Co je Aukro archiv a jak funguje?

Tipy k nákupu 10. 11. 2021

Jste častým zákazníkem online tržiště Aukro? Tak to byste měli znát aukro archiv. A pokud jste o něm ještě neslyšeli, je na čase se mu podívat na zub. Prozradíme vám, jak takový archiv funguje a co obnáší.

Prodej, nákup, aukce... Aukro patří mezi největší prodejní portály v Čechách. Co je však Aukro archiv a jak vlastně funguje?

Co je Aukro archiv a kde ho najdete?

Už víte, jak nakupovat na aukro? Pokud ano, zajímá vás, k čemu slouží Aukro archiv? Je to zejména pro potřeby provozovatelů, ale nejen to. Pro běžné uživatele je archiv určen i jako kontrola. V archivu najdete veškeré položky aukcí, kterým byl ukončen prodej před více než 90 dny. Archiv také funguje jako obrana proti podvodnému jednání. A kde ho najdete? V záložce Ukončení transakcí.

Všechny transakce aukro přesouvá do archivu automaticky po 90 dnech bez ohledu na jejich předchozí umístění v sekcích. V archivu ukládá Manažer prodeje všechny informace o transakcích (na jeho kartě), nicméně již v archivu nemohou být měněny.

aukro archiv

Aukro archiv zaznamenává položky aukcí, které jsou více než 90 dnů staré.

Nemůžete najít informace o nabídkách z Moje aukro?

Stalo se vám, že vám na Aukro.cz zmizely nabídky z některých záložek (Přihazuji, Zakoupeno, Prodáno apod.) ? Jsou dva důvody, kvůli kterým k tomu mohlo dojít:

  • Nabídky jste ze záložky smazali (ve výše uvedených záložkách máte možnost nabídky ze seznamu odstranit).
  • Informace o nabídce byly automaticky přesunuty do již zmíněného archivu. Údaje o nabídce jsou na Moje Aukro k dispozici po dobu 90 dnů, poté jsou nabídky přesunuty do archivu Aukra. V Moje aukro je nedohledáte, můžete je zkusit vyhledat na stránkách archivu.

TIP: Chcete víc informací o nabídce v archivu?

V archivu se vám zobrazí pouze základní informace o nabídce. A jestliže chcete získat více informací (např. kontakt na obchodního partnera, podrobný popis předmětu) z nabídky, které jste se účastnili (a je jedno jestli jako Prodejce nebo Kupující) a která již byla přesunuta do archivu, víme co dělat.

Vyplňte kontaktní formulář. Do formuláře uveďte co nejvíce informací k dané nabídce, aby bylo možné ji dohledat a údaje vám mohlo aukro sdělit.

NÁVOD: Jak přesunout transakci do archivu dříve

Věděli jste, že vaše nákupy, prodeje, či vyhrané aukce lze přesunout do archivu dříve? Transakce budou díky tomuto kroku přehlednější. Přesuňte ty, které už nepotřebujete. Prozradíme vám, jak na to.

  1. Zvolte transakci.
  2. Klikněte na Přesunout.
  3. Zvolte Archiv jako cílovou složku pro přesun a potvrďte volbu.

Pokud chcete, můžete přesunout transakce z Archivu i do ostatních sekcí. Stačí jít do Aukro archivu a držte se kroků popsaných výše. Přesunutá transakce z archivu do sekce se vrátí do složky Archiv po 30 dnech.

Související obchody

AliExpress, Rozbaleno.cz, 4Home, ZOOT, eBay.com

Chcete přijít o odměnu až 15 % z každého nákupu na internetu?

Stačí se zdarma zaregistrovat a o žádné odměny již nikdy nepřijdete.

Právě teď k novému účtu navíc 300 Kč Ke každé odměně za nákup získáte další bonusovou ve stejné výši. Celkem na bonusových odměnách můžete získat až 300 Kč. za vaše nákupy.

- nebo -
Registrací souhlasíte s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.
Máte již účet? Přihlaste se