Kde si pořádně užijete poslední dny prázdnin

Tipy k nákupuDovolená a cestování  |  Cestovní kanceláře  |  Zážitky 5. 11. 2021

Léto opět uteklo jako voda a prázdniny se pomalu blíží ke konci. Ještě stále ale zbývá pár letních dní. A ty bychom si měli co nejvíce užít. Kam vyrazit poslední dny prázdnin? Vybrali jsme několik tipů, které si rozhodně nemůžete nenechat ujít.

Ať už jste milovníky letních fesťáků, nebo chcete vymyslet aktivní program pro své děti, i konec prázdnin nabízí bohaté možnosti. Navštívit můžete letní kino, symfonický orchestr, zámeckou prohlídku s princeznou, a stihnete i několik festivalů. Tak neseďte doma a užijte si konec léta naplno!

festival

Festivaly

HRADY CZ na hradě Bezděz

V létě si rozhodně nesmíte nechat ujít letní kulturní festival Hrady CZ. Letošní 15. ročník se opět koná na významných českých a moravských historických památkách v osmi různých krajích České republiky. Těšit se můžete na špičky české a slovenské hudební scény, jako například Sto Zvířat, Rybičky 48, No Name, Wohnout, Dymytry, Harlej, Marpo & Troublegang, Jelen, Mirai nebo Kryštof.

Ještě jste to letos na fesťák nestihli? Stále máte možnost! Tento víkend 23. - 24. 8. 2019 se festival Hrady CZ přesouvá na hrad Bouzov v Olomouckém kraji, a poslední srpnový víkend 30. - 31. 8. 2019 si známé kapely můžete naposledy poslechnout na hradě Bezděz v Libereckém kraji.

Levné ubytování přes Booking.com

Ať už potřebujete nocleh jen na jednu noc, nebo na celých 14 dní, na Booking.com najdete vždy to nejlepší ubytování za výhodnou cenu.

  • Vybírat můžete na základě mnoha filtrů, - například dle lokality, termínu a délky pobytu.
  • Jděte na jistotu, přečtěte si hodnocení daného ubytování.
  • Ubytování seženete i na poslední chvíli.
  • Ušetřete, využijte až 4% cashback na Tipli.
Rezervovat ubytování »

TIP: Dovolená u moře? Ještě není pozdě! Inspirujte se našimi 5 nejlepšími tipy, kam vyrazit.

Léto Fest

Na svém letním festivalovém maratonu rozhodně nesmíte zapomenou na LétoFest. Tato letní tour osmi festivalů se koná ve známých městech po celé České republice. Pokaždé je připraven bohatý hudební i doprovodný program. Během pátečního a sobotního večera se můžete těšit na známé tváře z hudební scény, jako například Lenny, Xindl X, Arakain, Tomáš Klus, MIG 21, Mandrage nebo Divokej Bill.

festival

V srpnu stihnete navštívit LétoFest ještě dvakrát, a to 23. - 24. 8. 2019 v Plzni a 30. - 31. 8. 2019 v Karlových Varech. Tour osmi letních festivalů bude zakončena 6. - 7. 9. 2019 v Liberci.

Letní parket Výrava

Dalším populárním festivalem, kde si máte možnost poslechnout známé interprety české scény, je letní parket Výrava. Jedná se o zastřešený letní parket v obci Výrava v Královéhradeckém kraji, kde se pravidelně konají rockové koncerty známých kapel a interpretů.

V srpnu můžete ve Výravě navštívit ještě dva koncerty. V pátek 23. 8. 2019 zahrají No Name, Jelen, Debbi a David Stypka. Poslední srpnový pátek, tedy 30. 8. 2019, vystoupí Divokej Bill, Mirai, Lenny a Marek Ztracený.

POZOR: Festivaly s prázdninami nekončí! Letní parket Výrava pořádá ještě 3 koncerty v září, kde zahrají například Rybičky 48, MIG 21, UDG nebo Wohnout.

letní kino

Letní kino

Filmové léto v podhradí Karlštejna

Oblíbenou zábavou během prázdnin se stalo také letní kino. Venkovní promítání probíhá téměř v každém městě. Vyrazit můžete například na hrad Karlštejn, kde se promítá každý pátek po celý červenec a srpen. Tento pátek, 23. 8. 2019, zde můžete shlédnout letošní oblíbenou českou komedii Ženy v běhu. Poslední srpnový pátek, 30. 8. 2019, bude promítán animovaný film Kouzelný park.

akce pro děti

Akce pro děti

Dětenice dětem zdarma

Chcete vzít své děti poslední dny prázdnin ještě někam na výlet, ale nechcete utrácet moc peněz? Pak navštivte Dětenice! V červenci a v srpnu vždy od úterý do pátku totiž mají děti do 15 let vstup zdarma na zámek Dětenice, na Čarodějnickou prohlídku s čarodějnicí Žizeldou. Zároveň mají děti v tyto dny v doprovodu platících dospělých zdarma chutný oběd, či večeři. Potěšíte tak nejen vaše ratolesti, ale i svou peněženku.

Výhodné cestování s FlixBusem

Nechte auto doma a vyrazte na výlet vlakem nebo autobusem. Se společností FlixBus cestujete pohodlně a za výhodné ceny. Kromě toho můžete ušetřit další 3 % díky cashbacku!

Rezervovat jízdenku »

Prohlídky s princeznou na zámku Sychrov

Zámek Sychrov se nachází ve stejnojmenné obci v Libereckém kraji. Mezi prohlídkovými okruhy, které zámek nabízí, najdete také prohlídku s princeznou pro rodiny s dětmi. Trasa trvá přibližně 25 minut a zahrnuje nejkrásnější soukromé a reprezentační prostory. Princezna během prohlídky seznámí zábavnou formou děti s tím, jak princové a princezny dříve na zámku žili.

Prohlídky s princeznou se konají každý den celý červenec a srpen od 10 do 16 hodin. Cena vstupného je 100 Kč. Děti do tří let platí snížené vstupné 20 Kč.

TIP: Chcete odcestovat na delší dobu? Podívejte se na naše rady a tipy, kam na letní dovolenou s dětmi.

orchestr

Kultura

Symfonický orchestr ve Valdštejnské zahradě

Skvělým tipem na zakončení měsíce srpna je návštěva koncertu symfonického orchestru hlavního města Prahy FOK, který zahraje ve Valdštejnské zahradě. Koncert se uskuteční na počest 100. výročí založení Československé republiky ve čtvrtek 29. 8. 2019 od 17 hodin. Zazní známé skladby Bedřicha Smetany, Antonína Dvořáka nebo Karla Svobody. Vstupné je zdarma.

Cestujte levněji s Tipli

Ať už se chystáte autobusem nebo vlakem někam po Česku, toužíte po nezapomenutelném zážitku, nebo plánujete dovolenou u moře, s cashbackem od Tipli ušetříte vždy pár korun navíc. Kolik procent z nákupu získáte zpět na vás účet?

Další obchody s cashbackem »

Související obchody

Booking, Allegria - Firma na zážitky, FlixBus, Zážitky.cz

Chcete přijít o odměnu až 15 % z každého nákupu na internetu?

Stačí se zdarma zaregistrovat a o žádné odměny již nikdy nepřijdete.

Právě teď k novému účtu navíc 300 Kč Ke každé odměně za nákup získáte další bonusovou ve stejné výši. Celkem na bonusových odměnách můžete získat až 300 Kč. za vaše nákupy.

- nebo -
Registrací souhlasíte s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.
Máte již účet? Přihlaste se