Nespalte se aneb Jak vybrat vhodný opalovací krém

Tipy k nákupuDovolená a cestování  |  Kosmetika 10. 11. 2021

Chystáte se na dovolenou k moři? Trávíte hodně času venku na sluníčku? Mnohokrát jste se spálili a už to nechcete znovu zažít? Připravili jsme si pro vás přehled opalovacích krémů a tipy, jak vybrat ten pravý opalovací krém!

Opalovací krém je důležitým pomocníkem při trávení času venku během letních dnů. Nejen, že ochrání vaší pokožku před UV zářením, ale také vás ušetří neúprosné bolesti při spálení. Tady vám totiž ani cestovní pojištění nepomůže. Musíte se chránit sami! V článku se dozvíte, jaký faktor opalovacího krému vybrat, kde ho koupit a také, jak na nákupu ušetřit!

Jaký opalovací krém vybrat?

Opalovací krémy mají různé faktory rozlišené čísly. Záleží tedy na typu vaší pokožky, a jak moc silným slunečním paprskům se budete vystavovat. Vyberte si ten vhodný přípravek a vaše dovolená u moře 2018 může bezstarostně začít!

Opalovací krém 50

Opalovací krém s ochranným faktorem 50+ je nejsilnějším přípravkem na trhu. Je vhodný pro osoby se světlou barvou pokožky. Tyto osoby trpí nedostatkem melaninu a sluneční paprsky jsou pro ně velmi nebezpečné. Pokud používáte ochranný faktor 50 a vaše pokožka je velmi citlivá, je doporučeno skrývat se před přímým sluncem ve stínu. Tento opalovací krém je také vhodný pro děti a osoby s kožním onemocněním. Opalovací krémy s vysokým faktorem jsou dostupné ve většině lékáren.

Opalovací krém 50+

Nivea Sun 50+ 50ml

  • Cena: 186 Kč
  • Koupíte na Notino
Opalovací krém 50+

Bioderma Photoderm Spot 50+ 30ml

Opalovací krém 50+

Daylong extreme SPF 50+ 200ml

  • Cena: 599 Kč
  • Koupíte na Dr. Max

Opalovací krém 30

Opalovací krém s ochranným faktorem 30 je také považován za vysoce ochranný. Je vhodný pro první dny opalovaní a první sluneční paprsky, které jsou velmi silné. Je doporučeno používat krém s faktorem 30 téměř po celu dobu dovolené. Opalovací krémy jsou dostupné v drogeriích, některých lékárnách i v supermarketech. Nahlédněte do aktuálního Albert letáku nebo Kaufland letáku, zda nenajdete opalovací krémy v akci.

Opalovací krém 30

Nivea Sun 30 50ml

  • Cena: 157 Kč
  • Koupíte na Notino
Opalovací krém 30

Daylong Protect & care 30 100ml

  • Cena: 359 Kč
  • Koupíte na Dr. Max
Opalovací krém 50+

Bioderma Photoderm Anti age 30 30ml

Opalovací krém pro miminka a opalovací krém pro děti

Je doporučeno kojence a miminka nevystavovat přímému slunci vůbec. I přesto bychom je měli chránit vrstvou vhodného opalovacího krému. Můžete použít krémy s ochranným faktorem 50+ nebo přípravky určené přímo pro miminka. Krémy jsou přizpůsobené pro citlivou dětskou pokožku. Tyto krémy jsou dostupné v lékárnách.

Opalovací krém pro děti

Nivea Sun Kids 50+ 200ml

  • Cena: 285 Kč
  • Koupíte na Notino
Opalovací krém pro děti

Bioderma Photoderm Kid 50+ 200ml

Opalovací krém pro děti

Daylong Kids 50+ 150ml

  • Cena: 539 Kč
  • Koupíte na Dr. Max

Přírodní opalovací krém

Na trhu jsou dnes také dostupné přírodní opalovací krémy. Vaši pokožku spolehlivě ochrání před UV zářením a zároveň ji zbytečně nezatíží chemickými látkami. Přírodní opalovací krémy totiž fungují na bázi fyzikálního filtru složeného z minerálů. Přírodní krémy jsou navíc obohaceny o pečující minerální složky, které pokožku hydratují a vyživují.

Přírodní opalovací krém

Nuxe Sun 30 150ml

  • Cena: 539 Kč
  • Koupíte na Notino
Přírodní opalovací krém

Attitude 30 150g

Přírodní opalovací krém

Attitude dětský 30 150g

Mléko po opalování

Nejen, že bychom se měli před sluncem z pravidla chránit opalovacím krémem, stejně tak důležitá je péče o pokožku po opalování. Mléko po opalování nám s tím pomůže! Je totiž obohaceno o látky, které spálenou pokožku zklidní a hydratují. Většina mlék po opalování obsahuje beta-karoten a D-panthenol. Některé typy krémů mají dokonce takovou vychytávku, že vaše opálení umocní a prodlouží!

Mléko po opalování

Nivea Sun After Sun & Bronze 200ml

  • Cena: 170 Kč
  • Koupíte na Notino
Mléko po opalování

Daylong after sun Repair 100 ml

Mléko po opalování

Bioderma Photoderm After Sun 500ml

  • Cena: 350 Kč
  • Koupíte na Dr. Max

Nakupte s Tipli levněji

Chcete nakoupit ještě levněji? Sledujte na Tipli, kdy probíhají jaké slevy a využijte slevové kupóny nebo výhodný cashback!

Související obchody

VMD Drogerie, Pilulka.cz, Cosme-De, BENU Lékárna, Dr. Max

Chcete přijít o odměnu až 15 % z každého nákupu na internetu?

Stačí se zdarma zaregistrovat a o žádné odměny již nikdy nepřijdete.

Právě teď k novému účtu navíc 300 Kč Ke každé odměně za nákup získáte další bonusovou ve stejné výši. Celkem na bonusových odměnách můžete získat až 300 Kč. za vaše nákupy.

- nebo -
Registrací souhlasíte s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.
Máte již účet? Přihlaste se