Návod, jak jednoduše konturovat obličej: A-Z

Tipy k nákupuKrása a zdraví  |  Návody 10. 11. 2021

Potřebovali byste skrýt nedokonalosti nebo zeštíhlit obličej? Tak to byste měli vědět, jak na konturování obličeje! Hrajte si se světlem - zvýrazněte lícní kosti, zužte nos nebo zvýrazněte dekolt.

Co je konturování...

Konturování nebo-li contouring je moderní způsob, jak jednoduše vylepšit tvar obličeje pomocí líčení. Konturování obličeje dokáže zázraky. Zvýrazněte vaše přednosti a zapomeňte na nedokonalosti. Vítejte ve světe konturování!

Konturování obličeje

Používání tmavých bronzerů a pudrů je v líčení velmi oblíbené. Ve světě je dokonce trendy i konturování nosu nebo dekoltu. U nás se dává přednost spíše decentnímu zvýraznění a myslím, že to je dobře. Snadno a rychle díky této zkrášlovací metodě zalichotíte celému obličeji. Na druhou stranu by na první pohled nemělo jít vidět, že nějaké kontury ve tváři máte.

konturování obličeje - různé druhy obličejů

Každé konturování přizpůsobte tvaru obličeje. Konturování kulatého obličeje bude jiné než konturování hranatého obličeje.

Konturování by mělo být nenápadné a tvořit přirozené stíny. Samozřejmě je nutné vše přizpůsobit intenzitě líčení. Pokud vytvoříte výraznější makeup, můžete přidat i u tváří. Použití tmavšího pudru neslouží jen ke zvýraznění lícních kostí. Zamaskujete a opticky zmenšíte vysoké čelo, zúžíte nos nebo zakryjete podbradek.

Jak konturovat obličej - video

Zdroj: Konturování pro oválný a kulatý obličej s L´Oréal Paris

Jak konturovat obličej - postup

  1. Štětec před nanesením na tvář vždy lehce oklepejte, abyste na pleť přenesli jen malé množství pudru. Teprve až v případě potřeby vrstvěte.
  2. U zvýraznění tváří si jako první naznačte samotné kontury, vystínujte je a teprve poté přidejte trochu více barvy.
  3. Opět pečlivě vystínujte - štětec veďte směrem nahoru ke spánkům.
  4. Na závěr můžete použít pěnovou houbičku, která pomůže stíny dokonale sjednotit.
konturování obličeje ukázka

V případě, že dáváte přednost krémovým produktů, nezapomeňte, že je musíte použít před zapudrováním pleti. Zdroj: Ilovemakeup.cz

Konturování obličeje - produkty

Aby výsledný vzhled vypadal co nejvíce přirozeně, je důležité mít po ruce kvalitní dekorativní kosmetiku, příslušenství a během postupu pak pečlivě stínovat. U pudru sáhněte po matném efektu a studeném odstínu, který pasuje hodně světlé i snědé pleti.

Konturovací paletka

Jestliže nemáte ve své kosmetice vhodný odstín, pořiďte si konturovací paletku. Je praktická v tom, že v ní najdete hned několik hnědých odstínů včetně klasicky béžového pudru na projasnění. Vystačíte si ale i s tvářenkou v hnědé barvě. Použít můžete také bronzery, které neobsahují příliš velké třpytky.

Konturovací pudr značky Artdeco

Značka Artdeco má v nabídce spoustu zajímavých produktů, které fungují a navíc vypadají krásně.

Štětec na konturování

Abyste docílili vytouženého efektu, je třeba mít po ruce ten správný kosmetický štětec. Měl by mít větší velikost a hodně hustý vlas. Na eshopu Notino najdete spoustu speciálních tvarů, určených právě na konturování.

Užší konturovací štětecse vám bude hodit na menší plochy jako je nos nebo čelo. Větším pak vše vystínujete hezky do ztracena. Do štětce se nebojte investovat, vyhnete se tak nepřirozeným čárám a flekům, které by mohly vytvořit levné a méně kvalitní varianty.

Obchody, kde koupit produkty na konturování obličeje

  • NOTINO - bývalé Parfums.cz. Kromě širokého výběru konturovacích pomůcek, zde můžete vybírat z více než 55 tisíc parfémů a další kosmetiky.
  • El nino - konturovací paletky nebo konturovací štětce seženete i v parfumerii El nino.
  • AliExpress - pokud si na konturovací pomůcky chcete chvilku počkat, objednejte je na AliExpress.com. Cena bude mnohem nižší než v tuzemských e-shopech.

Článek pro vás připravila autorka blogu Ilovemakeup.cz

Související obchody

AliExpress, Vivantis, Douglas, Notino, FAnn

Chcete přijít o odměnu až 15 % z každého nákupu na internetu?

Stačí se zdarma zaregistrovat a o žádné odměny již nikdy nepřijdete.

Právě teď k novému účtu navíc 300 Kč Ke každé odměně za nákup získáte další bonusovou ve stejné výši. Celkem na bonusových odměnách můžete získat až 300 Kč. za vaše nákupy.

- nebo -
Registrací souhlasíte s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.
Máte již účet? Přihlaste se