Nebaví vás vysávat? Vyřešte to robotickým kamarádem!

Tipy k nákupu 10. 11. 2021

Řekněme si narovinu - kdo z vás má rád uklízení? Vysávání, umývání podlahy, utírání prachu a mnoho dalších povinností, kvůli kterým ztrácíme cenný čas. Přesto se jim však pravidelně věnujeme, jelikož jsou nezbytné pro to, abychom mohli doma, v kanceláři a vlastně kdekoliv fungovat.

Jednu z těchto činností nám však může usnadnit robotický pomocník. Určitě jste již slyšeli o robotickém vysavači, který v pravidelných intervalech projíždí vaším bytem či domem a vysává. Nemusíte tak řešit neustálé tahání těžkých přístrojů, natahování kabelů a další úkony s vysáváním spojené.

Robotické vysavače dnes již nejsou novinka, ale i přesto si mnozí z vás jistě říkají, že je to pomocník pro bohaté. Není tomu tak! Aktuálně se dají sehnat robotické vysavače i v řádu nižších tisíců korun. Jeden takový, díky kterému můžete mít váš domov vždy perfektně vysátý a čistý již za necelých 3 500 Kč, vám teď představíme.

Přistroj nám poskytla společnost GearBest, abychom ho mohli otestovat a ukázat, že i za "pár" korun lze získat hodně muziky. Jde o vysavač Alfawise V8S, jehož cena se pohybuje okolo 149,99 dolarů, tedy nějakých 3 500 korun.

GearBest je sice čínské tržiště, tento model ovšem zasílá i z evropských skladů a některé vysavače má skladem dokonce i v Česku. Nového pomocníka tak můžete mít doma i za 2᠎­ dny a navíc nemusíte platit clo ani DPH.

TIP: Pokud objednáváte z Číny poprvé, poradíme, jak nakupovat na GearBest.

Co umí robovysavač Alfawise V8S?

Teď už k samotným vlastnostem a fungování robotického vysavače. Díky inteligentní gyroskopické navigaci dokáže přesně vyhodnotit a změřit rozměry a tvar místnosti a v reálném čase tak vypočítá ideální trajektorii, kterou se vydat, aby nevynechal jediné špinavé místečko.

Uvnitř přístroje se ukrývá silný bezkartáčový motor, který poskytuje vyšší pracovní a sací výkon než podobné typy. Navíc díky vestavěné 2600 mAh baterii dokáže vysávat bezmála 2 hodiny v kuse. Nabíjení na 100% kapacitu baterie poté trvá přibližně 4-6 hodin.

A co když se robot začne vybíjet, nebo dokončí svou práci? Sám se automaticky nasměruje ke své dokovací stanici, kde si odpočine a nabije síly pro další náročnou práci :)

Často také řešíme, zda vysavač dokáže vysát různé typy podlah a zda mu nevadí například prahy a jiné nerovnosti na podlaze. Alfawise V8S s tímto nemá absolutně žádný problém. Dokáže si poradit s různými typy podlah, koberců, ale i dlažby. Robot disponuje kartáčem délky 19,1 cm a díky tomu je jeho sací výkon velmi vysoký. Navíc dokáže překonat překážku do výšky až 1,5 cm a naklonit se až do úhlu 15 stupňů.

Robotický vysavač

Přestože je vysavač kruhového tvaru, poradí si i s rohy v místnosti. Díky dvěma vestavěným kartáčům, které vhání prach a další nečistoty do sací trubice, nemá problém s jakoukoliv místností či zákoutím.

Po naplnění nádoby na odpad se vysavač sám ozve, že je třeba jej vyprázdnit. Stačí vyndat nádobku, odpad vyhodit do odpadků a může se pokračovat ve vysávání. Alfawise V8S se vypořádá s prachem, vlasy, ale i většími kousky odpadu.

Součástí balení je také dálkové ovládání, kterým můžete robota sami ovládat, případně mu dát jeden z přednastavených automatických pokynů, které jsou celkem 3 - rohová místnost, automatický režim a režim, který se zaměří na největší nepořádek a na ten vyvine maximální výkon sání.

Prohlédnout robovysavač »

Vlastní zkušenosti

Vysavač dorazil v elegantní krabici s uchem. Váha krabice nepůsobí nijak těžce, ba naopak. Po rozbalení najdete uvnitř samotné tělo vysavače, dokovací stanici, kabel pro připojení do zásuvky, čistící kartáček a samozřejmě manuál, který je bohužel v angličtině. Nicméně pro zapnutí a používání přístroje není třeba nějaké složité zkoumání jeho funkcí a první spuštění a samotný provoz tak zvládne opravdu každý.

Stačí zapnout hlavní tlačítko naspodu těla a vysavač připojit k nabíječce. To můžete udělat dvěma způsoby - kabelem přímo do těla přístroje, případně přímo již do dokovací stanice. Vysavač je však již z výroby trochu "přednabitý", takže v zásadě může na kratší dobu ihned ukázat, co vlastně umí.

Robot na vás také mluví! Jakmile ho spustíte, začne vám říkat, co zrovna dělá, zda potřebuje nabít nebo že nemůže najít svou dokovací stanici.


První spuštění je pro robota trochu zmatené. Vypadá to, jako by úplně nevěděl, co má dělat a trochu zmateně jezdí po místnosti. Nebojte se, není rozbitý. Jen se snaží zorientovat v místnosti a po chvilce již začne systematicky vysávat podle předem naplánované trasy.

Pomocí dálkového ovládání snadno nastavíte, jak se má robot po pokoji pohybovat nebo na kterou jeho část se zaměřit. Z vlastní zkušenosti můžeme říci, že stačí zmáčknout tlačítko "Start/Stop" či "Auto" a vysavač odvede svojí práci na jedničku. Pokud byste se chtěli zaměřit na konkrétní místo, stiskněte tlačítko "Spot mode" a vysavač začne krouživými pohyby jezdit kolem nejvíce znečištěného místa, na které ho navedete.

Robotický vysavač

Vhod přijde určitě i možnost ovládat robota "manuálně". Šipkami na ovladači robota přesně nasměrujete tam, kde chcete zrovna vysát a případně mu odtamtud zadat konkrétní nový úkol.

Pokoušeli jsme se vysavači do cesty klást různé překážky - zajímalo nás, jak si s nimi dokáže poradit. Poradil si skvěle! Robot před sebou zaznamená překážku, do které buď jemně narazí, případně jí senzory vyhodnotí i předem a překážku objede. Jakmile je překážka za ním, pokračuje přesně ve své vyznačené trase.

A jak je to s čištěním robota? Díky integrovanému boxu na odpad v zadní části zabere vyčištění od vysátého nepořádku pár vteřin. Stačí pouze vytáhnout box z těla vysavače, box otevřít a vyklepat do koše. Pokud je například filtr zašpiněný, dá se snadno a rychle vyčistit díky kartáči, který je dodáván spolu s robotem.

Shrnutí

Robotický vysavač Alfawise V8S je skvělý pomocník do domácnosti. Za cenu necelých 3 500 Kč dokáže kvalitně posloužit. Pokud pomocníka pořídíte v obchodě GearBest, můžete ho mít doma již do pár dnů, protože eshop umožňuje dodání z českých, případně evropských skladů.

Doprava je v takovém případě často zdarma. Přístroj skvěle vysává, systematicky projíždí místnost a řídí se "rozkazy". Zvládne zkrátka vše, co si lze od takového pomocníka přát.

Gearbest

Samozřejmě, že čím více nábytku a překážek mu budete v místnosti klást, tím déle mu bude vysátí trvat a zároveň se zvýší riziko toho, že vynechá nějaký kousek místnosti. Nicméně určitě si cestu do každé části místnosti najde a vysaje i tam. Díky automatickému navrácení do dokovací stanice se nemusíte bát, že byste museli robota někde nosit a dávat nabíjet. Při nízkém nabití baterie se robot vydá sám do dokovací stanice a nabije se.

Celkově za cenu necelých 3 500 Kč se jistě vyrovná i dražším modelům, které lze pořídit na českém trhu za cenu okolo 7-8 tisíc korun, často i dráže. Z našeho testu tak jistě můžeme AlfawiseV8S doporučit každému, kdo se už nechce s vysavačem tahat po bytě a usnadnit si domácí práce alespoň o vysávání.

Získejte až 5 % zpět při nákupu na GearBestu díky cashbacku

Zaregistrujte se zdarma na cashback portál Tipli a nechte si za nákupy platit. V GearBestu na vás čeká až 5% odměna.

Nakoupit s cashbackem »

Související obchody

AliExpress, Choies.com, GearBest, Zaful, eBay.com

Chcete přijít o odměnu až 15 % z každého nákupu na internetu?

Stačí se zdarma zaregistrovat a o žádné odměny již nikdy nepřijdete.

Právě teď k novému účtu navíc 300 Kč Ke každé odměně za nákup získáte další bonusovou ve stejné výši. Celkem na bonusových odměnách můžete získat až 300 Kč. za vaše nákupy.

- nebo -
Registrací souhlasíte s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.
Máte již účet? Přihlaste se