Jak platit přes PayPal: Registrace

Tipy k nákupu 10. 11. 2021

Nakupování přes internet je dnes tak samozřejmé jako nakupování v obchodech. Pokud ale nakupujete ze zahraničí, můžete se setkat s trochu nevšedními způsoby platby. Z pochopitelných důvodů je totiž zboží třeba platit předem. Jaký způsob je nejbezpečnější? Představujeme vám službu PayPal!

Co je služba PayPal

Ptáte se, co je PayPal? PayPal (můžete se setkat i s výrazem Pay Pal) je internetový platební systém, který založil roku 1998 vizionář Elon Musk. Jeho jméno je poslední dobou skloňované spíš s elektromobily značky Tesla, ale vidíte, že jeho inovátorství skutečně nezná hranic.

PayPal lehce spárujete se svojí platební kartou nebo bankovním účtem (obojí je nezbytné, abyste mohli PayPal plně využívat). Máte na něm jen tolik peněz, kolik vy sami uznáte za vhodné, a můžete přes něj pohodlně platit v nejrůznějších obchodech.

Bezpečnější než přímé transakce

Platby přes PayPal jsou bezpečnější než přímé transakce platební kartou, protože slouží jako prostředník. Pokud například neobdržíte zboží z eBay, PayPal se postaví na vaši stranu a zařídí, aby vám prodejce peníze vrátil. Jak ale s PayPal začít? Mrkněte na náš PayPal návod krok za krokem!

Registrace

Výběr účtu

PayPal česky zatím nefunguje, budete si tedy muset vystačit s angličtinou nebo překladačem.

Pro používání služby PayPal se nejprve musíte přihlásit/registrovat. Nebojte, není to nic složitého. PayPal registrace trvá jen chviličku.

Nejprve vyberete účel, pro který chcete službu PayPal využívat.

  1. Personal Account (Osobní účet). Slouží především k nakupování na internetu a přijímání plateb přes PayPal. Na tomto účtu nemůžete přijímat platby z platebních karet.
  2. Business Account (Podnikatelský účet). Slouží prodejcům k přijímání plateb z PayPal i platebních karet a vypisování faktur.

Klikněte na modré tlačítko Continue (Pokračovat).

Jak platit přes PayPal: Registrace 1

Poplatky na PayPal

V podstatě platí, že pokud přes PayPal platíte v obchodě, neplatíte žádné poplatky (pokud nepřevádíte mezi měnami – potom platíte poplatek 2,5 %).

Pokud přijímáte platbu, platíte poplatek ve výši od 1,9 % do 3,4 % + fixní poplatek 10 Kč. Pokud například posíláte peníze někomu do zahraničí, PayPal vám naúčtuje poplatek jen v případě, že peníze strhne z vaší platební karty (a ne z PayPal účtu).

E-mail a heslo

Jakmile si zvolíte typ účtu, vyplňte svůj e-mail a dostatečně silné heslo. Zároveň se ujistěte, že máte jako zemi nastavenou Českou republiku.

Klikněte na modré tlačítko Continue (Pokračovat).

Jak platit přes PayPal: Registrace 2

Osobní informace

V dalším (posledním) kroku budete vyzváni k doplnění dalších osobních informací – celého jména, adresy, data narození a čísla mobilního telefonu. Aby vás PayPal pustil dál, musíte zaškrtnou políčko, že souhlasíte s jeho pravidly.

Klikněte na modré tlačítko Agree and Continue (Souhlasím a pokračovat).

Jak platit přes PayPal: Registrace 3

Autorizace účtu

V tuto chvíli už byste na svém e-mailu měli mít žádost o verifikaci PayPal účtu. Najdete v něm i plno dalších užitečných informací. PayPal účet opět potvrdíte kliknutím na modré tlačítko Activate (Aktivovat). Nyní už vašemu PayPal přihlášení nic nebrání.

Jak platit přes PayPal: Registrace 4

Registraci máte za sebou

To je z registrace vše. Příště si povíme, jak spárovat PayPal účet s platební kartou a bankovním účtem a ukážeme vám, jak propojit PayPal s platební kartou.

Související obchody

eBay.com, eBay.de, eBay.co.uk

Chcete přijít o odměnu až 15 % z každého nákupu na internetu?

Stačí se zdarma zaregistrovat a o žádné odměny již nikdy nepřijdete.

Právě teď k novému účtu navíc 300 Kč Ke každé odměně za nákup získáte další bonusovou ve stejné výši. Celkem na bonusových odměnách můžete získat až 300 Kč. za vaše nákupy.

- nebo -
Registrací souhlasíte s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.
Máte již účet? Přihlaste se