Novoroční předsevzetí. 5 tipů, jak jich letos opravdu dosáhnout

Tipy k nákupu 10. 11. 2021

Novoroční předsevzetí si každoročně dává spousta lidí. Jen málo z nich ale své předsevzetí opravdu dodrží. Chcete se zařadit mezi ty úspěšné? Přečtěte si naše tipy, se kterými to určitě zvládnete.

Naprostá většina novoročních předsevzetí končí poněkud neslavně. Konkrétně je to přibližně 90 % předsevzetí, která někdy koncem ledna odložíme s tím, že to zkusíme zase za rok.

Dodržet novoroční předsevzetí přitom není nic těžkého. Stačí jen vědět, jak na to. Ještě než nad nimi definitivně zlomíte hůl, zkuste si přečíst naše tipy, díky kterým se mohou vaše předsevzetí konečně proměnit v ta úspěšně dodržená.

5 tipů, jak zvládnout novoroční předsevzetí

1. Správný výběr předsevzetí do nového roku

Základem je vybírání reálných předsevzetí. Předsevzetí totiž často troskotají na tom, že jsou příliš náročná, než abychom se o jejich dodržení vůbec pokoušeli. Myslete také na to, že bohatě stačí jedno předsevzetí, a nesnažte se za každou cenu měnit deset věcí najednou.

2. Motivace

Klíčem k úspěchu je správná motivace. Bez ní to zkrátka nepůjde. Nikdy nepřestanete kouřit, pokud to sami opravdu nechcete. Nikdy nezačnete hubnout, pokud je to jen kvůli vašemu okolí. Musíte to dělat především pro sebe. A také musíte věřit, že to opravdu dokážete.

3. Stanovení cíle předsevzetí

Pokud máte motivaci, musíte si určit ještě konkrétní cíl. Řekněte si, do jakého termínu chcete něčeho dosáhnout. Místo "během roku budu cvičit a zhubnu", zkuste "třikrát týdně budu chodit do fitness centra a do června zhubnu 10 kilo". Uvidíte, že to půjde lépe.

Novoroční předsevzetí

4. Definování způsobů

Důležité je také stanovit si způsob, jakým požadovaného cíle dosáhnete. Hodně to souvisí s předchozím bodem, kde jsme stanovili pravidelné návštěvy fitness centra. Pokud se budeme držet toho hubnutí, jedním ze stanovených způsobů by mohla být i úprava stravování. Nezapomínejte ani na doplňky stravy, které seženete například v lékárně Dr.Max.

5. Tresty a odměny

Nezapomeňte si vymyslet i odměny a tresty. Vymyslete si něco opravdu lákavého, čím se odměníte, pokud se vám podaří dosáhnout cíle. Co třeba skvělá letní dovolená? Vážně to funguje. Stejně dobře ale fungují i tresty za porušení.

Související obchody

AliExpress, Booking, Baťa, Answear, Astratex.cz, Kasa.cz, EXIMtours, Contours, ZOOT, Tchibo, Douglas, Bonprix, Mall.cz, Notino, Bambule

Chcete přijít o odměnu až 15 % z každého nákupu na internetu?

Stačí se zdarma zaregistrovat a o žádné odměny již nikdy nepřijdete.

Právě teď k novému účtu navíc 300 Kč Ke každé odměně za nákup získáte další bonusovou ve stejné výši. Celkem na bonusových odměnách můžete získat až 300 Kč. za vaše nákupy.

- nebo -
Registrací souhlasíte s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.
Máte již účet? Přihlaste se