Cestovní pojištění po ČR: Kdy a jak ho výhodně sjednat?

Tipy k nákupuDovolená a cestování  |  Finance  |  Cestovní pojištění 10. 11. 2021

Věděli jste, že cestovní pojištění lze sjednat i pro cesty po České republice? Ani „pár kroků“ od domova se totiž nevyplatí riskovat. Vysvětlíme, v čem se cestovní pojištění po ČR liší od toho pro zahraničí, a poradíme, kdy je vhodné ho využít. A dáme také tipy, jak ho pořídit extra výhodně!

V dnešní době je už běžné, že se před cestou na dovolenou pojistíme. Nestojí to moc a pokud se během cestování stane něco nešťastného, umí cestovní pojištění opravdu vytáhnout trn z paty. Zejména při cestách do zahraničí bereme pojištění jako něco samozřejmého. Pro řadu lidí ale dovolená neznamená jen moře, léto a cizinu, ale také přírodu, sport a krásy naší vlastní země.

Cestovní pojištění v ČR

Cestovní pojištění po ČR je jiné než klasické cestovní pojištění. Hlavní rozdíl je v pojištěných rizicích. Určeno je k cestám po České republice, u nichž je nějakým způsobem zvýšené riziko. Cestovní pojištění v ČR zpravidla obsahuje úrazové pojištění, pojištění odpovědnosti za újmu a pojištění zavazadel. K tomu lze ještě přidat připojištění stornovacích poplatků, takže budete krytí i proti tomu, že nedocestujete.

Co obvykle kryje cestovní pojištění pro ČR

  • Pojištění odpovědnosti za újmu: Pokud někomu způsobíte újmu na zdraví nebo škodu na majetku, pojišťovna ji uhradí za vás. A protože peníze nejsou legrace, je často možné pokrýt také ušlý zisk jiné osoby. Výše pojistného plnění sahá při újmě na zdraví či majetku do milionů korun.
  • Pojištění zavazadel: V případě poškození, zničení nebo odcizení zavazadel dostanete od pojišťovny náhradu škody. Pojistný limit většinou určuje maximální částku na zavazadlo (a počet zavazadel. Tedy třeba 3x 5 000 Kč.
  • Úrazové pojištění: Kryje jak trvalé následky způsobené úrazem (limit se pohybuje kolem 300 000‑400 000 Kč), tak také riziko smrti, v takovém případě jsou odškodněni vaši blízcí (limit je v tomto případě o něco nižší)

Pojištění storno poplatků – užitečná zadní vrátka

Cestovní pojištění po ČR online

Se stornovacími poplatky se dnes setkáte v Česku zcela běžně. Mají podobu pokut za zrušení zájezdu či ubytování (rezervovaného typicky přes Booking.com), nebo nevratných záloh na služby (například sportovní kurz, zážitek). Podnikatelé tak chrání svůj zisk, o který by jinak přišli. Vy se ale můžete chránit proti storno poplatkům – pomocí chytrého cestovního pojištění po ČR.

Při objednávce pojištění si zvolíte, že chcete pojistit také stornovací poplatky, a potom uvedete cenu zájezdu. V případě, že budete muset cestu náhle zrušit, za vás pojišťovna zaplatí většinu vyžadované finanční náhrady, případně vám bude kompenzovat nevratnou zálohu.

Pojištění způsobené újmy – chrání vás i druhé

S pojištěním způsobené újmy na majetku nemůžete šlápnout vedle. Když například nechtíc rozbijete vybavení hotelového pokoje, nemusíte obrátit naruby vlastní peněženku. Stejně tak provozovatelé ubytování nebo jiných turistických služeb mohou být klidní, že jim bude škoda uhrazena.

Podle občanského zákoníku jste zodpovědní za způsobenou škodu. Může se stát, že někoho srazíte na kole nebo na sjezdovce. Pokud byli ti, které zraníte, pojištění, bude jejich pojišťovna vymáhat náklady po vás jako po viníkovi. Když nebudete pojištění i vy, budete muset sáhnout opravdu hluboko do kapsy.

Co neobsahuje cestovní pojištění po ČR

Cestovní pojištění po ČR neobsahuje úhradu léčebných výloh. Nepokryje náklady na léčbu spojené s úrazem či nemocí vyžadujících neodkladnou lékařskou péči. Není to totiž potřeba. Léčebné výlohy už kryje vaše běžné zdravotní pojištění. Kdyby cestovní pojištění krylo stejná rizika, zbytečně by se služby dublovaly a vy byste akorát platili peníze navíc.

Cestovní pojištění online

Cestovní pojištění po ČR seženete nejsnáze na webu Pojisteni.cz. Tento portál totiž umožnuje sjednání pojištění kompletně online. Nemusíte chodit na pobočku ani nic podepisovat. Pojistná smlouva se stává platnou tím, že zaplatíte pojistné. Což uděláte také po internetu.

Díky tomu lze takové cestovní pojištění sjednat i na poslední chvíli. Klidně i na mobilu večer před cestou, zatímco ležíte v posteli. Zabere to asi 5 minut.

Cestovní pojištění po ČR online

Sjednání pojištění online vám navíc ušetří peníze. A to hned několika způsoby. Pojišťovny poskytují na online pojištění slevy, někdy i 25 %. Online lze také uplatnit cashback a získat část už zaplacené objednávky zpět. V neposlední řadě neztrácíte čas trmácením na pobočku - a čas jsou peníze.

Soutěžte s Pojisteni.cz hned dvakrát, vyhrajte skvělé ceny!

Soutěž 1

Sjednejte si přes Tipli pojištění na webu Pojisteni.cz s cashbackem a získejte užitečné dárky. Každý 3. klient či klientka, kteří si přes Tipli sjednají cestovní pojištění po ČR, získají od partnera Pojisteni.cz dárek. Když splníte podmínky soutěže, můžete vyhrát jednu z 10 cen:

  • Deštník + klíčenka (3x)
  • Powerbanka + otvírák na lahve (3x)
  • Powercube (2x)
  • Šála + nákrčník + gymsack (1x)
  • Gymsack + Victorinox nůž (1x)
Sjednat cestovní pojištění a soutěžit

Soutěž 2

Zúčastněte se tipovací soutěže o GoPro a dalších 50 cen. Stačí si od 15. 1. 2019 sjednat přes Pojištění.cz jakýkoli produkt s pojistným nejméně 100 Kč a tipnout si odpověď na soutěžní otázku. Soutěže se můžete zúčastnit i několikrát v případě sjednání více produktů. O co se hraje?

  • 1. místo – sportovní kamera GoPro Hero
  • 2. – 6. místo – napájecí adaptér PowerCube
  • 7. – 11. místo – švýcarský kapesní nůž Victorinox
  • 12. – 21. místo – polo Triko s logem WEDOS
  • 22. – 31. místo – flash disk 8 GB
  • 32. – 51. místo – slevový kupón 150 Kč na nákup služeb u společnosti WEDOS
Sjednat cestovní pojištění a soutěžit

Nejen pojištění na hory

Cestovní pojištění pro Českou republiku využijete častěji, než byste si možná mysleli. Lze ho sjednat na turistickou (dovolená), studijní nebo pracovně-administrativní cestu. Pro dovolenou je přitom velice výhodně, že pojištění kryje opravdu velké množství sportů – od turistiky, přes šachy až po lyžování.

Cestovní pojištění po ČR

Ideální je tak pojištění sjednat, když jedete třeba na hory. V zimě nebo v létě, stačí vybrat aktivitu, kterou plánujete provozovat.

Cestovní pojištění po ČR je také skvělý nápad, když vaše děti jedou na školní výlet nebo na lyžařský kurz. Zejména u dospívajících potomků oceníte kromě úrazového pojištění také pojištění újmy na majetku. Všichni víme, že "se" občas něco rozbije. ;-)

TIP: Už víte, kde budete během dovolené bydlet? Mrkněte na nejlepší ubytování na horách v Česku. Vybere si každý - ať preferuje luxusní wellness nebo chce mít sjezdovku pod oknem.

Cashback na cestovní pojištění - kolik ušetřím?

Pořiďte si cestovní pojištění po ČR přes cashback portál Tipli.cz a ušetřete. Například týdenní zimní dovolenou na horách pro dva dospělé a jedno dítě pojistíte na webu Pojištění.cz u Uniqa za 412 Kč, včetně pojištění storna zájezdu. Tipli ale poskytne v tomto případě cashback až 11,8 %, takže po zaplacení objednávky dostanete 48 Kč zpět. Za to můžete mít kafe nebo dvě piva. A to se vyplatí! :-)

Ušetřit chytře = ušetřit s cashbackem

Proč platit za pojištění víc, než je nutné? Buďte mazaní a sjednejte si pojištění přes Tipli! Stačí pár kliknutí a my vám pošleme až 12,5 % z ceny objednávky zpět,.

Chci cestovní pojištění po ČR se slevou

Související obchody

Booking, 4camping.cz, Hudy, Husky, pojisteni.cz

Chcete přijít o odměnu až 15 % z každého nákupu na internetu?

Stačí se zdarma zaregistrovat a o žádné odměny již nikdy nepřijdete.

Právě teď k novému účtu navíc 300 Kč Ke každé odměně za nákup získáte další bonusovou ve stejné výši. Celkem na bonusových odměnách můžete získat až 300 Kč. za vaše nákupy.

- nebo -
Registrací souhlasíte s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.
Máte již účet? Přihlaste se