Nákupy z Číny - AliExpress

Tipy k nákupuNávod na AliExpress.com  |  Nákupy z Aliexpress 10. 11. 2021

Nekorunovaný král čínských e-shopů! Na AliExpress nakupuje celý svět, protože je na něm zkrátka všechno - navíc za bezkonkurenční ceny a s dopravou zdarma. Chcete o tomto gigantu vědět co nejvíc a začít směle nakupovat? Tak čtěte dál.

V minulém článku Levné nákupy z Číny. Jak ušetřit ještě více jsme shrnuli 3 hlavní důvody popularity čínských internetových obchodů u zbytku světa. Nemohli jsme si odpustit tip, jak ušetřit ještě více s využitím našeho cashback portálu Tipli, který vám z každé objednávky vrátí peníze zpět na účet.

Nákupy v Číně jsou výhodné, o tom není pochyb, ale jaký čínský e-shop si pro svůj nákup vybrat? S tímto dilematem bychom vám rádi pomohli. Apropo v dnešním článku a sérii dalších se budeme věnovat recenzím na konkrétní čínské obchody, jejich hlavními výhodami a nevýhodami a nebudou chybět ani tipy na zajímavé produkty či bestsellery, které v těchto obchodech lze zakoupit.

Dnešní díl nemůže patřit jinému než nejznámějšímu a nejoblíbenějšímu čínskému internetovému obchodu. Řeč je, jak jinak, o AliExpress.

Vše, co potřebujete vědět o AliExpress

AliExpress je čínské internetové tržiště, které sdružuje tisíce prodejců a nabízí miliony produktů. Na AliExpress koupíte levně prakticky cokoliv - elektroniku, oblečení, hračky nebo třeba odšťavňovač. Z globálního hlediska můžeme AliExpress označit za konkurenta amerického Amazon.

AliExpress funguje po celém světě a technicky spadá pod čínskou společnost Alibaba.com, která slučuje nabídky a poptávky firem a podnikatelů. Jednoduše řečeno, na Alibaba.com dochází k výrobě zboží a na AliExpress k jeho prodeji. Nákupní gigant tak výrazně ovlivňuje velikost čínské ekonomiky.

Kdo nejvíce nakupuje na AliExpress?

AliExpress se těší vysoké popularitě, jak v České republice, ale také v Evropě. Denně tento oblíbený internetový portál navštíví přeš 10 000 000 návštěvníků. Důležitou část v počtu odběratelů zboží tvoří spotřebitelé z Východní Evropy.

Je to bezpečné?

Ano. Nicméně vždy je nutné zachovat zdravý selský rozum a před dokončením objednávky zhodnotit kvalitu prodejce. K tomu slouží zpětná vazba (feedback) a hodnocení prodejce.

Jak za zboží na AliExpress zaplatím?

Objednávku na Aliexpressu zaplatíte předem platební kartou. Nemějte obavy, veškeré transakce jsou zabezpečeny! Výhodou je také to, že prodejce nedostane peníze dříve než vy balíček s objednaným zbožím. Při zaplacení totiž platíte AliExpressu a až po potvrzení přijetí zboží jsou tyto peníze přeposlány na účet prodejce.

Proč nakupovat na AliExpress?

AliExpress není nejznámějším a nejoblíbenějším čínským e-shopem pro nic za nic. Jaké výhody AliExpress nabízí?

  1. Nízká cena
  2. Široká nabídka
  3. Doprava zdarma
  4. Ochrana kupujících
  5. Hodnocení prodejce

Nízká cena zboží

Na AliExpressu seženete produkty za minimální ceny. Pozor! Levně nutně neznamená nekvalitně. Vrtá vám hlavou, jak je možné, že zboží na AliExpressu je možné prodávat za tak nízké ceny? Podívejte se na náš článek Proč byste měli dát přednost AliExpress před tuzemskými e-shopy, kde se dozvíte více.

Široká nabídka

Nabídka zboží na AliExpressu je takřka neomezená. V Číně je výroba zcela nových produktů na denním pořádku a pokud se zrovna nepracuje na uvedení nového produktu, tak se inovují ty starší. Na AliExpressu lze koupit cokoliv. A tak to je.

Doprava zdarma

Téměř na 90 % produktů nabízí AliExpress dopravu zdarma. Dodací lhůty jsou zpravidla delší (3-4 týdny), ale počkat nějaký ten den navíc při objednání balíčku z druhého konce světa s dopravou zdarma se zkrátka vyplatí.

Ochrana kupujících

Na AliExpress vás nikdo neokrade, nemusíte se bát. Pokud zboží dorazí poškozené, lze ho reklamovat. Pokud zboží z nějakého důvodu nedorazí vůbec, peníze vám vrátí AliExpress, který celý nákupní proces zaštiťuje.

Hodnocení prodejce

Díky této možnosti se nemůže stát, že nakoupíte zboží, které se inzerovanému produktu nebude podobat ani za mák, případně že balíček do České republiky nebude ani odeslán. Jak to funguje? Jednoduše před potvrzením objednávky prozkoumejte hodnocení prodejce, které by nemělo klesnout pod 90 % a mrkněte také do sekce feedback (zpětná vazba), kde kvalitu prodejce hodnotí ostatní kupující, kteří mají s prodejcem vlastní zkušenost.

TOP produkty na AliExpress

Zaujal vás dnešní článek natolik, že už pomalu otevíráte nové okno a chystáte se AliExpress vyzkoušet? Vydržte! Prohlédněte si Tipli tipy na zajímavé produkty, které jsme v záplavě zboží na AliExpress objevili.

1. Dřevěná nabíjecí stanice na produkty Apple

dreveny_drzak_na_ipjone

Dřevěné stojánky jsou super módní záležitostí, která by na pracovním stole neměla chybět žádnému hipsterovi či fanouškovi elegantních vychytávek. S touto nabíjecí stanicí nabijete svůj iPhone v cukuletu. Výrobci mysleli i na další Apple produkty a tak je ve stojánku zabudována i speciální část na iWatch. Hodnocení prodejce: 97,1 %.

Koupit na AliExpress za 135 Kč

2. Bezdrátová klávesnice

bezdratova_klavesnice

Bezdrátová klávesnice s podsvícenými klávesami obsahuje mimo jiné touchpad, integrovanou baterii, nano přijímač či QWERTY klávesnice. Hodnocení prodejce: 97,2 %.

Koupit na AliExpress za 462 Kč

3. Designové chytré hodinky

Aliexpress_chytre_hodinky

Stylové chytré hodinky, které podporují iOS i Android jsou super doplňkem pro všechny vyznavače zdravého životního stylu. Hodinky jsou z nerezové oceli a obsahují základní funkce: krokoměr, měření spánku, měření srdečního tepu, možnost notifikací a další. Hodnocení prodejce: 96,4 %.

Koupit na AliExpress za 1 779 Kč

Související obchody

AliExpress

Chcete přijít o odměnu až 15 % z každého nákupu na internetu?

Stačí se zdarma zaregistrovat a o žádné odměny již nikdy nepřijdete.

Právě teď k novému účtu navíc 300 Kč Ke každé odměně za nákup získáte další bonusovou ve stejné výši. Celkem na bonusových odměnách můžete získat až 300 Kč. za vaše nákupy.

- nebo -
Registrací souhlasíte s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.
Máte již účet? Přihlaste se