Chlorella a hubnutí. Znáte opravdové účinky zelených potravin?

Tipy k nákupuHubnutí 10. 11. 2021

Stále hledáte přírodní doplněk stravy, který vám pomůže s hubnutím? Nejlepším řešením je sladkovodní řasa Chlorella! Co všechno chlorella obsahuje a proč je tak užitečná?

Sladkovodní řasa Chlorella se právem řadí do zdravé výživy. Víte, jaké má chlorella účinky na naše tělo nebo jak užívat chlorellu?

Jedná se o jedno z nejzdravějších "jídel" v naší existenci, proto chlorellu můžeme zařadit do kategorie superpotravin. Užívá se ve formě tablet, či prášku a má řadu léčivých účinků na náš organismus. Jaké to jsou?

Jaké má chlorella účinky na naše tělo?

Chlorella účinky:

  1. Detoxikace organismu a zvýšení celkové energie.
  2. Podporuje metabolismus a napomáhá lepšímu trávení.
  3. Zásobuje tělo účinnými antioxidanty (betakaroten, vitamín C, E).
  4. Přispívá k řádné funkci imunitního systému a zvyšuje odolnost proti infekcím.
  5. Vhodná při dietě, kdy je nutno navýšit příjem kvalitních bílkovin.

Sladkovodní řasa chlorella patří do skupiny tzv. zelených potravin, podobně jako zelený ječmen nebo pšenice.

Chlorella je velmi užitečný doplněk stravy také pro vegetariány, protože obsahuje vápník, hořčík, draslík, ale i zinek a relativně dost železa a to vegetariánům dost často chybí, protože tyto prvky získáváme nejčastěji z masa.

Když potřebujete při hubnutí zvýšit konzumaci bílkovin, svůj jídelníček rozhodně obohaťte o chlorellu.

Chlorella a další zelené potraviny jsou bohaté na flavonoidy, které chrání buňky před volnými radikály, brání růstu nádorových buněk, posilují imunitní systém a působí preventivně proti srdečním chorobám.

Jak užívat chlorellu

Dávkování chlorelly je velmi individuální, ale pokud s chlorellou začínáte, dávejte si 1-2 čajové lžičky denně.

Pokud užíváte chlorellu ve formě tablet, doporučená denní dávka je 20 tablet, které je nejlepší si rozdělit na ráno, odpoledne a večer.

Užívání chlorelly je ideální ráno nalačno (minimálně 15 minut před jídlem) a večer před spaním.

TIP: Pro rozmíchání chlorelly s nápojem nepoužívejte kovovou lžičku ani kovový šejkr, které způsobují oxidaci.

Chlorella nežádoucí účinky

Chlorella se obecně považuje za bezpečnou potravinu. Při jejím užívání se ale mohou objevit vedlejší účinky, které zpravidla odezní za pár dní. Mezi nejčastější vedlejší účinky chlorelly se řadí: průjem, zácpa, nadýmání, v prvních týdnech užívání chlorelly se může stolice zbarvit do zelena.

Pokud si nejste jisti, poraďte se o užívání chlorelly s lékařem. Chlorellu ve formě tablet by například neměli konzumovat děti do 3 let, protože ještě nemají vyvinutý polykací reflex.

Chlorella také obsahuje velké množství vitaminu K, který utlumuje působené léků na ředění krve. Užívání chlorelly by měli vynechat také lidé po transplantaci. Je známo, že chlorella posiluje obranyschopnost, může tak způsobit odmítnutí transplantovaného orgánu tělem.

Tip na osvěžující smoothie s Chlorellou

chlorella

Ingredience na 1 porci

  • 3/4 hrnku granátového džusu
  • 1 lžička chlorelly
  • 1 hrnek mléka
  • 1 banán
  • 1 lžička chia semínek

Chlorellu nemusíte užívat jen v tabletách. Osvědčila se i v různých receptech. Nejoblíbenější verzí je přidávat chlorellu do smoothie. Připravili jsme si pro vás jeden recept, který stojí za vyzkoušení.

Postup: Nakrájíme banán a spolu s dalšími ingrediencemi vložíme do mixéru. Mixujeme do hladka. Pokud je smoothie moc husté, přilijeme více mléka. Nakonec přimícháme chia semínka. Dobrou chuť!

Získejte ZDARMA e-book Kokos aneb chutné a zdravé recepty!Kokos také patří k potravinám, kterým jsou připisovány zázračné účinky. Zaregistrujte se zdarma (stačí e-mail a heslo) a zobrazí se vám odkaz ke stažení e-booku.Zaregistrovat seRegistrovat se přes Facebook

Kde koupit chlorellu

Chlorellu seženete v každé prodejně se zdravou výživou, ale i třeba v lékárnách. Nejlepší chlorella na trhu je dlouhodobě chlorella od značky Green Ways.

★ Kde koupit chlorellu nejlevněji?

Pokud chcete koupit Chlorellu výhodněji, využijte náš portál Tipli, kde z každé objednávky získáte část peněz zpět na váš účet.

★ Nejkvalitnější chlorellu značky Green Ways u nás například pořídíte u partnera Zelený obchod, kde získáte 6 % z objednávky zpět.

Koupit chlorellu levně

Související obchody

Pilulka.cz, Dr. Max, Zelený obchod, Zelená země

Chcete přijít o odměnu až 15 % z každého nákupu na internetu?

Stačí se zdarma zaregistrovat a o žádné odměny již nikdy nepřijdete.

Právě teď k novému účtu navíc 300 Kč Ke každé odměně za nákup získáte další bonusovou ve stejné výši. Celkem na bonusových odměnách můžete získat až 300 Kč. za vaše nákupy.

- nebo -
Registrací souhlasíte s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.
Máte již účet? Přihlaste se