Dovolená Bulharsko: nádherná místa a pláže za příznivou cenu

Tipy k nákupuDovolená a cestování  |  Cestovní průvodce 10. 11. 2021

Bulharsko je rájem nejen pro milovníky pláží a nočního života, ale i pro fanoušky památek a přírodních krás. Vydejte se skrze našeho průvodce do této pozoruhodné balkánské země. Nebudete litovat. Zjistíte, kam se v Bulharsku vypravit, kde jsou nejzajímavější a nejhezčí místa. A také získáte pár tipů, jak celý výlet pořídit co nejlevněji!

Varna

Jak ušetřit na dovolené v Bulharsku

Milujete cestování a poznávaní nových míst? Bulharsko je jedna z nejlevnějších destinací v Evropě. Přesto i zde můžete najít způsoby, jak ještě více ušetřit. Podívejte se na několik tipů, které jsme vybrali. Část z nich uplatníte už před cestou, část až na místě.

Před cestou

Začít můžete například tím, že si přes Tipli koupíte zájezd do Bulharska u cestovní kanceláře Firo Tour. Tím získáte cashback 1,5 %, což může v případě zájezdu pro celou rodinu činit třeba i 700 korun. Konkrétní nabídku ubytování a zájezdů najdete níže, vždy ve verzi pro čtyřčlennou rodinu i pár. Všechny zájezdy obsahují cestu do Bulharska letecky.

Nižší ceny zájezdů do Bulharska můžete čekat mimo sezonu, která je od června do září. Nejnižší ceny jsou v zimě (kromě období Vánoc). V tomto ročním období sice není počasí v Bulharsku vhodné na koupání, místo toho si ale můžete třeba zalyžovat v místních horách.

Lyžování

Ušetřit můžete také na výběru lokality, známá letoviska na břehu Černého moře patří mezi ta nejdražší. Pro snížení nákladů proto zkuste najít méně známá místa. Další možností, jak ušetřit, je zakoupení dovolené v Bulharsku last minute.

Pokud je cílem vaší dovolené Bulharsko, jste samostatní a máte rádi dobrodružství, vydejte se do této balkánské země na vlastní pěst. Tím můžete vše zlevnit opravdu významně. Jestli budete volit ubytování v menších penzionech, může vás vyjít i na 100 korun za noc.

Ušetřit se také dá na levných letenkách. Do Bulharska létá Ryanair, a to například na trasách Berlín-Sofia nebo Krakow-Burgas. Pro další nabídky se zkuste podívat na vyhledávač Kiwi, na který získáte 1,5% cashback přes Tipli.

Tipy, jak ušetřit

  • Cashback u Firo Tour přes Tipli
  • Zájezd mimo letní sezonu
  • Zájezd Last minute
  • Kupte si levné letenky a cestujte na vlastní pěst
  • Získejte výhodný převodní kurz
  • Stravujte se v pekárnách nebo restauracích mimo centrum
  • Jezděte hromadnou dopravou
  • Využívejte volných dnů v muzeích a galeriích
  • Běžte na akce zdarma
  • Nenechte se okrást nebo napálit od místních podvodníků

Jak ušetřit přímo v Bulharsku?

Opět platí, že ušetřit se dá na vhodné směně peněz. Snažte se používat platební kartu a bankomaty. Vhodnou pro cestování je platební karta Revolut, která nabízí měsíční výběry po celém světě do 4 500 Kč zdarma a má velmi výhodný převodní kurz.

Ovšem na bankomaty si dávejte v Bulharsku trochu pozor, občas zde dochází ke krádežím čísel karet a PINu pomocí speciálních zařízení.

Náměstí Bulharsko

Kromě bankomatů můžete získat místní měnu i ve směnárnách nebo bankách. Ve směnárnách se ale ujistěte, jestli kurz skutečně odpovídá. Pouličním směnárníkům se vyhněte úplně.

Vlak

Hromadná doprava vyjde o dost levněji než půjčení auta nebo taxi. Ve vlaku můžete dostat množstevní slevu, zpáteční jízdenky vyjdou levněji než jednosměrné.

Pokud si v Bulharsku půjčíte auto nebo přijedete vlastním, dávejte si na něj pozor. V některých pochybných oblastech by se vám nemuselo vyplatit ho nechat zaparkované o samotě. Taktéž si dejte pozor na kapsáře.

Výjimkou v Bulharsku nejsou ani otravní pouliční prodejci, byť jich je zde méně než například v některých afrických zemích. Buďte tvrdí a trvejte na tom, že nic nechcete. To je nejlepší cesta, jak je donutit, aby vám dali pokoj.

Dále můžete ušetřit na nákladech na potraviny. Pokud si koupíte jídlo na trzích nebo v malých obchůdcích, vyjde vás velmi levně. Taktéž v malých pekárnách a restauracích.

Vstupy do muzeí a galerií nejsou v Bulharsku nijak závratně vysoké. Řada z nich má navíc ve vybraných dnech vstup zdarma, takže si vždy prohlédněte stránky dané atrakce. Také sledujte Facebook (sekce události) pro různé akce zdarma, například koncerty.

Myslete na své bezpečí

Jedete na dovolenou? Pak nezapomeňte na cestovní pojištění. Na Tipli ho sjednáte už od 7 kč za den a jde jednoznačně o dobře investované peníze, protože vám může ušetřit v různých případech obrovské částky. Stačí dvě minutky a máte hotovo.

Chci výhodné cestovní pojištění »

Dovolená Bulharsko 2019 - oblíbená letoviska

Bulharské pobřeží nabízí mnoho krásných míst. My se zaměříme na tři známé turistické resorty - Zlaté písky, Slunečné pobřeží a Primorsko. Dozvíte se, co v okolí těchto měst dělat a co navštívit, a také, jaký zájezd zvolit.

Zlaté písky

Zlaté písky se nacházejí v severní části černomořského pobřeží. Kromě "zlatých písků", zde najdete i několik pozoruhodných historických památek i přírodních divů. A samozřejmě bohaté možnosti noční zábavy, kterou je tato oblast vyhlášená.

Šarm aš-Šejch

Co dělat a navštívit v okolí Zlatých písků?

  • Plavání a pohoda na pláži
  • Aquapark Aquapolis nebo Aquamania
  • Noční život – ve městě je spousta barů a diskoték
  • Město Varna – třetí největší bulharské město známé pro svůj bohatý noční život, svá muzea, krásnou církevní architekturu a také delfinárium a akvárium
  • Balčik – půvabné městečko blízko rumunských hranic, kde se nachází rozsáhlý zámek a největší botanická zahrada na Balkáně
  • Pobiti Kamani – na západ od Varny se nachází skupina volně stojících kamenů, které údajně vydávají tajemnou energii
  • Yaylata National Archeological Reserve – zde najdete výhledy na útesy a moře a také několik pravěkých památek

Zájezd pro rodinu 7 dní

Ubytování pro celou rodinu nabízí velmi slušně vybavený hotel Hotel Parkhotel Golden Beach. Hotel má vlastní vnější bazén. Nejen děti může zaujmout možnost hrát minigolf přímo v areálu. Samozřejmostí je all inclusive a internet.

Cena Firo Tour
Cena s Tipli
Cena Firo Tour41 580 Kč
Cena s Tipli40 957 Kč
Prohlédnout zájezd »
Ubytování Zlaté písky
Ubytování Zlaté písky

Zájezd pro pár na 7 dní

Hotel Sirius Beach se hodí pro dvojice, které si chtějí především odpočinout. Přímo v hotelu se nachází lázeňské centrum, sauna i salón krásy. Součástí servisu je plná penze. Specialitou tohoto hotelu je možnost stolovat ve zvláštní restauraci ve tvaru staré lodi.

Cena Firo tour
Cena s Tipli
Cena Firo tour26 980 Kč
Cena s Tipli26 576 Kč
Prohlédnout zájezd »

Slunečné pobřeží

Možná nejznámějším resortem je v Bulharsku Slunečné pobřeží. Slunce tu skutečně svítí dost, pro lenivou dovolenou na pláži je to ideální destinace. Vhodným cílem je toto město ale i pro ty, kteří chtějí něco vidět nebo večer někam vyrazit.

Dovolená v Bulharsku

Co dělat a navštívit v okolí Slunečného pobřeží?

  • Pláže a vodní radovánky – ve městě jsou dva aquparky Action Aqupark a Aqua Paradise
  • Noční život – platí totéž, co u Zlatých písků
  • Nessebar – půvabné město s antickými památkami, které je zapsáno na seznamu UNESCO
  • Burgas – krásná jezera (některá mají růžovou barvu), noční život i zajímavá muzea
Ubytování Slunečné pobřeží

Zájezd pro rodinu 7 dní

Pro rodiny s dětmi se rozhodně hodí Hotel Kotva. Má totiž ve svém areálu aquapark, takže děti určitě nebudou zklamané! Navíc hotel nabízí řadu animačních aktivit. Pro dospělé jsou v hotelu k dispozici bar a noční klub. Opět se jedná o zájezd all inclusive

Cena s Firo Tour
Cena s Tipli
Cena s Firo Tour43 980 Kč
Cena s Tipli43 321 Kč
Prohlédnout zájezd »

Zájezd pro pár 7 dní

Největší výhodou hotelu Sunrise Club je blízkost pláže, která je skutečně nedaleko. Hotel dále nabízí all inclusive, 2 bazény a v některých pokojích i kuchyňku, takže si hosté mohou sami vařit. Pro aktivní páry jsou k dispozici také animační aktivity.

Cena s Firo Tour
Cena s Tipli
Cena s Firo Tour25 886 Kč
Cena s Tipli25 498 Kč
Prohlédnout zájezd »
Ubytování Slunečné pobřeží

Primorsko

V jihovýchodní části Bulharska se nachází město Primorsko, jehož pláže jsou podle názoru mnohých nejhezčí v celém Bulharsku. Pokud by vás pláže už nudily, můžete vyrazit za památkami. Variantou je také výlet do nedalekého Turecka, ani do Istanbulu už to není tak daleko.

Marsa Alam

Co dělat a navštívit v okolí Primorska?

  • Klasický mix pláží, aquaparků a noční klubů
  • Sozopol – rybářská vesnice s pěknými historickými domy a výhledy na moře
  • Beglik Taš – prastará thrácká svatyně
  • Turecko – z jihu Bulharska už to není daleko do Turecka, kde je asi největším lákadlem impozantní Istanbul

Zájezd pro rodinu 7 dní

Hotel Siena Palace se obzvláště hodí pro rodiny s dětmi. Nabízí totiž dětský koutek i hřiště. Dospělí se mohou realizovat v jednom ze dvou barů. Součástí komplexu jsou i dva venkovní bazény. Za příplatek je možné věnovat se vodním sportům na pláži.

Cena s Firo Tour
Cena s Tipli
Cena s Firo Tour38 716 Kč
Cena s Tipli38 136 Kč
Prohlédnout zájezd »
Ubytování Primorsko
Ubytování Primorsko

Zájezd pro pár 11 dní

Hotel Primorsko del Sol je vhodný pro romantické dvojice i kvůli tomu, že za příplatek nabízí pokoje s výhledem na moře. Dále je k dispozici řada různých volnočasových aktivit - fitness, bazény i animační programy. Po náročných aktivitách je potřeba se dobře najíst, což zajistí ubytování all inclusive.

Cena s Firo tour
Cena s Tipli
Cena s Firo tour31 980 Kč
Cena s Tipli31 501 Kč
Prohlédnout zájezd »

Dovolená v Egyptě?

Jestli jste už Evropou unavení a chcete zažít trochu exotiky, vyrazte do Egypta! Ceny jsou mírné, pláže nadherné, památky neuvěřitelné. V poslední době také do oblasti nejezdí tolik turistů, takže se nebudete muset mačkat se stovkami dalších lidí. Co v Egyptě dělat, kam se podívat a jak co nejvíce ušetřit, zjistíte v našem průvodci.

Prohlédnout průvodce »

Související obchody

Booking, Slever, Kiwi.com, FlixBus,

Chcete přijít o odměnu až 15 % z každého nákupu na internetu?

Stačí se zdarma zaregistrovat a o žádné odměny již nikdy nepřijdete.

Právě teď k novému účtu navíc 300 Kč Ke každé odměně za nákup získáte další bonusovou ve stejné výši. Celkem na bonusových odměnách můžete získat až 300 Kč. za vaše nákupy.

- nebo -
Registrací souhlasíte s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.
Máte již účet? Přihlaste se