Chystáte se na dovolenou? 6 tipů, jak ušetřit peníze

Tipy k nákupuDovolená a cestování 10. 11. 2021

Čas letních dovolených se blíží a vám už vstávají vlasy na hlavě hrůzou, jakmile si představíte, co všechno budete muset dopředu zařizovat, ale hlavně kolik to všechno bude stát?! Žádné obavy, máme připraveno 6 top tipů, jak na dovolené ušetřit již během jejího plánování! Abyste se zbytečně nestresovali a užívali si parádního počasí.

Letní dovolená je pořádný zásah do peněženky. A to i když jedete třeba jen na výlet po České republice. Přitom můžete ušetřit na spoustě drobnostech, které vám dohromady vydají na pořádný balík!

1. Získejte Booking Genius

Speciální program Genius od Booking.com se hodí zejména pro ty, kteří cestují velmi rádi a často. S tímto programem dostanete 10 % slevu na vybraná ubytovací zařízení, která jsou do VIP programu zapsaná. Některé hotely a penziony nabízejí navíc i welcome drinky, posunutý check-in nebo check-out a další speciální akce zdarma. Zvýhodnění mohou být různá a záleží na každém jednotlivém ubytování

Na tento program automaticky přejdete, pokud se na Booking.com zaregistrujete a v průběhu půl roku (kdykoli od registrace) si přes něj 5x zarezervujete ubytování. Že vás Booking.com na tento program přiřadil poznáte podle žluté ikonky ve svém profilu.

dovolena

2. Pojistěte se výhodně s Českou pojišťovnou

Cestovní pojištění není radno podceňovat. Nikdy totiž nevíte, co se může na dovolené přihodit. Porovnejte si ceny pojištění v konkrétní situaci a vyberte si to nejlepší pro vás. Jen s námi máte cestovní pojištění od České pojišťovny o 6 % levnější! Pohlídejte si své finance.

TIP: Na virtuální kalkulačce cestovního pojištění od České pojišťovny si můžete snadno spočítat, na kolik vás vyjdou určitá pojištění za různých podmínek. Pokud tedy například jede čtyřčlenná rodina na 14 dní do Řecka, základní pojištění vychází pouze na 660 korun.

3. Sledujte kurz měn

Dopředu si promyslete, kolik s sebou budete potřebovat hotovost a sledujte vývoj české koruny vůči potřebné měně ve směnárnách. Zároveň si zjistěte, jaké služby poskytuje vaše banka v místě dovolené. Mohli byste ušetřit, i pokud budete na místě dovolené zaplatíte svojí platební kartou nebo si vyberete z bankomatu.

TIP: Směňujte výhodně se slevovým kupónem na Exchange.cz. Jen si ho uložíte do mobilu nebo vytisknete a předložíte na pokladně. Ihned dostanete výhodnější kurz.

4. Cestujte mimo sezónu

Téměř všichni jistě chceme na dovolenou v létě. Ať už sami nebo i proto, že bychom rádi využili letní prázdniny našich ratolestí. Nezapomeňte ale, že v tuto dobu je letní sezóna – ceny hotelů, letenek i ostatních služeb tak mohou být podstatně dražší než v červnu nebo v září. Navíc když vyrazíte mimo sezónu, hravě se vyhnete velkým davům a přelidněným plážím. Užijete si dovolenou v klidu a navíc ještě levněji než ostatní.

5. Vše podstatné zařizujte s předstihem

Pokud se i přesto rozhodnete užít si dovolenou v sezóně, informujte se o cenách dopředu. Ceny letenek a ubytování se totiž mění s časovým odstupem. Čím více se blíží termín vaší dovolené, tím dražší to bude. Bohužel tady neplatí stejná zásada jak často bývá u last minute zájezdů. Proto rezervace nenechávejte na poslední chvíli.

TIP: Vyhněte se zbytečným pochůzkám před vycestováním. Sjednejte si cestovní pojištění online.

Jestliže nestíháte vše včas vyřídit a až tak vám na tom, kam poletíte či pojedete nezáleží, poradíme vám. Zjistěte si více ohledně last minute dovolené u moře a vaš problém je rázem vyřešen.

Rio

6. Zvažte všechny možnosti

Máte na výběr nepřeberné množství možností a je jen na vás, jakou z nich si vyberete. Pojedete na dovolenou autobusem, vlastním nebo půjčeným autem? A nebo spíše poletíte? Využít můžete tipy na levné letenky. Ubytujete se v tříhvězdičkovém hotelu, nebo si raději pronajmete apartmán? Ceny se také různí v závislosti na tom, v jakém složení jedete. Pokud například vaše rodina jezdí s příbuznými, určitě se vám vyplatí celý apartmán, než drahý hotel. Stejně tak, pokud jedete pouze s partnerem. Výhodnější variantou bude autobus než vlastní auto. Samozřejmě se vše odvíjí od toho, jak daleko se nachází vaše cílová destinace.

Související obchody

Booking, AXA ASSISTANCE, Generali Česká pojišťovna, ČSOB Pojišťovna, Slavia pojišťovna

Chcete přijít o odměnu až 15 % z každého nákupu na internetu?

Stačí se zdarma zaregistrovat a o žádné odměny již nikdy nepřijdete.

Právě teď k novému účtu navíc 300 Kč Ke každé odměně za nákup získáte další bonusovou ve stejné výši. Celkem na bonusových odměnách můžete získat až 300 Kč. za vaše nákupy.

- nebo -
Registrací souhlasíte s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.
Máte již účet? Přihlaste se