Jak ušetřit rodinnému rozpočtu? Refinancujte, konsolidujte a neplaťte zbytečně!

Tipy k nákupuFinance 10. 11. 2021

Nekupujete balenou vodu, v zimě nepřetápíte domácnost, nenecháváte puštěnou vodu při čištění zubů, snažíte se nakupovat ve slevách, jídlo nikdy nevyhazujete, využíváte převážně hromadnou dopravu, šetříte, kde se dá, a stejně s rodinným rozpočtem nevycházíte? Pak se podívejte na své finanční produkty, i ty vám mohou měsíčně hodit nějakou tu korunu navíc.

Drahou půjčku refinancujte

Podmínky půjčky, které vám vyhovovaly na začátku při sjednání, vám nemusí vyhovovat za pět, deset nebo patnáct let. Pokud máte pocit, že nezvládáte pravidelně platit vaši měsíční splátku, pak svůj úvěr refinancujte. Díky refinancování můžete získat nejen novou výši splátky, ale i nižší úrokovou sazbu a prodloužit si, nebo naopak zkrátit dobu splácení.

Refinancovat úvěr nemusíte jen v rámci stávající banky. Pro lepší podmínky můžete zajít i ke konkurenci. Zapotřebí je jen se o refinancování zajímat včas a porovnávat nabídky oslovených bank. Refinancovat nevýhodnou půjčku se určitě vyplatí, nejenže můžete ušetřit i desetitisíce korun, ale zároveň můžete získat novou měsíční splátku nižší i o několik tisíc korun.

Více dluhů konsolidujte

Dostali jste se shodou špatných okolností do dluhů? Splácíte spotřebitelský úvěr, mikropůjčku a i auto máte na leasing? Neutápějte se ve změti půjček a konsolidujte je. Sloučením všech úvěrů do jednoho získáte nejen dokonalý přehled nad vašimi dluhy, ale zároveň také ušetříte.

Nebudete muset platit za správu každého úvěru. Se sjednocením půjček dojde i ke sjednocení poplatků. Navíc získáte jednu měsíční splátku, kterou si nastavíte takovou, jakou zvládne váš rodinný rozpočet. Konsolidovat půjčky můžete u mnoha poskytovatelů, proto neotálejte a řešte své dluhy hned.

Neplaťte zbytečné poplatky

Poplatek za pozdrav, poplatek za podání ruky, poplatek za poplatek, hloupým poplatkům je snad už v bankovní sféře konec, přesto ale mnoho zbytečných možná právě vy ještě platíte. Podívejte se na své měsíční vyúčtování finančních produktů a zajímejte se, co znamenají všechny korunové a desetikorunové položky.

Pokud je až do dneška přehlížíte, pak možná oknem měsíčně vyhodíte i pár stovek korun. Spočítejte si, kolik platíte za vklad na běžný účet, za transakce na spořicím účtu, za správu termínového vkladu nebo za výběr z bankomatu. Nabídka finančních produktů je dnes opravdu veliká, proto neplaťte zbytečně a raději přejděte ke konkurenci, která vám dá stejné služby zadarmo.

TIP: Až 70 % ušetříte, pokud využijete Tipli před cestou do zahraničí. Jednoduchý srovnávač cestovního pojištění vám pomůže najít nejlevnější služby během několika málo minut.

I když si myslíte, že snížit měsíční náklady už nejde, vždy se najde způsob, jak nějakou tu korunu ještě uspořit navíc lze. Čas od času se vyplatí podívat se do rodinných účtů a projít veškeré sjednané produkty. Možná zjistíte, že ušetřit rodinnému rozpočtu můžete i díky nové pojistce, konkurenčnímu dodavateli energií nebo novému poskytovateli mobilních služeb. To, co pro vás bylo výhodné při uzavírání smluv, se vám nyní už vyplácet nemusí.

TIP: Využijte možnost porovnání nabídky také při sjednání povinného ručení. Tipli srovnávač povinného ručení vyhledá nejlevnější nabídku za vás!

Související obchody

mBank, Zonky

Chcete přijít o odměnu až 15 % z každého nákupu na internetu?

Stačí se zdarma zaregistrovat a o žádné odměny již nikdy nepřijdete.

Právě teď k novému účtu navíc 300 Kč Ke každé odměně za nákup získáte další bonusovou ve stejné výši. Celkem na bonusových odměnách můžete získat až 300 Kč. za vaše nákupy.

- nebo -
Registrací souhlasíte s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.
Máte již účet? Přihlaste se