El Nino parfémy - jak vybrat správnou vůni?

Tipy k nákupuKosmetika 10. 11. 2021

Parfém, parfémová voda, toaletní voda, kolínská. Kdo se má v těch názvech vyznat? A nestačí všemu říkat prostě parfém? Nestačí! Povíme vám totiž, jaký je mezi tím rozdíl a co se hodí k jakým okolnostem.

Chcete si koupit novou vůni a nevíte, kde začít? Poradíme vám, jak se zorientovat v české parfumerii El Nino. Na poli vůní vám nabízí nepřeberné množství krásných vůní – stačí se jen rozhodnout, co vlastně hledáte.

Parfém, parfémová voda, toaletní voda a kolínská se od sebe liší především poměrem vonné složky a alkoholu, který je pro funkci vůně nezbytný. Z tohoto poměru následně vyplývá, jak intenzivně výrobek voní a jak dlouho vydrží.

TIP: Parfém se těžkou zkouší na internetu - zavítejte do některé z Elnino prodejen.

Parfém na speciální příležitosti

Zjednodušeně se parfém dnes laicky říká kde čemu, nelze tak však označit kdejaký flakónek vůně. Parfémy jsou ze všech typů vůně nejsilnější – obsahují 16 - 40 % vonné složky rozpuštěné v alkoholu – a proto jsou ze všech vůní nejdražší. Hodí se zároveň pro lidi s citlivou kůži, protože obsahují nejméně alkoholu a tedy nedráždí kůži. Měly by proto vydržet 6 až 8 hodin. Mezi El Nino parfémy najdete oblíbené značky jako Christian Dior nebo Yves Saint Laurent.

elnino parfém
elnino parfémová voda

Parfémovou vodu na večer

Po parfému má parfémová voda nejvyšší koncentraci vonné složky, a to 15 – 20 % ve vodou lehce ředěném alkoholu. Její výdrž na kůži je 4 až 6 hodin. Velkou výhodou je její příznivější cena, a to jen s lehce slabšími účinky oproti parfému. Proto jí hodně lidí dává přednost před parfémem. Označuje se Eau de parfum, její zkratka zní EdP. Hodí se na každodenní nošení i večerní akce. Na El Nino shopu najdete populární parfémové vody Vera Wang nebo Calvin Klein.

Toaletní vodu na den

I toaletky patří mezi velmi populární. Jejich cena je ještě nižší, protože vonné složky obsahují jen 5 – 15 %. Alkoholu obsahuje přibližně 80 %, zbytek je voda. Je tedy velmi řídká a proto je její výdrž jen 2 až 3 hodiny. Hodí se pro ty, kteří dávají přednost méně výrazným vůním. Aby vám vůně vydržela celý den, doporučuje se nosit flakónek v kabelce a případně vůni během dne „oživit“. Označuje se jako Eau de Toilette (EDT). Na El Nino shop najdete značky Prada nebo Versace.

elnino toaletní voda
elnino kolínská

Kolínskou vodu pro pány

Kolínská sice původně nebyla určena pro muže, stejně jako ostatní typy vůní je charakteristická koncentrací vonné složky. Ta je ze všech vůní nejnižší, jen 2 – 5 % vonné složky v 70 % alkoholu a proto vydrží jen 2 hodiny. Když se však podíváte po kolínské v parfumerii, najdete zde především pánské či unisex značky - jako jsou Brut nebo Jaguar. Protože je jejich vůně méně intenzivní, prodávají se ve větším množství – a budou vám tedy rychleji ubývat. Říká se jim Eau de Cologne (EdC). Na kolínskou můžete také bezpečně vsadit, když sháníte Dárek pro muže.

TIP: Správná vůně by se neměla tlouct s ostatními parfémovanými výrobky, které používáte - ať už se jedná o tělové mléko nebo deodorant. Vybírejte tedy pečlivě a ideálně od stejné řady.

Nakupujte El Nino parfémy se slevou ✯

Do správné a kvalitní vůně se vyplatí investovat, lidé vás totiž posuzují i podle ní. To ale neznamená, že na nich nemůžete ušetřit jinak! Využijte El Nino slevy a udělejte si radost!

Využít El Nino slevy

Související obchody

Parfemland.cz, ProdejParfemu.cz, Parfemy.cz, Elnino, Notino

Chcete přijít o odměnu až 15 % z každého nákupu na internetu?

Stačí se zdarma zaregistrovat a o žádné odměny již nikdy nepřijdete.

Právě teď k novému účtu navíc 300 Kč Ke každé odměně za nákup získáte další bonusovou ve stejné výši. Celkem na bonusových odměnách můžete získat až 300 Kč. za vaše nákupy.

- nebo -
Registrací souhlasíte s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.
Máte již účet? Přihlaste se