Booking.com: Velký průvodce rezervací ubytování

Tipy k nákupuNávody na Booking.com 10. 11. 2021

Najít ubytování během pár minut ve všech koutech světa? S Booking.com žádný problém. Stačí zadat jednoduchá kritéria a vybrat si to nejlepší, co svět krásných hotelů a penzionů nabízí. V tomto článku vás krok po kroku provedeme celou rezervací.

Hledáte ubytování na dovolenou nebo služební cestu? Přestaňte zdlouhavě projíždět webové stránky hotelů. Na Booking.com naleznete vše na jednom místě – ať už hledáte romantický hotel v Paříži nebo kouzelný bungalov v Karibiku. Booking ubytování je navíc opravdová hračka. Jak moc je to snadné, to si hned povíme.

Booking.com rezervace – čím začít?

Rezervaci na Booking.com máte hotovou za pár minut – stačí vědět, na jaké místo se chcete jet podívat, v jakém termínu a v kolika lidech. Podle těchto parametrů vám rezervační systém vypíše všechna dostupná ubytovací zařízení.

Booking.com – vyhledávání

Vyhledat ubytování na Booking.com je snadné – stačí zadat kam, kdy a s kým chcete jet.

Pokud máte i další požadavky, vyfiltrujte si ubytování podle svých preferencí – chcete mít snídani v ceně, ubytovat se se svým psem nebo bydlet blízko metra? Zaškrtněte v levém sloupečku vše, co je pro váš klíčové, a nechte Booking čarovat. Vypíše vám jen ta ubytování, která dokonale odpovídají vašim představám.

Teď už stačí jen prohlížet fotografie, číst popisky i recenze a vybrat to nejlepší. Máte vybráno? Výborně, můžeme přejít k dalšímu kroku, kterým je samotný booking ubytování.

TIPLI TIP: Chcete se o rezervačním portálu Booking dozvědět více? Projděte si naše návody na Booking.com.

Přečíst návody na Booking.com

Booking ubytování

Pokud máte vybrané ubytovací zařízení, přichází čas na jeho rezervaci. Tu provedete kliknutím na tlačítko „Rezervujte hned“, které najdete u konkrétního pokoje na detailu ubytovacího zařízení.

Tady také nalezntete všechny informace o platbě a storno podmínkách. Poté už jen v následujících krocích vyplníte potřebné údaje – jméno, e-mail, adresu a také údaje o platební kartě, které slouží k zaručení rezervace.

Booking.com – rezervace ubytování

Každý booking ubytování začíná kliknutím na tlačítko Rezervujte hned.

Booking.com v mobilu

Všechny své rezervace můžete mít pohodlně k dispozici i ve svém mobilu. Poslouží vám k tomu Booking.com aplikace. S ní také můžete bez problémů rezervovat ubytování odkudkoliv a kdykoliv. Aplikace je k dispozici pro telefony a tablety s operačními systémy Android i iOS. Stáhnout Booking.com aplikaci můžete na oficiálních stránkách, případně ve vašem obchodě s aplikacemi.

TIP: Víte, že než vyrazíte za zážitky, je dobré mís sjednané cestovní pojištění?

Pokud aplikaci stahujete přímo z Booking.com, budete vyzváni k zadání telefonního čísla nebo e-mailu. Na váš mobil vám následně přijde odkaz, prostřednictvím kterého aplikaci stáhnete. Zaslání SMS (nebo e-mailu) i stažení aplikace je zdarma.

Booking.com - stažení aplikace

Aplikaci Booking.com můžete stáhnout na oficiálních webových stránkách i v obchodě s aplikacemi.

Booking.com registrace

Registrace na Booking.com pro rezervování ubytování není nutná, ale je velmi užitečná. Založení vlastního účtu vám umožní kontrolovat a spravovat všechny rezervace. Kromě toho nebudete muset při každé rezervaci vyplňovat své osobní údaje. Stačí si je uložit do svého účtu.

S Tipli bude dovolená vždy výhodnější

Ubytování často bývá poměrně nákladnou záležitostí. Stačí však využít cashback nebo slevové kupóny od Tipli a můžete cestovat mnohem výhodněji.

Chci levnější ubytování

Související obchody

Booking, HOTELY.cz, Hotels.com, Expedia, Agoda

Chcete přijít o odměnu až 15 % z každého nákupu na internetu?

Stačí se zdarma zaregistrovat a o žádné odměny již nikdy nepřijdete.

Právě teď k novému účtu navíc 300 Kč Ke každé odměně za nákup získáte další bonusovou ve stejné výši. Celkem na bonusových odměnách můžete získat až 300 Kč. za vaše nákupy.

- nebo -
Registrací souhlasíte s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.
Máte již účet? Přihlaste se