - obchod s trendy oblečením nejrůznějších značek
  • Orsay - pro dámy, které preferují eleganci
  • BonPrix - celý nový šatník za super cenu

Související obchody

Answear, Vivantis, ZOOT, Bonprix, Orsay

Chcete přijít o odměnu až 15 % z každého nákupu na internetu?

Stačí se zdarma zaregistrovat a o žádné odměny již nikdy nepřijdete.

Právě teď k novému účtu navíc 300 Kč Ke každé odměně za nákup získáte další bonusovou ve stejné výši. Celkem na bonusových odměnách můžete získat až 300 Kč. za vaše nákupy.

- nebo -
Registrací souhlasíte s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.
Máte již účet? Přihlaste se