Dovolená s dětmi - co vás čeká a jak se připravit?

Tipy k nákupuDovolená a cestování 10. 11. 2021

Chystáte se na letní dovolenou? Vyrážíte na cestu se svými ratolestmi, ale máte plnou hlavu starostí a nevíte, co dřív? Poradíme vám, jak dovolená s dětmi může vypadat, a jak se na ni správně připravit. Ať už plánujete prozkoumat Čechy, vyrazit k moři nebo za oceán, starosti by měly jít stranou a vy si musíte užít volné chvíle naplno!

Cestování s dětmi může být občas náročné a mnoho rodičů kvůli tomu na cesty nevyráží. Připravili jsme si pro vás několik užitečných tipů, jak se vyhnout cestovní horečce a pořádně se na dovolenou 2018 připravit. Dovolená s dětmi by měla být bezstarostným časem, který si užije celá rodina. Ukážeme vám, jak na to!

Dovolená s dětmi - co sbalit s sebou?

Ať už vyrazíte kamkoliv, na prodloužený víkend po Čechách nebo na týden k moři, vždy je třeba se na cestu připravit a doma nic nezapomenout. Poté, co jste si rezervovali levné letenky a krásné ubytování přes Booking.cz, přichází na řadu balení. Balení na cesty je nejvíc stresující částí celé dovolené. Zejména při cestování s dětmi je potřeba na některé věci prostě nezapomenout. Načerpejte inspiraci a vyzkoušejte tyto tipy, jak se stresové situaci zcela vyhnout. Praktickým pomocníkem před vycestováním je seznam věcí, které sbalit.

TIP: Nechcete cestovat s dětmi letecky? Pohádková dovolená v Itálii se dá zvládnou pohodlně a levně i autem.

Nezapomeňte na:

  • Opalovací krém - zejména, pokud vás čeká dovolená u moře, určitě nezapomeňte na dětský opalovací krém. Dětská kůže je vůči slunci velmi citlivá a snadno se spálí. K opalovacím krémům stejně tak patří i dobře vybavená KPZ nebo lékárnička s náplastmi, desinfekcí a pomocníky při bolesti. Jak krémy na i po opalování, tak výbavu lékárničky koupíte na eshopu Dr. Max.
  • Oblíbené hračky - pokud mají vaše děti oblíbenou hračku, bez které domov zásadně neopouští, musíte ji přibalit s sebou! Představte si tu pohromu, když v letadle zjistíte, že jste ji nevzali. Určitě nezapomeňte ani na další pomůcky, které děti zabaví. Mohou to být omalovánky, tablety, deskové hry apod.
  • Náhradní oblečení - toho je vždy potřeba velká zásoba, zejména, pokud je vaše ratolest aktivní a má dobrodružnou povahu. Děti navíc rády mlsají a většinou něco skončí na čistém tričku. Ujistěte se, že máte s sebou dostatek oblečení na převlečení.
  • Autosedačka - pokud vyrážíte na cestu autem, pořiďte dítěti autosedačku. Ta se postará o maximální bezpečnost dětí a stejně tak pohodlí. Stejně tak nezapomeňte zkontrolovat do kdy vám platí povinné ručení a zařiďte si pro vás i vaše děti cestovní pojištění.
  • Oblíbené pochoutky - určitě nezapomeňte na oblíbené svačinky a nápoje na cestu.

TIP: Přemýšlíte, kam na dovolenou? Vyrazte s odborníky přes cestování! Vyberte si zájezd nebo dovolenou na míru a s Invia last minute ušetříte při nákupu přes Tipli!

Jak zabavit děti na cestách?

Dovolená s dětmi vyžaduje hodně příprav, nezapomínejte dětem připravit zábavu na volné chvíle a zejména na dlouhou cestu. Děti se tak nezačnou nudit a budou mít stále co dělat.

  • Logická hra - zkuste přibalit dítěti třeba nějaký hlavolam, zabaví se na celou cestu. Hlavolamy jsou praktické a děti si je zamilují. Spoustu hraček najdete v internetovém obchodu Mrakyhraček navíc se slevami na Tipli.
  • Desková hra - pro dva a více jsou perfektní deskové hry. Dají se hrát na letišti i v letadle nebo při dlouhém čekání a můžete je mít stále u sebe.
  • Slovní hra - starý dobrý slovní fotbal dokáže děti zabavit donekonečna. Zkuste v autě hrát slovní hry a vaše děti nepomyslí na dlouhou cestu, kterou mají před sebou.
Mrakyhraček

Je potřeba dětský cestovní pas?

Chystáte se za hranice a přemýšlíte, jestli vaše dítě potřebuje cestovní pas? Ano, bez dokumentu nevycestuje. Děti mladší 15 let cestují s dětským cestovním pasem. S jiným dokladem není cestování možné. Děti starší 15 pak mohou cestovat v rámci EU na občanský průkaz.

TIP: Už víte, kam letos s dětmi o prázdninách vyrazit? Co třeba dovolená v Chorvatsku? Sledujte Tipli a nechte se inspirovat tipy, kde sehnat levnější zájezd pro celou rodinu.

Vyberte si nezapomenutelnou dovolenou!

Nakupte zájezdy a pobyty ještě levněji. Díky Tipli získáte slevy a nebo rovnou peníze zpět na účet ve formě cashbacku! Podívejte se, co nabízí ty nejznámější cestovní kanceláře a jakých slevových kuponů můžete využít!

Související obchody

Booking, HOTELY.cz, Kiwi.com, Hotels.com, Pelikán.cz

Chcete přijít o odměnu až 15 % z každého nákupu na internetu?

Stačí se zdarma zaregistrovat a o žádné odměny již nikdy nepřijdete.

Právě teď k novému účtu navíc 300 Kč Ke každé odměně za nákup získáte další bonusovou ve stejné výši. Celkem na bonusových odměnách můžete získat až 300 Kč. za vaše nákupy.

- nebo -
Registrací souhlasíte s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.
Máte již účet? Přihlaste se