Jak doručit dárky pod stromeček včas? Máme pro vás 5 tipů!

Tipy k nákupu 10. 11. 2021

Pomalu dáváte dohromady všechny vánoční dárky a už víte, s kým z blízkých se ještě před Vánoci uvidíte a komu budete dárek posílat. Ať už potřebujete zaslat balík s dárkem po Čechách nebo do zahraničí, hodí se mít pohromadě pár tipů, které vám to celé o dost zjednoduší.

Expresní přeprava zásilek

Standard nebo Express?

Pokud jste nechali zásilku na poslední chvíli a s jejím dodáním spěcháte, rozhodně se vyplatí připlatit si a využít služby Express. Při volbě této služby může být zásilka u adresáta už do druhého dne. Pokud jste v klidu a všechno jste si s předstihem naplánovali, volte službu Standard. Na rychlost dodání je potřeba dávat pozor především u zásilek mimo ČR. Například služba Balík do zahraničí garantuje dodání zásilek do 3 - 5 dnů po Evropě a do celého světa umí doručit zásilku ve lhůtě 4 - 7 dnů, a to i před Vánoci.

Zabalte to pečlivě

Balík by měl být odolný vůči drobnému poškození, předmět v balíku by neměl „létat“, ale prázdný prostor by měl být vyplněn bublinkovou folií nebo papírem. Spolehlivé jsou pevné kartonové krabice. Konce krabice pevně zalepte, izolepou nešetřete. Maximální hmotnost a velikost zásilky má každý přepravce trochu jinak, vánoční dárek by se vám však měl do rozměrů i váhy pohodlně vejít. A to i kdybyste zasílali pračku nebo lednici.

Vypočítejte si cenu předem

Určitě vás bude zajímat, kolik to celé bude stát. Pro tyto účely slouží přehledná online kalkulačka ceny zásilky, kde snadno zjistíte jak celkovou částku za službu, tak i termín doručení. Služba Balík do zahraničí navíc nabízí pro letošní Vánoce sympatickou slevu 15 % z ceny služby. Stačí zadat kód VANOCE15.

Expresní přeprava zásilek

Při psaní adresy buďte přesní

Zadání adresy věnujte opravdu velkou pozornost. Například v Anglii je PSČ opravdu důležité napsat přesně, často se podle něj totiž orientují nejen v částech města, zjistí z něj i konkrétní ulici. Do poznámek napište, pokud zasíláte balík například někomu do práce, nebo pokud víte, že jméno adresáta není přímo na zvonku. Každou doplňující informaci prostě napište.

Předměty zakázané k přepravě

Dejte si pozor na limity zasílání alkoholu a tabákových výrobků, existují i další omezení. Zakázáno je také posílat rostliny, kožešiny nebo potraviny. Přesný seznam naleznete zde. Obecně je zakázáno posílat nebezpečné předměty, které by mohly představovat nebezpečí při přepravě.

Chcete přijít o odměnu až 15 % z každého nákupu na internetu?

Stačí se zdarma zaregistrovat a o žádné odměny již nikdy nepřijdete.

Právě teď k novému účtu navíc 300 Kč Ke každé odměně za nákup získáte další bonusovou ve stejné výši. Celkem na bonusových odměnách můžete získat až 300 Kč. za vaše nákupy.

- nebo -
Registrací souhlasíte s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.
Máte již účet? Přihlaste se