Cvičení online - zhubněte z pohodlí domova

Tipy k nákupuKrása a zdraví  |  Rodiče a děti  |  Hubnutí 29. 4. 2022

Chcete shodit váhu, ale nevíte kde začít? Nemusíte utrácet spoustu peněz za posilovnu, stačí cvičit doma! Poradíme pár tipů co byste měli dodržovat, pokud chcete zhubnout.

Všichni to známe. Občas je velmi těžké se přemluvit a jít cvičit. My pro vás máme několik tipů, jak zhubnout. Zbytek je na vás. Jdete do toho?

Cvičení online aneb Cvičte z pohodlí domova

Na cvičení doma je skvělé, že potřebujete jen pohodlné sportovní oblečení a internet. Žádní čumilové (kromě vašeho psa), fronty na stroje nebo zpocený odér.

Jednotlivé lekce, nebo cviky se dají jednoduše vyhledat na Youtube, nebo zkuste portál onlinefitness.cz, kde si vyberete lekce přesně na míru. Vybírat můžete z různých druhů jógy, pilates, břišního pekáče nebo problémových partií. Že se cvičením doma teprve začínáte? Mrkněte na sportovní pomůcky a doplňky stravy, třeba od Myprotein, které jsou vhodné jak pro začínající sportovce, tak i pro pokročilé.

Fitness náramek

Fitness náramky jsou skvělá věc! Dokážou zaznamenávat počet ušlých kroků, vzdálenost, monitorují srdeční tep, počet spálených kalorií, sledují kvalitu spánku nebo vás upozorní na dlouhé sezení.

sport

Fitness náramky přesně měří denní aktivity jako je běhání, cyklistika, lyžování a golf, díky zabudované GPS. Mezi sporty nechybí ani plavání, protože některé fitness náramky jsou vodotěsné.

Sportovní oblečení a další doplňky

Sportovní oblečení si vybírejte vždy vzdušné a hlavně pohodlné, ať vás nikde nic neškrtí. Víme, že investice do kvalitního sportovního oblečení není malá. Pokud chcete na nákupu ušetřit, vyzkoušejte cashback od Tipli například v oblíbeném obchodu UrbanStore.cz.

sport

Podložka na cvičení je nezbytnou pomůckou pro cvičení jógy a pokud chcete budovat svaly, budete potřebovat činky . Pořiďte si pomůcky na cvičení a vytvořte si doma prostor, kde cvičení bude jedna báseň.

Pro cvičení si vyberte místnost, kde vás nebude nic rozptylovat a budete mít čas sama na sebe. Vezměte si počítač, cvičební pomůcky a jde se na to!

Zdroj: YouTube, Péťa Elblová

5 zásad úspěšného hubnutí

1. Zdravý a vyvážený jídelníček

Říká se, že pekáč buchet se peče v kuchyni. A tím pekáčem máme na mysli, jak pekáč buchet v troubě, tak na vašem břiše. Jak to myslíme? Pokud ze sebe ve fitku vypustíte duši a cestou domu se zastavíte v McDonaldovi a vaší oblíbené cukrárně, výsledky budou mizivé.

K hubnutí je nutné přistupovat komplexně. Poslouchat své tělo a do jídelníčku zařadit bio produkty jako chia semínka, avokádo, ořechy a dostatek bílkovin, sacharidů i tuků.

2. Hlídejte si kalorický příjem

Hlídání kalorického příjmu neznamená, že musíte přestat jíst. Naopak! Zkuste si jeden den opravdu pečlivě zaznamenávat, co konkrétně a v jakém množství spořádáte. Pro sledování kalorického přijmu využijte například online kalorické tabulky.Na konci dne budete možná překvapeni, jak málo se vlastně stravujete (hladovíte).

Pro hubnutí platí jednoduchá rovnice. Hubnete, pokud je váš kalorický příjem nižší než kalorický výdej (a naopak). Nepřehánějte to ale s kalorickým deficitem. Pro optimální hubnutí je vhodné snížit kalorický příjem o 10-15 % oproti bazálnímu metabolismu.

Získejte zdarma e-book Italská kuchyně: zdravé recepty!Středomořská kuchyně je jako stvořená pro přirozené hubnutí. Zaregistrujte se zdarma (stačí e-mail a heslo) a zobrazí se vám odkaz ke stažení.Zaregistrovat seRegistrovat se přes Facebook

3. Sportem ku zdraví

Pokud nejste zvyklí běhat, plavat, nebo třeba chodit do posilovny, začněte pomalu. Zkuste nejdříve třeba vystoupit cestou domů o zastávku dřív, místo výtahu vyjděte schody a další týden si běžte zaplavat.

Postupně přidávejte na intenzitě i náročnosti, činnosti obměňujte. Pokud nemáte čas chodit do posilovny, cvičte online z domova. Ušetří vám to spoustu času.

4. Pijte obyčejnou vodu

Pokud chcete zhubnout, omezte každodenní přísun slazených nápojů, které zatěžují organismus. Denně byste měli vypít alespoň 8 sklenic vody. Voda urychluje metabolismus, podporuje hydrataci organismu i funkčnost svalstva. Navíc čistá voda podporuje vylučování odpadních látek z těla, což je důležité při hubnutí.

sport

5. Nebojte se proteinu

Konzumací proteinu zlepšíte své výsledky. Proteinový koktejl po tréninku doplní zásoby aminokyselin, urychlí proces regenerace, a také doplní tělu ½ denních požadavků vápníku.

sport

Kde sehnat kvalitní protein?

  • Myprotein - od tohoto eshopu si pořídíte proteiny vysoké kvality a různé druhy, i třeba z veganské řady s cashbackem až 6 %.
  • SportObchod - sportovní potřeby a doplňky stravy na jednom virtuálním místě s cashbackem 2,5 %.
  • SportsDirect.com - vše od proteinů až po výbavu na každý sport s cashbackem 2 % ukrývá web, který má své pobočky již v devatenácti evropských zemích.

Související obchody

inSPORTline, Mall.cz, Myprotein, GymBeam

Chcete přijít o odměnu až 15 % z každého nákupu na internetu?

Stačí se zdarma zaregistrovat a o žádné odměny již nikdy nepřijdete.

Právě teď k novému účtu navíc 300 Kč Ke každé odměně za nákup získáte další bonusovou ve stejné výši. Celkem na bonusových odměnách můžete získat až 300 Kč. za vaše nákupy.

- nebo -
Registrací souhlasíte s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.
Máte již účet? Přihlaste se