Jak funguje Mačingová dieta

Tipy k nákupuJídlo  |  Hobby a zábava 21. 8. 2023

Slyšeli jste už o převratné dietě, která vyčistí váš organismus a jako bonus shodíte pár kil? Tuky z nejproblémovějších partií mizí po pár dnech, protože dieta podle Mačingové se zaměřuje na očistu těla od škodlivin a celkovou harmonizaci.

Tuto dietu představila Antónia Mačingová ve své knize Zhubněte jednou provždy, kde pomáhá s nastavením správného jídelníčku a hlavně s osvojením si dlouhodobého stravování. Protože každý ví, že bez vhodné stravy přebytečná kila nepůjdou dolů. Jenže většina z nás už neví, jak má správný jídelníček vypadat. Natož jak si ho vhodně nastavit.

Jak vypadá dieta podle Mačingové?

Mačingová dieta není vlastně dieta, ale pouze očištění těla od škodlivin - detoxikace. Organismus se zbavuje přebytečných látek a přebytečné vody. Hlavní princip je založen na přijímání zdravých živin, které pro každodenní fungování potřebujeme. Výměnou se z těla vyplaví míra špatných látek. Začneme hubnout bez větší námahy, což každý rád uvítá.

Chcete pro vaše tělo něco udělat?

Jak teda odstartovat zdravý životní styl? Rozhodně v tom musíte vidět smysl, motivaci a chuť nevzdávat to. Není to pouze o tom, že 28 dní budete držet připravený jídelníček. Je to hlavně o vašem postoji k vašemu tělu! A chtít to dotáhnout dál. Dál než na jojo efekt.

Jste dostatečně motivovaní začít? Kupte si knihu Zhubněte jednou provždy. Najdete v ní speciální stravovací program na 28 dní. Přesně tak dlouho trvá, než se staré buňky přetvoří na nové. Tělo se hloubkově vyčistí a obnoví a vy se budete cítit zase svěží.

Přečtěte si tyto knižní tituly

první díl

Zhubněte jednou pro vždy 1. díl: Tato kniha vám pomůže při prvních krůčcích v dietě, jak zařadit nové potraviny do jídelníčku a jak detoxikovat své tělo. Knihy Dobrovský

druhý díl

Zhubněte jednou pro vždy 2.díl: V kapitolách knihy se dovíte jak jednoduché je přejít z běžného stravovacího režimu na stravování, které je tělu prospěšné. Levné učebnice

třetí díl

Zhubněte jednou pro vždy 3. díl: Kniha je plná praktických rad a postřehů, které jsou nezbytné pro zdraví. Jak už sám název říká - přestaňme dietovat a naučme se jít...Knihy Dobrovský

Jaké má Mačingová dieta výsledky?

  • příjem minerálů a vitamínů pro lepší vstřebávání
  • úprava krevního tlaku a hladiny glykémie
  • čistější a jasnější pleť
  • vymizení otoků v dolních končetinách
  • snížení cholesterolu
  • úprava tělesné hmotnosti

Vypadá to krásně že? Tak přesně tohle můžete pro své tělo udělat taky. Pusťte se do diety podle Mačingové s chutí!

A jakou chuť bude mít váš jídelníček ?

Tato netradiční dietka neomezuje množství jídla. Můžete tak jíst jakékoli porce, ale vždy nejpozději do dvou hodin před spánkem. Tělo by mělo trávit za bdělého stavu. Po uběhlé době následuje program na tříměsíční úpravu jídelníčku. Můžete si vybrat střídání bílkovinných a sacharidových dnů nebo zvolit stravu podle vaší krevní skupiny.

Mačingová dieta

Mačingová dieta jídelníček recepty

Recepty jsou jednoduché a snadné na přípravu. Pokud se bojíte, že právě příprava jídla, aby pro vás mohla být složitá, tak žádný strach. Jídelníček je navržený tak, abyste vše lehko a rychle zvládla. Hlavní složkou pokrmů je zelenina – červená řepa, brokolice, mrkev, fazole a další. Dochucené o ořechy a med. Snažte se upřednostnit čerstvé a kvalitní potraviny. Vybírejte pro tělo to dobré. Takováto dieta může být poměrně vhodná i jako dieta při refluxu jícnu. Při refluxu jícnu je jícnový svěrač oslabený a dochází k navrátu žaludečního obsahu zpět do jícnu. Dieta při refluxu především nízkotučná s vysokým obsahem proteinů.

Tip: Vyzkoušejte jako doplněk stravy na pročistění chlorella nebo mladý ječmen. Stačí lžička do vody nebo pomazánky a dodáte tělu potřebné živiny. Výborně také fungují detoxikační čaje z bodláku.

Ukázka jídelníčku:

První den:

  • Snídaně: Nastrouhaná mrkev s jablkem, rozinkami, ořechy a medem
  • Oběd: Vařená brokolice s česnekem a nízkotučným sýrem
  • Večeře: Salát z červené řepy s vejcem a strouhaným sýrem

Čtrnáctý den:

  • Snídaně: Bílý jogurt s vlašskými ořechy, skořicí a medem
  • Oběd: kuře s celerem
  • Večeře: Vařená brokolice s česnekem, zázvorem a nastrouhaným nízkotučným sýrem

Dvacátý osmý den:

  • Snídaně: Vařené jáhly s ořechy, sušenými švestkami a medem
  • Oběd: Kuře na celeru
  • Večeře: Tuňák s vařenou červenou řepou s cibulí

Důležitý je pitný režim

Po ránu je nezbytné dát si skleničku teplé vody na lačno. Nastartujete tak svůj metabolismus. Můžete si do vody hodit kousky máty, citrónu, okurky nebo nakrájených jahod. Osvěží chuť a bude pro vás tak snesitelnější vypít 3-4 litry během dne. Pozor si však dejte na přetížení ledvin z nárazové hydratace. Zvlášť pokud na takové množství vody nejste normálně zvyklí. Nebo patříte ke skupince žen, které při pocitu žízně zajdou do kavárny na jedno cappuccino?

dieta podle Mačingové

Zkušenosti a výsledky ostatních uživatelů

Důležité u tohoto režimu je vytrvalost a pevná vůle. Dieta pracuje jen s určitými druhy potravin a neposkytuje případnou alternativu. Proto pokud jste na něco z uvedených potravin alergičtí, nebude pro vás tento program to pravé. Stejně tak pokud jste zvyklí jíst každý den libové maso, bude pro vás ze začátku těžké zvyknout si jen na zeleninovou stravu. Obráceně to platí pro vegetariány, kteří by měli v druhé polovině diety, živočišné potraviny do diety zahrnout.

Většina uživatelů uvádí, že největší radost jim udělaly výsledky v úbytku tukové složky, ale současné zachování svalové hmotnosti. Což je přesně to, o čem by dieta měla být! Svaly vykonávají náš pohyb. Nechceme je proto hubnout a docílit výsledku rozkydlého pudinku. Vyzkoušejte tuto dietu a ověřte si výsledky sami na sobě. Udělejte něco dobrého pro vaše tělo a uvidíte, že i vaše mysl se bude cítit šťastnější a…detoxikovanější!

Ve kterých knihkupectví knihu seženete?

Související obchody

Bioma.cz, Zelený obchod, Vitalvibe.eu, Iswari, BIO-DETOX

Chcete přijít o odměnu až 15 % z každého nákupu na internetu?

Stačí se zdarma zaregistrovat a o žádné odměny již nikdy nepřijdete.

Právě teď k novému účtu navíc 300 Kč Ke každé odměně za nákup získáte další bonusovou ve stejné výši. Celkem na bonusových odměnách můžete získat až 300 Kč. za vaše nákupy.

- nebo -
Registrací souhlasíte s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.
Máte již účet? Přihlaste se