Internetový obchod Alza - jednička mezi e-shopy

Tipy k nákupu 10. 11. 2021

Kdo by neznal zeleného mimozemšťana, který nás každoročně upozorňuje na masakr cen a další výhodné nabídky od Alzy? Je už zkrátka fenomenální. Stejně jako celý internetový obchod Alza.cz, který už dávno nabízí více než jen elektroniku.

Příběh oblíbené Alzy je až neuvěřitelný. Z menšího obchodu s elektronikou založeného v roce 1994 se dokázala proměnit v jeden z největších českých e-shopů s desítkami poboček v České republice i na Slovensku.

Zmíněný mimozemšťan spatřil světlo reklamního světa v roce 2008 a od té doby je maskotem celého e-shopu. V jedné z anket díky němu Alza vyhrála i první místo za "nejotravnější reklamu". Očividně to ale funguje. Alza stále otevírá nové pobočky, v loňském roce její tržby přesáhly rekordních 17 miliard korun (bez DPH), a otravného mimozemšťana už znají i za hranicemi naší republiky.

Alza jako celorepublikový fenomén

Alza si však vysloužila i mnohem lepší ocenění. Několikrát zvítězila třeba v anketách MasterCard Obchodník roku a Shop roku. Alza je svou velikostí a rozmanitostí sortimentu často přirovnávána k celosvětově proslulému Amazonu. Už se totiž dávno nejedná pouze o obchod s elektronikou.

Alza

Mobilní telefony, tablety, počítače, televize i velké domácí spotřebiče zde sice můžete zakoupit pořád, kromě toho však v sortimentu naleznete třeba dětské hračky, hodinky, parfémy, dekorativní kosmetiku, hygienické potřeby, sportovní náčiní i nářadí do dílny.

Sortiment je rozšiřován průběžně. Třeba prodej drogerie byl na Alza.cz zahájen v polovině roku 2015, úplnou novinkou je pak prodej elektromobilů kultovní značky Tesla i dalších dopravních prostředků. Určitě se tedy ještě máme na co těšit. Kromě nákupů všeho možného nabízí e-shop i svou vlastní aplikaci Alza Media, v níž můžete přehrávat filmy, poslouchat hudbu nebo číst knihy.

Alza

Alza Holešovice a další pobočky

V současné době má Alza na území České republiky přes 30 poboček, a stále se otevírají nové. AlzaBoxů je dokonce více než 50. Právě AlzaBoxy se těší velké oblibě. Jedná se o samoobslužné schránky sloužící k vyzvednutí objednaného zboží, které jsou velmi často přístupné 24 hodin denně, 7 dní v týdnu.

Alza

Noční vyzvedávání objednávek už však není výsadou pouze AlzaBoxů. Tato unikátní služba byla nově zavedena i na pobočce Alza Holešovice. Pokud jste členem Alza Premium, budete mít navíc tuto službu zcela zdarma. Pro všechny ostatní je za 49 Kč. Holešovická Alza slouží zároveň i jako showroom, množství produktů tak mají skladem přímo na pobočce.

Alza

Alza Reklamace

Alza proslula i rychlým a bezproblémovým řešením reklamací. Alza reklamace může proběhnout hned několika způsoby. K dispozici máte reklamaci u autorizovaného servisu, vyřízení na pobočce nebo online reklamaci. U online reklamace jednoduše vyplníte formulář, získáte tzv. RMA číslo a následně produkt zašlete poštou nebo odnesete přímo na pobočku.

Tipli Tip

Alza Kontakt: pokud budete potřebovat s čímkoliv poradit, můžete kontaktovat call centrum na telefonním čísle 225 340 111

Klubový program Alza Premium

Aby Alza nabídla svým věrným zákazníkům co nejvýhodnější nákupy, vytvořila pro ně klubový program Alza Premium. Za pouhých 249 Kč měsíčně toho můžete získat opravdu hodně. Je to třeba doprava zdarma, možnost vrátit zboží do 18 měsíců nebo okamžitá výměna reklamovaného zboží za nové.

Pokud chcete nakupovat na Alza.cz ještě výhodněji, nezapomeňte hlídat i další akce a Alza slevy, které vám přináší Tipli.cz. Můžete s námi získat třeba slevy na mobilní telefony nebo počítače.

Držte se rady mimozemšťana, který vesele hlásá, že všechny dárky vyřešíte na Alza.cz. My ještě doplníme slovíčko výhodně! Už za pár dní vypukne například akce Alza Black Friday, během níž se můžete těšit i na 70% slevy. Tak na nic nečekejte a nakupujte vánoční dárky už nyní.

Související obchody

AliExpress, Expert.cz, Smarty CZ, Okay.cz, Kasa.cz, Conrad, Euronics, Mall.cz, Kabelmánie, E-beko

Chcete přijít o odměnu až 15 % z každého nákupu na internetu?

Stačí se zdarma zaregistrovat a o žádné odměny již nikdy nepřijdete.

Právě teď k novému účtu navíc 300 Kč Ke každé odměně za nákup získáte další bonusovou ve stejné výši. Celkem na bonusových odměnách můžete získat až 300 Kč. za vaše nákupy.

- nebo -
Registrací souhlasíte s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.
Máte již účet? Přihlaste se