Booking.com: 5 tipů, jak ušetřit na rezervaci ubytování

Tipy k nákupuNávody na Booking.com 10. 11. 2021

Chcete si rezervovat ubytování přes Booking.com a rozhodující roli u vás hraje cena? V tom případě jste tady správně. Máme pro vás 5 tipů, jak na rezervaci ubytování ušetřit.

Ubytování je často tou nejdražší položkou z celé dovolené. Ne však s Booking.com a našimi tipy, jak ušetřit. Takže jak na Booking.com najít krásné pokoje za příznivou cenu?

1. Ubytování přes Booking.com rezervujte ve vhodnou chvíli

Znáte už teď termín své další dovolené nebo služební cesty? Na nic nečekejte a udělejte rezervaci ubytování na Booking.com ještě dnes. Ceny pokojů se mění v čase podle nejrůznějších faktorů. Velmi často platí, že čím dříve rezervujete hotel, tím lepší cenu budete mít. To platí zejména pro termíny, kdy se v dané destinaci pořádá nějaká společenská akce.

Běžné víkendové pobyty naopak můžete shánět na poslední chvíli. Nebudete sice mít takový výběr, ale hotely vám nabídnou nejlepší cenu, protože se snaží naplnit kapacitu.

TIPLI TIP: V každém případě si vždy vyfiltrujte ty nejlevnější hotely hned po zadání destinace a termínu. Získáte tak nejlepší představu o dobrých cenách za booking ubytování.

2. Využijte Booking.com Genius

Cestujete častěji? V tom případě je právě pro vás určen program Genius. Jedná se o speciální zvýhodnění cestovatelů, kteří alespoň 5 x rezervují ubytování přes Booking.com. Poté jsou zařazeni do programu a získávají 10% slevu v ubytovacích zařízeních, která jsou do programu zapojena.

Sleva ale není tou jedinou výhodou. Některé penziony a hotely dávají zdarma i welcome drink nebo vám posunou check-in a check-out. Akce jsou různé a liší se v závislosti na jednotlivých ubytování.

Pokud vás Booking.com zařadí do programu Booking Genius, na profilu se vám objeví žluté logo s nápisem "genius". Tuto samou značku poté naleznete i u zapojených hotelů.

Booking.com – vyhledávání

Program Genius je odměnou za časté využívání služeb Booking.com.

3. Plaťte za ubytování předem

Znáte přesný termín své cesty a vítě, že pojedete opravdu na 100 %? Zaplaťte za své ubytování předem. Platba na místě je sice obrovskou výhodou, při platbě předem však získáte pokoje za tu úplně nejlepší cenu. Rozdíl klidně může být i několik set korun. Pro platbu předem vám stačí zadat údaje o platební kartě a mít povolené platby přes internet. Ubytovací zařízení si v určitou chvíli platbu samo strhne.

4. Výhodné cestovní pojištění

Jednou z hlavních otázek, kterou si pravděpodobně budete klást, je, kde sehnat výhodné cestovní pojištění. Před cestou je dobré se pojistit a mít jistotu, že prožijete dovolenou v klidu. Kde ale sjednat ty nejlevnější služby? Spousta institucí v dnešní době nabízí různé akce a výhodné nabídky, laik ale jen těžko pozná, která je ta skutečně nejvýhodnější. Využijte Tipli srovnávač pojištění a užijte si ubytování bez starostí.

5. Využijte cashback od Tipli

Zaručený způsob, jak na ubytování nějakou tu korunku ušetřit, je registrace a následný nákup přes Tipli. Tady totiž získáte cashback i celou řadu slev a slevových kódů. A při několikatisícovém nákupu se to skutečně vyplatí!

Rezervovat ubytování se slevou

Související obchody

Booking, HOTELY.cz, Hotels.com, Expedia, Agoda

Chcete přijít o odměnu až 15 % z každého nákupu na internetu?

Stačí se zdarma zaregistrovat a o žádné odměny již nikdy nepřijdete.

Právě teď k novému účtu navíc 300 Kč Ke každé odměně za nákup získáte další bonusovou ve stejné výši. Celkem na bonusových odměnách můžete získat až 300 Kč. za vaše nákupy.

- nebo -
Registrací souhlasíte s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.
Máte již účet? Přihlaste se