Fidget Spinner: Proč si ho pořídit a co umí?

Tipy k nákupu 10. 11. 2021

Říkáte si, co je to za barevnou točící se hračku, s níž si poslední dobou hrají děti i dospělí? Odkud se tento trend vzal a co na něm vlastně všichni vidí? Představujeme vám fidget spinner!

Každá doba má svůj trend. Ještě před rokem to byla aplikace na mobilní telefon Pokemon Go, letos jsou to fidget spinnery, jednoduché ložiskové hračky, které najdete v nejrůznějších barevných a materiálových provedeních. Jedno však mají společné – téměř hypnoticky se točí.

Odkud se tento trend vlastně vzal?

Ačkoli fidget spinnery zažívají po celém světe největší boom právě teď, nejedná se o žádnou novinku. Catherine Hettingerová je vynalezla v 90. letech a původně se prodávaly jako antistresová hračka nebo hračka pro děti s poruchou pozornosti ADHD.

Ačkoli o skutečných účincích fidget spinnerů se zatím vedou spory, lidé je zbožňují. Pro někoho jsou ekvivalentem hraní si s propiskou, pro jiné skoro sběratelská vášeň. A jaké spinnery můžete v obchodech najít?

Není nad klasiku

Úplně nejjednodušší fidget spinner je barevný a má tři kulaté výběžky. I ty ovšem najdete v různých zajímavých provedeních až po lesklé a duchově zbarvené.

Co je to fidget spinner a proč si ho pořídit? 1

Fidget spinner žlutý (159 Kč, Mall.cz), Fidget spinner duha (nyní za 230 Kč, AliExpress), Fidget spinner zlatý (63 Kč, eBay)

Čím bláznivější, tím lepší

Výběr je ale téměř neomezený a čím neobvyklejší tvar a zbarvení najdete, tím zajímavěji bude vypadat točící se spinner. Takové kousky se sbírají jedna radost.

Co je to fidget spinner a proč si ho pořídit? 2

Fidget spinner dolar (299 Kč, Tipa), Fidget spinner modrý (94 Kč, eBay), Fidget spinner duha (116 Kč, AliExpress)

Něco pro fanoušky

Máte rádi komiksy nebo třeba Hru o trůny? Spinnery najdete i stylizované do fandomového zboží. Je libo spinner s motivem Batmana?

Co je to fidget spinner a proč si ho pořídit? 3

Fidget spinner andělská křídla (233 Kč, AliExpress), Fidget spinner Batman (35 Kč, eBay), Fidget spinner Spider-man (86 Kč, AliExpress)

Nejen točící se hračka

Fidget spinner může být mnohem víc než jen hračka – výrobci je často kombinují s LED a bluetooth technologiemi a vy tak můžete mít doma vynalézavou věcičku, kterou můžete použít jako reproduktor nebo světélkující dekoraci.

Co je to fidget spinner a proč si ho pořídit? 4

Fidget spinner s bluetooth (111 Kč, AliExpress), LED Fidget spinner (65 Kč, AliExpress), LED Fidget spinner (46 Kč, eBay)

Související obchody

AliExpress, Mall.cz, eBay.com, eBay.de, eBay.co.uk, Tipa

Chcete přijít o odměnu až 15 % z každého nákupu na internetu?

Stačí se zdarma zaregistrovat a o žádné odměny již nikdy nepřijdete.

Právě teď k novému účtu navíc 300 Kč Ke každé odměně za nákup získáte další bonusovou ve stejné výši. Celkem na bonusových odměnách můžete získat až 300 Kč. za vaše nákupy.

- nebo -
Registrací souhlasíte s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.
Máte již účet? Přihlaste se