Dovolená Egypt: nejoblíbenější letoviska a tipy, jak ušetřit

Tipy k nákupuDovolená a cestování  |  Cestovní kanceláře  |  Zážitky  |  Cestovní průvodce 10. 11. 2021

Egypt je destinace známá především svými starobylými památkami, nádhernými pobřežními letovisky a tradiční arabskou kulturou. V našem průvodci najdete, na která místa se konkrétně vypravit, co tam dělat a jak si zajistit bezpečnost. Také se dozvíte tipy a triky, jak co nejvíce ušetřit!

Abu Simbel

Jak ušetřit na dovolené v Egyptě

Chcete-li zažít něco exotičtějšího a dobrodružnějšího, chcete-li nahradit svou klasickou chorvatskou dovolenou Egyptem, my vám dáme tipy, jak toho docílit co nejlevněji.

Tipy na levné zájezdy

Ušetřit můžete už při koupi zájezdu. Pokud si koupíte zájezd u cestovní kanceláře Firo Tour přes Tipli, získáte cashback 1,5 %, což může v případě zájezdu pro celou rodinu činit i třeba 1 000 korun. Konkrétní nabídku ubytování a zájezdů najdete níže, vždy ve verzi pro čtyřčlennou rodinu i pár.

Jestli chcete strávit v Egyptě dovolenou, ale nemáte peníze nazbyt, snažte se sledovat slevy u prodejců. Ty přicházejí především mimo hlavní sezonu - na konci jara, v létě a na začátku podzimu. Nejnižší ceny jsou v létě, ale pokud se nechcete upéct zaživa, doporučujeme spíše konec jara či raný podzim. V letoviscích u moře jsou teploty trochu nižší, takže se do nich můžete vydat i v létě.

Také se nebojte zajistit si v Egyptě dovolenou last minute, tedy zlevněný zájezd koupený na poslední chvíli.

Dovolená Egypt levně - tipy, jak ušetřit

  • Cashback u Firo Tour přes Tipli
  • Zájezd mimo hlavní sezonu
  • Zájezd Last minute
  • Získejte výhodný převodní kurz
  • Stravujte se jako místní
  • Na trhu vždy smlouvejte
  • Jezděte hromadnou dopravou
  • Nenechte se napálit od místních podvodníků

Jak ušetřit přímo v Egyptě?

Na místě můžete ušetřit například tak, že se budete snažit používat platební kartu či bankomaty, přes které získáte nejlepší kurz. Ideální je mít kartu Revolut, která nabízí měsíční výběry do 4 500 Kč zdarma a má velmi výhodný převodní kurz.

Egypt však není Švédsko a s kartou si samozřejmě vždy nevystačíte. Budete si muset peníze vyměnit. Pro výměnu peněz využívejte směnárny (nejlépe mimo letiště) a banky, nikdy ne pouliční směnárníky.

Trh v Egyptě

Na jídle můžete ušetřit tak, že se budete stravovat mimo hotel (pokud nemáte all inclusive), v restauracích a fast foodech určených pro místní, případně nakupovat jídlo na trhu či v obchodě. Kromě výrazně nižších cen je to i zajímavější. Jestli máte strach z „faraónovy pomsty“, čili střevních potíží, tak vězte, že ta si vás může najít i v hotelovém resortu.

Trh v Egyptě

Při nákupech na trhu se snažte smlouvat. Prodejci vám pravděpodobně navrhnou značně přehnanou cenu, klidně si řekněte i o 60 % méně. Pokud vám trhovec nechce dát cenu, jakou chcete, běžte klidně pryč, třeba později změní názor. Vyjednávací schopnosti se budou hodit i při kontaktu s taxikáři a průvodci – vždy se dopředu ptejte na cenu služby a pokud nejste s její kvalitou spokojeni, tak se to nebojte říct.

Další možností, jak ušetřit, je jezdit hromadnou dopravou, případně taxíky, které nejsou nijak drahé, pokud se vám ovšem podaří usmlouvat dobrou cenu.

Nenechte se zmanipulovat podvodnými průvodci nebo prodejci, kteří se potulují v turistických centrech a vnucují turistům všelijaké nechtěné služby. Buďte slušní, ale neoblomní, nikdo vám nemůže vnucovat něco, co nechcete.

Lidé tohoto typu jsou velmi vynalézaví a někdy se jich téměř nedá zbavit, takže se obrňte trpělivostí. Ale hlavně si nenechte zkazit dovolenou a berte věc s nadhledem.

Bezpečnost - je čeho se bát?

Region severní Afriky je v posledních letech plný ozbrojených konfliktů, Egypt však v této oblasti patří k poměrně stabilním státům. Některým částem země je přesto lepší se vyhnout, zejména severu Sinajského poloostrova a hranicím s Libyí.

Letoviska u Rudého moře, kam jezdí většina turistů, jsou však dobře chráněna. Pokud tedy plánujete ve východním Egyptě dovolenou, bezpečnosti se určitě nebojte.

Káhira
Duny

I zbytek Egypta je v současné době relativně bezpečný, ovšem méně zkušeným turistům doporučujeme průvodce.

Obecně se mějte na pozoru před kapsáři a vyhněte se chudinským čtvrtím. Také počítejte s tím, že v Egyptě není tak dobrá záchranná infrastruktura, takže není například vždy dobré se vydávat do odlehlých oblastí.

Ženám se nedoporučuje cestovat osamoceně a obecně je pro obě pohlaví vhodné se zahalovat.

Také si dejte pozor na místní nemoci (kupte si pilulky proti průjmu a nechte se očkovat proti žloutence A i B a tetanu). A na vysoké teploty, které mohou vést ke spáleninám a dehydrataci.

Myslete na své bezpečí

Jedete na dovolenou? Pak nezapomeňte na cestovní pojištění. Na Tipli ho sjednáte už od 7 kč za den a jde jednoznačně o dobře investované peníze, protože vám může ušetřit v různých případech obrovské částky. Stačí dvě minutky a máte hotovo.

Chci cestovní pojištění od Tipli »

Dovolená Egypt 2019 - oblíbená letoviska

Tři nádherná letoviska na břehu Rudého moře - Šarm aš-Šajch, Hurgáda a Marsa Alam. Všechny tři něco spojuje, ale zároveň jsou něčím odlišná. Jistotou je, že nezapomenete na dovolenou ani v jednom z nich.

Šarm aš-Šajch

Šarm aš-Šajch na jihu Sinajského poloostrova nabízí různorodé vyžití pro turisty. Na své si přijdou příznivci koupání, potápění, ale třeba i historických památek nebo pěší turistiky.

Šarm aš-Šejch

Co dělat a navštívit v okolí Šarm aš-Šajch?

  • Potápění, třeba u slavného vraku SS Thistlegorm nebo u korálových útesů
  • Koupání a opalování na krásných plážích
  • Slavná show „Alf Leila wa Leila“, čili představení orientálních tanečnic.
  • Výlet do nádherných hor nebo do pouště v autě či na velbloudech
  • Prohlídka historického centra Šarm aš-Šajch

Zájezd pro rodinu 7 dní

Luxusní ubytování pro celou rodinu nabízí bohatě vybavený hotel Hotel Royal Albatros Moderna. Hotel vlastní několik bazénů a umožňuje velké množství animačních programů a sportovních aktivit. Samozřejmostí je all inclusive a WiFi.

Cena Firo Tour
Cena s Tipli
Cena Firo Tour55 172 Kč
Cena s Tipli54 345 Kč
Prohlédnout zájezd »
Ubytování Šarm aš-Šejch
Ubytování Šarm aš-Šejch

Zájezd pro pár na 7 dní

Hotel Regency Plaza Aqua Park je určený pro movité dvojice vyznávající aktivní životní styl. Přímo v hotelu je aquapark, diskotéka a samozřejmě také spousta bazénů. Součastí servisu je plná penze. Romantici si navíc mohou zaplatit pokoj s výhledem na moře.

Cena Firo tour
Cena s Tipli
Cena Firo tour34 210 Kč
Cena s Tipli33 697 Kč
Prohlédnout zájezd »

Hurgáda

Letovisko Hurgáda se nachází na západním břehu Rudého moře. Kromě standardní vodních radovánek je tu k dispozici i možnost výletů za starobylou egyptskou kulturou. Zájemci se mohou vydat až do Káhiry, na dvou nebo vícedenní výlet.

Dovolená v Řecku - Korfu

Co dělat a navštívit v okolí Hurgády?

  • Luxor - legendární Údolí králů, kde byl nalezen sarkofág Tutanchamona, nebo překrásný palác v Karnaku
  • Vodní sporty: potápění, kitesurfing a windsurfing
  • Koupání a opalování
  • Výlet do Káhiry, obrovského živého města a ke gigantickým pyramidám v Gíze.
Ubytování Hurgada

Zájezd pro rodinu 7 dní

Pro rodiny s dětmi se hodí Hotel Seagull. Nachází se přímo ve středu Hurgády a má v nabídce aquapark, takže si děti přijdou na své. Součástí hotelu je i potápěčské centrum. Opět se jedná o zájezd all inclusive

Cena s Firo Tour
Cena s Tipli
Cena s Firo Tour41 860 Kč
Cena s Tipli41 232 Kč
Prohlédnout zájezd »

Zájezd pro pár 7 dní

Hotel Stella Di Mare Beach Resort & Spa nabízí obvyklý egyptský standard. All inclusive, bazény, v tomto případě i minibar na každém pokoji. Páry, které chtějí naopak udělat něco pro svoje zdraví, může zaujmout wellness a fitness centrum přímo v hotelu.

Cena s Firo Tour
Cena s Tipli
Cena s Firo Tour23 980 Kč
Cena s Tipli23 622 Kč
Prohlédnout zájezd »
Ubytování Hurgáda

Marsa Alam

Marsa Alam je město na jihu Egypta, které už není daleko od Súdánu. V této oblasti, kdysi existovalo bájné království Núbie. Tato civilizace po sobě zanechala řadu pozoruhodných památek. Pokud jste však zaměřeni více sportovně, také si přijdete na své.

Marsa Alam

Co dělat a navštívit v okolí Marsa Alam?

  • Město Asuán, historické památky i velmi živý trh
  • Ostrovy na Nilu nedaleko Asuánu, například Agilkia, kde se nachází chrám chráněný UNESCO
  • Násirová přehrada - monumentální vodní dílo
  • Abu Simbel, další starý chrám tentokrát až na samotném kraji Egypta
  • Klasický mix vodních sportů a pohody na pláži

Zájezd pro rodinu 7 dní

Hotel The Three Corners je obvzláště vhodný pro rodiny s dětmi. Nabízí dětské bazény a v létě i dětský klub. Dospělí mohou využít pestré animační a sportovní aktivity, samozřejmě včetně potápění. Jistě nikoho nepřekvapí, že součástí zájezdu je i plná penze a wifi zdarma.

Cena s Firo Tour
Cena s Tipli
Cena s Firo Tour39 600 Kč
Cena s Tipli39 006 Kč
Prohlédnout zájezd »
Ubytování Marsa Alam
Hotel Marsa II

Zájezd pro pár 7 dní

Hotel Coral Hills Resort doporučujeme jak párům, které mají rádi společenský život, tak těm, kteří se vyžívají ve sportovních aktivitách. K dispozici je obojí, diskotéka a orientální kavárna s vodní dýmkou, a zároveň tenisové kurty, volejbal i potápění. K tomu pochopitelně plná penze.

Cena s Firo tour
Cena s Tipli
Cena s Firo tour29 890 Kč
Cena s Tipli29 442 Kč
Prohlédnout zájezd »

Dovolená v Evropě?

Chcete vyrazit na dovolenou, ale můžete jet jenom o prázdninách? Nebo se vám nechce táhnout se až do Afriky? Nebo byste rádi trochu ušetřili? Zkuste dovolenou v Chorvatsku nebo v Řecku. První volba je vhodná pro ty, kteří milují moře, rádi ušetří a na dovolené jim nevadí jiní Češi! Řecko se také hodí pro plážové fanatiky a také ty, kteří umí ocenit antické památky.

Související obchody

Chcete přijít o odměnu až 15 % z každého nákupu na internetu?

Stačí se zdarma zaregistrovat a o žádné odměny již nikdy nepřijdete.

Právě teď k novému účtu navíc 300 Kč Ke každé odměně za nákup získáte další bonusovou ve stejné výši. Celkem na bonusových odměnách můžete získat až 300 Kč. za vaše nákupy.

- nebo -
Registrací souhlasíte s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.
Máte již účet? Přihlaste se