Dovolená letecky? Vyzkoušejte levné Ryanair letenky!

Tipy k nákupuDovolená a cestování 10. 11. 2021

Chcete letos vyrazit na levnou dovolenou? Rádi byste koupili letenky v akci a ušetřili co nejvíce? Pak neváhejte a zaleťte si do zahraničí s leteckou společností Ryanair. Nabízí jedny z nejlevnější letů po celé Evropě! Ryanair letenky vás vyjdou na pár korun. Přečtěte si rady a tipy, jak u Ryanair nakoupit a neplatit zbytečně navíc.

Ryanair je irský nízkonákladový dopravce s hlavní centrálou v Dublinu. S Ryanair se můžete dostat do více než 190 destinací v Evropě, Africe a na Středním východě. Přímé lety z Česka můžete využít nejen z Prahy, ale i Brna, Pardubic a Ostravy. Z Prahy si zaletíte zejména do Španělska, Itálie a Anglie. Pro vyhledávání levných letenek poslouží například portál Kiwi.com, kde nakoupíte Kiwi letenky za ty nejnižší ceny na trhu.

Ryanair zavazadla - rozměry a povolená hmotnost

  1. Kabinové zavazadlo - Bezplatně k letu s sebou můžete mít dva kusy příručních zavazadel. Ryanair příruční zavazadlo musí splňovat určité podmínky. Jedno kabinové zavazadlo je větší o rozměrech 55 × 40 × 20 cm a hmotnosti do 10 kg a druhé menší zavazadlo nesmí přesahovat rozměry 35 × 20 × 20 cm. Větší ze dvou zavazadel bude před vstupem do letadla odbaveno do zavazadlového prostoru v případě, že nemáte zakoupenou letenku Flexi Plus (pružné změny letenek, rezervovaná sedadla a přednostní fronty na letišti), Plus (rezervované sedadlo, letenka, odbavené zavazadlo, přednostní fronty) nebo Family Plus (sedadla zdarma pro děti, odbavená zavazadla a přednostní fronty).
  2. Odbavené zavazadlo - Odbavené zavazadlo u letů Ryanair nesmí přesáhnout 20 kg a za každý kilogram navíc zaplatíte 10 eur. Za odbavené zavazadlo zaplatíte 25 eur při online rezervaci a 40 eur při zakoupení přímo na letišti. Víte, že si svá zavazadla můžete pojistit? Například u cestovního pojištění AXA máte pojištění zavazadel již v ceně.
Ryanair zavazadla

Pokud sháníte to pravé zavazadlo, Cestovatelský obchod je tu pro vás! Vybírat můžete z kvalitních krosen, batohů a kufrů a navíc si pořídit další cestovatelské potřeby.

S sebou do letadla si můžete přibalit i nadrozměrná zavazadla jako jízdní kolo, golfové hole a sportovní vybavení. Tato zavazadla budou umístěna do zavazadlového prostoru.

Jak na levné Ryanair letenky

Ryanair nabízí letenky za velmi nízké ceny. Cestování se tak stává dostupné všem! Z Prahy si můžete zakoupit přímé lety do desítek destinací po Evropě, zejména do Itálie, Španělska a Anglie. Ceny letů do Anglie se pohybují kolem 20 Kč, stejně tak letenky do Itálie. Letenky v akci začínají už na 5 eurech.

TIP: Levné Ryanair letenky zakoupíte na portálu Pelikan.cz. Navíc dvojnásob ušetříte při nákupu na Tipli! Využít můžete i cashback a ze svého nákupu získat peníze zpět na účet!

Levné letenky pro přímé spoje z Čech pořídíte na těchto trasách:

  • Praha – Ammán, Barcelona, Boloňa, Brusel (Charleroi), Budapešť, Dublin, Edinburgh, Eindhoven, Ejlat, Krakov, Londýn (Stansted), Liverpool, Madrid, Málaga, Marrákeš, Milán, Paříž-Beauvais, Pisa, Řím (Ciampino) a Trapani
  • Brno – Londýn
  • Ostrava – Londýn a Milán
  • Pardubice – Londýn a Alicante

TIP: Už jste se rozhodli, kam letos vyrazit? Co třeba dovolená v Řecku?

Ryanair check in

Možností odbavení nabízí Ryanair více. Odbavení na letišti je za poplatek. Odbavit se můžete pomocí internetu - online check in je zdarma a je přístupný 48 hodin až 2 hodiny před odletem. V případě, že si připlatíte zavazadla při rezervaci, můžete se odbavit online už 30 dní před odletem. Rezervování sedadla vás vyjde pouze na 2 eura! Kupovat levné letenky se vyplatí! Pak si totiž můžete dopřát něco navíc.

Odbavit se ale můžete i pomocí mobilního telefonu. Pomocí mobilní aplikace si vygenerujete palubní vstupenky s QR kódem, který pak ukážete na letišti při odbavení.

Nakupte letenky ještě levněji!

Rádi cestujete a zároveň chcete ušetřit na letenkách? Sledujte portály, rezervujte si letenky a ušetřete díky nákupu na Tipli. Jsou pro vás připravené lákavé slevy a cashback!

Související obchody

Kiwi.com, Cestování se slevou, Pelikán.cz, Emirates, Qatar airways

Chcete přijít o odměnu až 15 % z každého nákupu na internetu?

Stačí se zdarma zaregistrovat a o žádné odměny již nikdy nepřijdete.

Právě teď k novému účtu navíc 300 Kč Ke každé odměně za nákup získáte další bonusovou ve stejné výši. Celkem na bonusových odměnách můžete získat až 300 Kč. za vaše nákupy.

- nebo -
Registrací souhlasíte s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.
Máte již účet? Přihlaste se