Lidl - vše co jste chtěli vědět o obchodě Lidl

Tipy k nákupuNakupování  |  Ostatní 15. 7. 2022

Lidl je jedna z nejznámějších obchodních značek Česka. Jejich prodejny naleznete téměř ve všech Evropských zemích a USA. Rozrůstající se síť prodejen, ale za svou dobu existence získala mnoho ocenění, a i řadu obvinění. Z čeho se Lidl provinil a čím naopak vyniká?

Obchodní řetězec Lidl

Obchodní řetězec Lidl spadá pod společnost Lidl & Schwarz-Gruppe, která vlastní například i síť hypermarketů Kaufland. Majitelem je německý obchodník Dieter Schwarz. Na oblíbenosti přidává především fakt, že zde nalezneme kvalitní zboží za výhodné ceny. Včetně potravin v aktuální nabídce nalezneme i oblečení, sportovní vybavení, boty a elektroniku. Skutečně je zde z čeho vybírat a díky tomu Lidl postupně expanduje do celého světa. Lidl nyní naleznete ve 26 státech Evropy a USA, celkem je na jejich kontě 10 000 prodejen.

V České republice nalezneme lidl již od roku 2003, kdy bylo v červnu otevřeno prvních 14 prodejen. Od té doby se prodejny rozšířily po celé České republice a nyní můžete nakoupit ve 231 prodejnách.

Obchodní značky

Lidl je známý především tím, že propaguje vlastní privátní značky, pod kterými obchod prodává výrobky jiných výrobců. Mezi ně patří například: Argus, Bluedino, Cien, Combino, Dentalux, Floralys, Formil, J. D. Gross, Pikok, Pilos, Saguaro, W5, Esmarra.

Kácení stromů

Lidl byl několikrát nařknut kvůli událostem a aférám, které měl na svědomí.

Hned na počátku v roce 2003 se řešilo, že poblíž nově vystavěných prodejnách bylo nelegálně pokáceno až 102 stromů, které údajně bránily ve výhledu na prodejnu.

Téhož roku v listopadu se však společnost spojila s občanským sdružením Děti země a přislíbila nápravu vzniklé situace, jelikož se za to cítila zodpovědná. Později Lidl vysadil 1020 stromů, o které se mělo dalších pět let pečovat.

Chemie

V roce 2005 měla společnost Lidl nejhorší výsledky mezi německými obchodními řetězci v obsahu pesticidů v ovoci a zelenině. Na to společnost reagovala v roce 2006, kdy se zpřísnily kontroly a nastavil se limit pro používané pesticidy. Od té doby začal nabízet i biopotraviny a výrobky „Fair trade“.

V roce 2007 nastal nečekaný obrat, kdy Lidl ve stejných testech získal nejlepší výsledky ze všech sledovaných obchodů.

Špehování

Nelegální získávání informací o svých zaměstnancích, shromažďování zdravotní dokumentace, ale také obvinění ze sledování svých zaměstnanců na toaletách. Tomu všemu Lidl čelil a neobešlo se to ani bez pokuty milion eur.

Modelky a modelové z celého světa

S imigrační krizí přišla i vlna odpůrců, kteří negativně reagovali na sociálních sítích proti modelu tmavší pleti. Načež Lidl reagoval vlídnými slovy: „Jsme v Evropě v 21. století, kde spolu soužijí různé rasy. A protože Lidl najdete také po celé Evropě, nevidíme rozdíly. Čím více ze světa totiž poznáte, tím větší toleranci vůči jiným máte. Proto jsou naši modelové ze všech koutů světa.“

Retuše náboženských symbolů

Poslední kauza, která se řešila byla v srpnu roku 2017, kdy společnost vyretušovala křesťanské kříže z řeckých kostelů na jednom z produktů od značky Eridanous. Lidl odůvodnil toto jednání jako hájení náboženské neutrality.

Historie Lidlu

Jako každá velká firma i Lidl začínal od nuly. Historie Lidlu se začala psát ve 30. letech 20. století jako velkoobchod s potravinami a jiným sortimentem. První prodejna byla otevřena v Německém Heilbronnu. V okolí Ludwigshafenu v 70. letech byly otevřeny další obchody. Od té doby se Lidl v rámci expanze rozšířil do celého Německa. Poté nastalo mezinárodní angažování a od 90. let najdete prodejny téměř ve všech evropských zemích.

Česko

  • Prvních 14 prodejen bylo v Česku otevřeno v červnu 2003.
  • V roce 2005 se číslo zvýšilo na 124 prodejen.
  • V roce 2007 bylo v ČR kolem 160 prodejen.
  • Na konci roku 2010 vzrostlo číslo až na 216 prodejen.

V současnosti můžete nakoupit v 231 prodejnách rozprostřených po celé České republice. Tím to ale samozřejmě nekončí. Lidl své prodejny nadále rozšiřuje do dalších měst, a tak se může stát, že příštím místem bude právě vaše město.

Lidl začal své prodejny přestavovat v roce 2017. V plánu bylo rozšíření uliček, ale také kompletní změna image firmy. Do té doby měl Lidl slogan „Lidl je levný“ a až po těchto velkých změnách změnil slogan na nynější „Lidl – správná volba“.

Nenastala však jen změna image, ale změny pozitivně dopadly i na jejich zaměstnance. Došlo k plošnému navýšení platů. Zaměstnanci Lidlu tak od té doby pobírají plat, který dosahuje obecně republikové průměru.

Od roku 2017 byl také spuštěn Lidl eshop, kde si můžete své oblíbené zboží objednat z pohodlí domova.

Další země

Lidl během let expandoval do celé Evropy. Na Slovensku byl otevřen první obchod v roce 2004. V roce 2017 se nacházelo na Slovensku 126 obchodních jednotek.

Poté co se Lidl dostal do celé Evropy určil si další cíl a tím je USA. V červnu 2017 byl ve Spojených státech Amerických otevřen první supermarket. V plánu bylo otevřít 10 supermarketů na východním pobřeží USA a do konce roku 2018 by měl Lidl otevřít v USA až 80 obchodů.

Lidl otevírací doba

Lidl má různou otevírací dobu u každé prodejny. V některých prodejnách si stíháte ještě ráno koupit svačinu do práce či do školy a někde otevírají až v 8 hodin. Zpravidla se ale otevírací doba mění maximálně o jednu hodinu.

V každém městě se otevírací doba liší. Ve větších městech bývá otevřeno déle, v menších městech naopak. Pokud chcete vědět jakou otevírací dobu má prodejna Lidl ve vašem městě, přehledně najdete všechny prodejny na webových stránkách Lidl. Ke každé prodejně jsou připsané všechny důležité informace, aktuální nabídka a také Lidl leták.

Součástí každé prodejny je také pekárna. V té se peče již od brzkých ranních hodin, a tak máte na výběr z čerstvého křupavého pečiva přímo z pece. Je ale potřeba počítat, že v pozdějších večerních hodinách již nemusíte nalézt, na co máte zrovna chuť, avšak jistě se v nabídce nalezne i chutná dietní večeře

Letáky Lidl

Lidl posílá letáky každý týden do vašich schránek v okolí prodejny. Nejčastěji přichází letáky ve čtvrtek nebo v pátek a platí následující týden od pondělí do neděle. Proč ale čekat, než dorazí do schránky? Na Tipli naleznete všechny aktuální letáky na jednom místě.

Včetně aktuálních letáků naleznete i archív starších letáků. Nahlédnout tak můžete do nabídky, která byla aktuální při speciálních týdnech, které Lidl nabízí.

Mezi tyto speciální týdny patří například Britský týden, Asijský týden, Španělský týden nebo XXL týden. Speciální týdny se opakují, a tak si díky nim můžete počkat na výhodnější nabídku vašeho oblíbeného produktu.

Poté co otevřete Lidl leták, můžete prohlížet, co je právě v aktuální nabídce. Lidl nabízí od každého sortimentu něco, a proto si v něm určitě každý najde to své. Jednoduše posouváte směrem dolů a z pohodlí domova vybíráte, co nakoupíte ve slevě. K prohlížení letáků můžete také využít aplikaci Lidl, kterou si stáhnete do mobilu či tabletu. V ní naleznete všechny důležité informace, které se vám budou hodit.

Proč využít virtuální leták?

Jedním z hlavních důvodů je, že nemusíte čekat, až vám dorazí leták domů. Jednoduše a pohodlně se na leták můžete podívat kdykoliv, a to třeba i cestou do obchodu, když si vzpomenete, že jste na něco zapomněli.

Hned druhým důvodem je šetření přírody. Představte si kolik stromů se musí pokácet, aby se vyrobily letáky pro každou domácnost. Letáky jsou stejně jednorázové. Prohlídnete si je jednou a poté putují na hromádku k ostatním. Využijte tedy raději elektronickou verzi.

Lidl akce

Lidl nabízí každý týden nové zboží ve slevě. Z jejich velkého sortimentu zboží za výhodné ceny si vybere téměř každý. Využít však můžete i týdenní akce, slevy a výprodeje a nakoupit ještě výhodněji.

Aktuální nabídku můžete sledovat i tady u nás. V letáku Lidl naleznete zboží v akci. Zlevněný sortiment bývá zpravidla stejný, ale produkty se liší každý týden.

Potraviny

Každý týden najdete v akční nabídce určitý počet potravin ve slevě. Na výběr máte nejčastěji z mléčných výrobků – sýry, jogurty, zmrzliny, dále čokolády a sladké výrobky, polévky a alkohol. Často bývá také ve slevě čerstvé maso. V letní sezóně využijte slev na vše ke grilování.

Drogérie

Lidl nabízí i zboží z drogérie. Na výběr máte z velkého množství produktů, mezi ně patří mýdla, zubní pasty, deodoranty, sprchové gely, vůně a čistící prostředky.

Oblečení

Každý týden můžete také naleznout nové kousky oblečení. Ať už upřednostňujete sportovní vzhled nebo elegantní styl, to vše naleznete na jednom místě. Šaty, boty, bundy, svetry, trička, spodní prádlo, tepláky nebo džíny v Lidlu naleznete vždy něco nového. A ani na děti se nezapomíná! Velký výběr naleznete i v kategorii dětské zboží.

Sezonní akce

Akce bývají nejčastěji na sezonní produkty. S příchodem léta přichází akce na grilování, s podzimem zase produkty, které vám pomohou na zahradě.

Během roku můžeme na regálech Lidlu spatřit produkty z různých koutů světa. Řeč je o speciálních týdnech, které Lidl přináší.

Mezi nejznámější týdny řadíme tyto:

  • Asijský týden – vychutnejte si vůni asijské kuchyně
  • Španělský týden – Kupte si tortilly a pikantní omáčky
  • Francouzský týden – poznejte pravou chuť sýrů a francouzských vín
  • Italský týden – Nejlepší těstoviny přímo z Itálie
  • Řecký týden – Řecké jogurty a další pochoutky
  • Americký týden – Ochutnejte pravý javorový sirup nebo arašídové máslo
  • XXL týden – Vaše oblíbené produkty v obřích baleních za výhodné ceny
  • Retro týden - oblíbené produkty, které znáte z dob minulých

Tématické týdny

Lidl je již známý svými tematickými týdny, které se staly velmi oblíbenou akcí pro širokou veřejnost. Tematické týdny můžete pravidelně nalézt ve všech prodejnách a vybírat můžete ze široké škály produktů z celého světa. Pojďme si je nyní přiblížit více.

Asijský týden

Pokud oslovila asijská kuchyně, jistě si oblíbíte asijský týden v Lidlu. V sortimentu najdete ty nejlepší a nejtradičnější jídla z Asie. Porozhlédnout se můžete po jasmínové či basmati rýži. K sushi si zakupte určitě sójovou omáčku, která vás v Lidlu vyjde levněji, a přitom je podle recenzí stejně chutná. Nezapomeňte ani na pravé nudle nebo kokosovou zmrzku.

Americký týden

Také jste vždy chtěli ochutnat ty pravé americké lívance? To ale nesmíte zapomenout na javorový sirup, který naleznete v americkém týdnu v Lidlu. U sladkostí ještě zůstaneme, jelikož byste měli ochutnat i burákové máslo, velkou zmrzlinu s kousky sušenek nebo americké kulaté sušenky s kousky čokolády. Pokud máte raději pořádné maso, najdete tu hamburgerové hovězí a kuřecí křidýlka, které by neměli chybět na žádné grilovací party. Je toho ale mnohem více, nepropásněte proto americký týden!

Italský týden

Špagety, těstoviny, rajčatové a sýrové omáčky, skvělé sýry, a nejlepší pizza, na níž se pravidelně vztahují pizza akce, to vše se pojí s Itálií a to vše a mnohem více naleznete v italském týdnu Lidlu! Díky skvělé boloňské omáčce ušetříte čas, ale přitom si vychutnáte dokonalou chuť italského jídla. Výborné jsou také Lasagne, které můžete zakoupit buď již hotové a stačí je pouze ohřát, nebo zakoupíte těstovinové pláty, ze kterých se Lasagne připravují.

Španělský týden

Španělsko není proslulé jen býčími zápasy, ale také skvělou kuchyní. Během španělského týdne naleznete výborné olivy, speciální salámy, španělská vína, panenské olivové oleje, dezerty a pochoutky a mnoho dalšího.

Francouzský týden

Také milujete máslový croissant? Tak to si jistě oblíbíte i francouzské makronky! Obojí naleznete ve francouzském týdnu, ale to samozřejmě není vše. V nabídce nechybí ani pořádné bagety, creme-Brulee, francouzská vína, speciální pečivo, pudinky a dezerty, jako je například oblíbená čokoládová pěna. Nenechte si ujít francouzský týden v Lidlu a ochutnejte kousek Francie.

Řecký týden

Řecké produkty od značky Eridanous naleznete v sortimentu zboží po celý rok, a tak si můžete vychutnávat chuť Řecka kdykoliv. Během řeckého týdne naleznete ovšem mnohem více produktů z více odvětví. Pistácie, tzatziky, krétský panenský olivový olej, retsina, mousaka, řecké jogurty a mnoho dalšího.

Britský a Irský týden

Speciální marmelády, mintové čokolády, brusinkové omáčky, jogurty, britské hořčice, sýry, sušenky, chipsy a sladkosti naleznete v Britském týdnu v Lidlu. Ochutnejte chuť oblíbené Anglie!

XXL týden

Během XXL týdne v Lidlu naleznete většinu vašich oblíbených produktů v maxi balení za velmi výhodnou cenu. Balení 5 kg jasmínové rýže vás tak vyjde jen na 199 Kč. Smetanové jogurty mají až 200 g, Pepsi seženete v balení 2,5 l za 18,90 Kč. Vybrat si také můžete z obřích balení pizz nebo obří produkty z drogerie a tím to samozřejmě nekončí.

Retro týden

Kdo by se nerad vracel do starých časů, kdy bylo všechno jinak? Připomeňte si obaly známých produktů díky retro týdnu v Lidlu. Coca Cola, Bohemia chips, kakao, Pilsner Urquel, Melta, Vitacit, Ovocit a mnoho dalších produktů, které se během let změnily. Nalézt můžete i produkty, které dnes již běžně nejsou k dostání a tak se určitě vyplatí vyrazit obhlédnout retro týden v Lidlu.

Lidl Eshop

Nedávno Lidl vyrazil na trh s novinkou a tím byl Lidl eshop. Nejprve se spustila pilotní verze, kterou mohli využít pouze zaměstanci Lidlu, avšak po velkém úspěchu už můžete z Lidl shopu objednávat nyní už i vy!

Kdy byl spuštěn?

Poprvé se spustil 11. září 2017 a využít možnost objednání oblíbených produktů online mohli pouze zaměstnanci prodejen Lidl, těch bylo více než devět tisíc.

Široká veřejnost může služeb eshopu využívat od podzimu 2017.

Lidl-shop.cz je teprve čtvrtým eshopem Lidlu, je však první ve střední a východní Evropě.

Logistické centrum se nachází v Plzni. Skladováno je zde více než 19 000 druhů produktů, které pro zákazníky chystá 1 100 zaměstnanců ve třech pracovních směnách, 7 dní v týdnu.

Co najdu na eshopu?

Eshop Lidl nabízí produkty ze všech odvětví. Potravinové výrobky zde však nehledejte. V kategoriích si můžete vybrat všechny vaše oblíbené produkty, které nabízí i letáky Lidl a prodejny.

Dílna a zahrada

  • Elektrické nářadí a příslušenství
  • Ruční nářadí, vybavení do dílny
  • Pracovní oblečení
  • Barvy, materiál, příslušenství
  • Zahradní nářadí a technika
  • Zahradní nábytek
  • Grilování
  • Květináče, dekorace a osvětlení
  • Bazény a hračky na zahradu

Móda

  • Dámská móda
  • Panská móda
  • Sportovní oblečení a doplňky
  • Dětské oblečení
  • Obuv
  • Módní doplňky

Sport a volný čas

  • Sportovní oblečení a doplňky
  • Sport
  • Outdoor
  • Auto-moto, cestování
  • Šití a kreativní potřeby
  • Chovatelské potřeby

Bydlení

  • Povlečení a prostěradla
  • Polštáře a přikrývky
  • Matrace a lamelové rošty
  • Nábytek a vybavení
  • Bytový textil a dekorace
  • Osvětlení

Domácnost

  • Kuchyně
  • Vše pro úklid
  • Praní, sušení a žehlení
  • Krása a osobní péče
  • Elektronika a multimédia
  • Domácí technika

Dětský svět

  • Dětské oblečení
  • Dětská obuv a doplňky
  • Hračky
  • Zábava a vzdělávání
  • Dětský pokoj
  • Potřeby pro nejmenší

Jak si zboží objednám?

Zboží lze objednat jednoduchým způsobem jako na každém jiném eshopu.

  1. V internetovém obchodě si vyberete zboží, které se vám líbí.
  2. V detailu zboží vyberete velikost, množství, barvu a vložíte do košíku.
  3. V košíku uvidíte přehledně všechny produkty. Můžete je upravovat či odstranit.
  4. Poté již přejdete k samotné objednávce. Zvolíte účet, způsob dopravy, způsob platby a objednáte.

Výhody

  • 90 dní na rozmyšlenou
  • Nad 1000 Kč doprava zdarma
  • Vrácení zdarma
  • Dvakrát týdně něco nového
  • Za kvalitu ručí Lidl

Privátní značky

V Lidlu naleznete největší zastoupení privátních značek. To znamená, že výrobky pro Lidl vyrábí na zakázku různé společnosti z tuzemska, ale i ze zahraničí. Celkově je jich více než stovka. Co nás ale zajímá je výhodnější cena v porovnání se značkovým výrobkem a kvalita, kterou má plně ve své režii Lidl.

Privátní značky se pohybují v různých odvětvích přes potraviny, drogerii, elektroniku až po spotřební zboží.

Crivit

Jestliže hledáte sportovní oblečení a vybavení do přírody je pro vás správná privátní značka Crivit. Tuto značku často můžeme vidět i v reklamách, jelikož její sortiment je mimořádně široký. Naleznete v něm funkční oblečení, obuv, běžecké, cyklistické a lyžařské vybavení, kempinkové potřeby nebo sporttestery.

Ballino

Privátní značka Ballino patří zmrzlinám, nanukům a mraženým krémům. Tato značka vyrábí část výrobků v České republice. V jejich sortimentu naleznete smetanové a tvarohové nanuky, kornouty, zmrzlinové trubičky, vaničkové zmrzliny nebo také ruskou zmrzlinu Ballino.

Bluedino

Tavené sýry, eidam, královský sýr, gouda, emmentaler a další sýry hledejte pod privátní značkou Bluedino. Tyto sýry si nechává Lidl vyrábět v České republice i v zahraničí.

Cien

Cien je dost známá privátní značka Lidlu. Naleznete pod ní zboží z drogerie a kosmetiky. Sortiment zahrnuje deodoranty, pěny na holení, krémy, laky na nehty, oční stíny, antiperspiranty, tělové krémy a šampony.

Combino

Pokud hledáte těstoviny a omáčky, hledejte je v Lidlu pod privátní značkou Combino. Tato italská značka nabízí špagety, penne, farfalle, tortiglioni, lasagne a další těstoviny a omáčky.

Eridanous

Pod privátní značkou Eridanous naleznete speciality z řecké kuchyně. Produkty z této řady můžete také vidět během řeckého týdne. V denní nabídce můžete nalézt dezerty, sýry, tzatziki, olivové oleje, hotová jídla a další produkty.

Esmara

Výhradně v prodejnách Lidl naleznete oblečení privátní značky Esmara. Ať už hledáte trička, sukně, džíny, kalhoty, bundy, šaty, doplňky nebo kabelky, jistě si vyberete v širokém sortimentu, který nabízí. Kolekce se totiž během každé akce obměňuje.

SilverCrest

Pod privátní značkou SilverCrest naleznete spotřební elektroniku do domácnosti. Vybírat můžete z pestré nabídky výrobků. Sluchátka, handsfree, holící strojek, ale i mikrovlnná trouba, gril, mixér nebo kuchyňský robot, to vše a mnohem více můžete nalézt pod touto značkou.

Prodejny

Síť prodejen Lidl se každým rokem čím dál více rozrůstá a inovuje. S přicházejícími novodobými změnami se mění i Lidl a již představil prodejnu budoucnosti, která bude mít po vzoru vylepšovaných prodejen řetězce v zahraničí.

Inovace prodejen

Lidl jako nejziskovější řetězec v Česku již nechce nadále působit jako skromný obchod pro chudé. Navíc mají pocit, že je potřeba cílit na mladší generaci, kterou nepřilákají jen nejlevnější produkty. Momentální cílová skupina důchodců tu nebude napořád, a tak je potřeba si získat přízeň i mladších lidí.

Vymyslel tedy prodejnu budoucnosti. Ty postupně vyrůstají na místech, kde byly prodejny předtím. Proces probíhá tak, že celou prodejnu nejprve strhnou a na jejím místě postaví zcela novou a inovativní prodejnu. Taková prodejna se od původní „stodoly se sedlovou střechou“ liší zvenku i zevnitř. Nahradila ji novodobá prodejna, která z dálky připomíná spíše autosalon. Změny začínají již na parkovišti, kde jsou parkovací místa rozšířena o 20 cm, každé místo má tedy 270 cm. Stěny budovy jsou složeny z velkých skleněných oken, které dovnitř pouštějí více světla. Rozšířené jsou nejenom uličky, ale také sortiment čerstvých potravin o 20 %.

Nové prodejny mají také odpočinkové místnosti pro zaměstnance, toalety pro zákazníky a také na odchodu naleznete jednu novinku. Takzvaný vyhřívaný regál, kde je speciální sortiment, který je udržovaný v teple. Díky vyhřívaným policím si tak můžete dopřát například ještě teplý máslový croissant a horkou kávu sebou.

První taková prodejna byla otevřena v Berouně v roce 2015.

Kde najdu prodejny?

K dnešnímu datu je v České republice již přes 220 prodejen. Ty naleznete nejenom ve velkých, ale i v menších městech.

Liberec

  • Vratislavická
  • Lipová
  • Letná

České Budějovice

  • B. Němcové
  • Labská

Karlovy Vary

  • Vítězná
  • Dolní Kamenná

Praha

  • Nové město
  • Praha 3 – Žižkov
  • Praha 4
  • Praha 4 – Krč
  • Praha 5
  • Praha 8 – Bohnice
  • Praha 9
  • Praha 10
  • Praha 13 – Stodůlky
  • Praha 14
  • Praha 15
  • Praha 16
  • Praha 17
  • Praha 18
  • Praha 20
  • Praha 21

Ostrava

  • Ostrava – jih
  • Moravská ostrava
  • Ostrava – Svinov
  • Hlučín

Plzeň

  • Plzeň - Jižní předměstí
  • Plzeň – Bolevec
  • Plzeň 4 – Doubravka
  • Plzeň – Skvrňany
  • Třemošná
  • Plzeň 3 – Východní předměstí (E-Commerce Logistics)

Brno

  • Brno – střed
  • Brno – střed Trnitá
  • Brno střed - Zábrdovice
  • Brno – Královo pole
  • Brno – jih
  • Brno – Starý Lískovec
  • Brno – sever
  • Brno – Slatina
  • Brno – Líšeň
  • Brno – Kohoutovice
  • Kuřim

Lidl kariéra

Jako každý obchodní řetězec i Lidl trpí nedostatkem zaměstnanců. Za to ale nabízí docela slušnou nástupní mzdu, která každým rokem stoupá! Navíc máte na výběr z několika typu úvazku, podle vašeho životního stylu.

Pokud tedy uvažujete o práci, která nebude celých osm hodin stereotypní, měli byste zvážit možnost pracovat v Lidlu. Práce v tomto prostředí totiž není jen sezení za kasou. Hledají šikovné pracovité lidi, kteří se nebojí fyzické práce. Na starost budete mít vybalování zboží, komunikaci se zákazníky, obsluhu kasy, ale také práci s pekárnou.

V Lidlu hledají:

  • brigáda (DPP/DPČ)
  • 30 hodin/týden
  • 25 hodin/týden
  • DPČ (20 hodin týdně)
  • plný úvazek
  • 35 hodin/týden

Nejčastěji hledané pozice

Po celé české republice neustále hledají parťáky do týmu. Nejčastěji hledají prodavačky, které mají na starosti, ale mnohem více než sezení za kasou, jak jsme již zmiňovali výše. Hned poté hledají manažery a manažerky nebo i zástupce manažerů. Dále také hledají vedoucí směny. Velmi potřebnou součástí každého obchodu jsou i uklízečky. Uplatnění zde najdou i IT specialisté.

Pokud se zrovna porozhlížíte po novém zaměstnání, koukněte na oficiální stránky Lidlu. Tam naleznete všechny hledané pozice po celé České republice. Díky jednotlivým filtrům si přehledně najdete práci ve vašem okolí a zvolíte si typ úvazku podle vašich potřeb.

Co můžete očekávat?

S každou pozicí se mění i požadavky a nabídky. Vezmeme si tedy například, prodavačka – Praha – 35 hodin týdně.

  • Od prvního dne získáte smlouvu na dobu neurčitou s pevně danými nárůsty mzdy (nástupní mzda 25 500 Kč, po 1. roce 26 500 Kč, po 2. roce 27 500 Kč)
  • Stravenky v hodnotě 80 Kč
  • 5 týdnů dovolené
  • Všechno vás naučí
  • Elektronická evidence docházky – Žádná vaše odpracovaná minuta nezůstane bez odměny
  • Dostanete možnost k vlastnímu rozvoji v podobě kariérního růstu

Trainne program pro absolventy

Pokud máte vysokoškolský diplom a hledáte něco jiného než práci s tabulkami a grafy, můžete využít Trainee program, kde vás připraví na práci manažera/manažerky.

Pracovní náplň

Neustálý pohyb a žádný stejný den. Během 18 měsíčního programu se zaučíte na všechny pozice na prodejně. Poznáte chod logistického centra a vyzkoušíte si práci v jednom z týmů v centrále v Praze.

  • Sami si vše vyzkoušíte a zažijete
  • Ukáží vám, jak to chodí v praxi
  • Pokud vám vše půjde od ruky, dostanete nabídku vést jednu z prodejen Lidl

Nabízí

  • Smlouvu na 1,5 roku s nabídkou na prodloužení
  • Mzdu 40 000 Kč + firemní benefity
  • Služební Audi A3 i pro soukromé účely
  • Pravidelné odborné školení
  • Profesní růst
  • Sami si vyberete lokalitu práce

Lidl recepty

Víte, že Lidl není jen obyčejný obchod? Včetně výborných a kvalitních potravin nabízí také pravidelné tipy a triky! Znáte již stránku kuchynelidlu.cz, kde najdete ty nejlepší recepty od Pauluse a Ihnačáka? Každý týden se tak můžete inspirovat nejenom hlavními chody, ale také dezerty a nápoji.

Kuchyně Lidlu

Poté, co se dostanete na tuto stránku, uvidíte kvalitní a přehledně zpracovaný web, kde vše snadno najdete.

Hned na hlavní stránce můžete vyhledávat vaše oblíbené recepty. Na výběr zde máte z barevných boxů, které jsou přehledně rozdělené na následující.

  • Nápoje
  • Saláty
  • Polévky
  • Hlavní jídla
  • Dezerty

Paulus a Ihnačák

Jak jste si již mohli všimnout v reklamách či v letáku, Lidl má spolupráci s těmito špičkovými kuchaři. Nepochybně jsou tito dva na žebříčku kouzla kuchyně hodně vysoko, a tak je skvělé, že díky Lidlu vám mohou předávat jejich zkušenosti. Právě na stránkách kuchyně Lidlu můžete vařit podle receptů z jejich vlastní kuchařky. Kromě toho můžete využít i dalších možností, jak se zdokonalit ve vaření.

Kulinářská akademie Lidlu

Dalším bodem, který vás může zaujmout, je kulinářská akademie Lidlu. Zde se můžete podívat na triky, využít rady a praktické informace naučit se od mistra, vařit jako profesionál.

Kulinářská akademie je rozdělena do tří úrovní.

Úroveň začátečník

V úrovni začátečníka naleznete základy vaření, praktické rady a nejdůležitější kulinářské techniky, které by měl znát každý, kdo chce proniknout do světa vaření. S Lidl vysvětlením, které je opravdu jednoduché, se naučí vařit i zcela nezkušená osoba. V jednotlivých krocích se neučíte vše okolo následujících témat.

  • Nože a krájení
  • Tuky
  • Omáčky
  • Zpracování masa
  • Vývar
  • Zelenina v kuchyni
  • Ovoce
  • Zpracování ryby
  • Těstoviny
  • Vejce
  • Saláty
  • Dresinky
  • Pyré
  • Dezerty
  • Nápoje

Úroveň pokročilý

Navázat můžete druhou úrovní, kde se naučíte spoustu užitečných rad a návodů, které jistě oceníte i když již máte něco navařeno. Vždy je přeci, co zdokonalovat.

Ve druhé úrovni se budete učit vše okolo následujících témat.

  • Tuky
  • Polévky
  • Techniky na zpracování ryb
  • Zpracování masa
  • Snadné pokrmy z mouky
  • Vejce
  • Praktické triky
  • Knedlíky
  • Pesta
  • Houby

Úroveň profesionál

I když se již cítíte jako profesionál určitě oceníte několik užitečných rad a efektivních triků. Na ty se můžete podívat v této kategorii.

V poslední úrovni můžete vybírat z následujících témat.

  • Ryby a mořské plody
  • Zpracování masa pro pokročilé
  • Zpracování netradičních surovin
  • Omáčky
  • Předkrmy
  • Vývar
  • Dezerty
  • Koření
  • Sous-vide
  • Pěny

Oblíbené recepty

Ty nejoblíbenější recepty naleznete ve spodní části hlavní stránky. Vybírat můžete sladké i slané receptů, ať už je to hlavní chod či dezert.

Blog

Nechybí ani blog, kde naleznete nejaktuálnější novinky, články, tipy a recepty nebo třeba kulinářskou abecedu.

Máte rádi Lidl?

Lidl má skvělé nápady, které umí rozhodně prodat. Tato rozrůstající se síť obchodů, to dokazuje každým dnem, a ačkoliv jsou zde malé chyby, které by byly potřeba zlepšit, můžeme vyjmenovat více pozitiv než negativ.

Proč se vyplatí nakupovat v Lidlu?

Na výběr máte velké množství kvalitních produktů, od různých značek, a tak si snadno vyberete, která je pro vás ta pravá. Díky výhodným cenám, můžete nakupovat, co zrovna chcete.

Využijte i tematické týdny, kdy můžete ochutnat skvělé produkty ze zahraničí a celého světa. Za odměnu navíc můžete získávat hodnotné ceny v soutěžích, do kterých se snadno zapojí každý.

Lidl také získává plus za novou modernizaci svých prodejen, která se postupně plánuje udělat po celé České republice ve všech prodejnách. Je vidět, že tento řetězec přemýšlí i do budoucnosti a spokojenost zákazníků je u nich na prvním místě.

Kromě toho se Lidl podílí na veřejných projektech a věnuje se tématu společenské odpovědnosti a dlouhodobě se zaměřuje na pomoc dětem. Díky tomu mohl vzniknout i projekt „Rákosníčkova hřiště“, které má rozšířit možnosti, kde si mohou děti bezpečně hrát a podpořit aktivní trávení svého času.

Lidl jste jistě všichni dobře znali již předtím, ale snad vám tento článek přiblížil Lidl více do hloubky a zjistili jste nové informace, které můžete zužitkovat při další návštěvě tohoto obchodu.

Chcete přijít o odměnu až 15 % z každého nákupu na internetu?

Stačí se zdarma zaregistrovat a o žádné odměny již nikdy nepřijdete.

Právě teď k novému účtu navíc 300 Kč Ke každé odměně za nákup získáte další bonusovou ve stejné výši. Celkem na bonusových odměnách můžete získat až 300 Kč. za vaše nákupy.

- nebo -
Registrací souhlasíte s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.
Máte již účet? Přihlaste se