Cestovní pojištění na hory? Vyberte to správné

Tipy k nákupuFinance 10. 11. 2021

Pokud patříte mezi milovníky zimních sportů, jistě víte, že je dobré mít sjednané cestovní pojištění s rozšířeným krytím. V podstatě se jedná o pojištění na hory. Klasické cestovní pojištění by na zimní dovolenou nemuselo stačit, obzvlášť pokud se chystáte do zahraničí.

V případě, že vyrážíte sjíždět české hory, bude stačit základní pojištění, které sjednáte u jakékoliv pojišťovny. Pokud ale pojedete kamkoliv za hranice ČR, na rozšířené pojištění určitě nezapomínejte.

Je dobré se porozhlédnout na finančním trhu po dalších možnostech v rámci dalších připojištění, jako je úrazové pojištění, pojištění odpovědnosti za škodu a také pojištění právní ochrany. Zvažte také pojištění technického zásahu horské záchranné služby.

Cestovní pojištění jako základ

Ať už vyrazíte na snowboardu nebo na lyžích, zranit se můžete během chvilky. Náklady na léčbu se v zahraničí mohou vyšplhat do závratných částek. Právě proto je dobré mít sjednané cestovní pojištění, které bude krýt výdaje. V praxi to znamená, že za vás pojišťovna zaplatí zdravotnický materiál, náklady na hospitalizaci, ošetření i případnou operaci.

Cestovní pojištění na hory

Na stránkách Tipli narazíte na srovnávač pojištění, který přehledně spočítá nabídky jednotlivých pojišťoven. Cestovní pojištění online je v dnešní době hodně preferované. Vše sjednáte z pohodlí vašeho domova. Občas je také lepší si připlatit a mít klid a jistotu, že za vás pojišťovna případné náklady uhradí.

Rozšíření cestovního pojištění

K výše popsanému základu je dobré si připojistit další rizika. Nejčastější bývá úrazové pojištění, které pomůže v době rekonvalescence. Například při úrazu kolene se může stát, že budete mít i doživotní následky. V rámci úrazového pojištění vám pojišťovna vyplatí poměrně vysokou částku, která vám vzniklou situaci alespoň částečně vykompenzuje.

Levnější pojištění? Využijte Tipli srovnávač

Jak již bylo zmíněno výše, na stránkách Tipli najdete také srovnávač cestovního pojištění. Díky němu si z pohodlí domova ověříte, které pojištění se vám nejvíce vyplatí.

Využít srovnávač cestovního pojištění »

Nezapomínejte ani na pojištění proti odpovědnosti za škodu! Nemusíte se totiž zranit jen vy, ale svou jízdou například na snowboardu můžete ohrozit nebo ublížit někomu jinému. Pojistka „na blbost“ kryje především finanční odškodnění protistraně za výpadek příjmu v důsledku úrazu, zničení lyží nebo snowboardu, za výpadek příjmu, za dlouhodobě sníženou kvalitu života, za hospitalizaci nebo léčbu.

A jak je to s pojištěním právní ochrany? Jistě jej oceníte v situaci, kdy na svahu srazíte jiného lyžaře a případ bude klasifikován jako trestný čin. V případě, že se chystáte na Slovensko, je dobré vědět, že je třeba si připojistit zásah horské záchranné služby. Slovenské hory jsou celkem zrádné a náklady na technický zásah mohou vyjít i na desítky tisíc korun.

Nejlepší cestovní pojištění

Mezi nejoblíbenější finanční instituce v rámci pojištění na hory patří dvě pojišťovny. Tou první je společnost Axa Assistance. V přehledném seznamu zjistíte, které výhody Axa nabízí a proč sjednat pojištění právě zde. Druhou velmi často vyhledávanou finanční institucí s kladnými recenzemi je ČSOB pojišťovna.

Axa Assistance – pojištění na hory

  • Až neomezené krytí léčebných výloh
  • Asistenční služba 24/7
  • Krytí běžných sportů už v základní variantě pojištění
  • Pojištění zavazadel kryje i sportovní vybavení
  • Zvýhodněná cena pro děti do 18 let
  • Široká škála připojištění

ČSOB Pojišťovna – pojištění na lyže

  • Pojištění pro případy vzniku úrazu, odpovědnosti za újmu, poškození nebo ztráty zavazadel, přerušení cesty
  • Asistenční služby 24/7
  • Automatické prodloužení pojistky v případě, že uváznete v zahraničí

Myslete na své zdraví a nepodceňujte náhody. Díky cestovnímu pojištění na hory si užijete zimní dovolenou bez starostí.

Související obchody

AXA ASSISTANCE, Generali Česká pojišťovna, ČSOB Pojišťovna, Allianz pojišťovna

Chcete přijít o odměnu až 15 % z každého nákupu na internetu?

Stačí se zdarma zaregistrovat a o žádné odměny již nikdy nepřijdete.

Právě teď k novému účtu navíc 300 Kč Ke každé odměně za nákup získáte další bonusovou ve stejné výši. Celkem na bonusových odměnách můžete získat až 300 Kč. za vaše nákupy.

- nebo -
Registrací souhlasíte s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.
Máte již účet? Přihlaste se