Česká spořitelna sází na internetové bankovnictví George

Tipy k nákupuFinance  |  Cestovní pojištění  |  Povinné ručení  |  Havarijní pojištění 10. 11. 2021

Potřebujete si založit nový účet? Chystáte se kupovat dům a hledáte informace o hypotékách? Jedete na dovolenou a sháníte pojištění? Představíme vám produkty České spořitelny a poradíme, zda se pro vás hodí nebo ne.

V první řadě pamatujte, že otázku peněz je třeba si dobře promyslet. Ať už se jedná o jejich ukládání či půjčování. Pokud něčemu nerozumíte, ptejte se, pokud si nejste něčím jistí, nechte si to vysvětlit. Nepodepisujte bezhlavě vše, co se vám dostane pod ruku a nevěřte všem reklamám :-) Poradíme, co vám může nabídnout Česká spořitelna.

Výhodou České spořitelny je její tradice. Můžete si být jisti, že když jí svěříte své peníze, tak se o ně dobře postará - a nemusí to být jen klasické pojišťovny. Z toho však vyplývá i jedna základní nevýhoda a tou je řada poplatků. Jejich výše a podmínky se liší podle zvoleného účtu, faktem ale je, že jiné banky, které třeba nemají tak silnou pozici na trhu, lákají své zákazníky na výhodnější nabídky. České spořitelna takto své silné pozice na trhu využívá. Kód banky je 0800.

Jaké existují účty České spořitelny?

Přinášíme vám základní rozdíl mezi možnými účty. Pro bližší informace se však podívejte přímo na stránky České spořitelny a pořádně si pročtěte jejich ceník. V České spořitelně máte na výběr z několika možností:

Účet ke službě Moje zdravé finance

Běžný účet České spořitelny je nejčastějším produktem. Získáte k němu internetové bankovnictví George Go, debetní kartu a kontokorent. Cena za jeho vedení je od 0 do 100 Kč v závislosti na tom, jak moc jej využíváte. Veškeré vybírání z bankomatů ČS a elektronické posílání plateb je zdarma. Internetové bankovnictví se vyplatí i v případě online převádění mezi měnami, pokud třeba jedete do zahraniční. Sledujte aktuální kurzovní lístek České spořitelny i s online kalkulačkou.

česká spořitelna pobočky

Základní účet

Hodí se spíš pro ty, kteří s jej nebudou moc využívat. Dostanete k němu zdarma debetní kartu. Jeho vedení je sice zdarma, ale vybírání z bankomatu, odesílání plateb a další operace jsou zpoplatněné.

Účet pro seniory

Účet je přizpůsobený potřebám seniorů. K účtu získáte ještě jeden samostatný účet pro blízkého a debetní kartu. Výběr z bankomatů i posílání plateb je zdarma. Vedení účtu je 100 Kč. Pokud si na něj necháte posílat důchod, platíte jen 50 Kč. Bez poplatku jej budete vést, pokud účet využíváte (tzn. měsíčně vám na něj chodí alespoň 7 000 Kč a jednou zaplatíte kartou).

Účet pro studenty

Doložte potvrzením o studiu, že jste student, a do 26 let věku máte vedení účtu zcela zdarma. K tomu máte zdarma i elektronické odchozí platby, debetní kartu a výběr z bankomatu.

Účet pro děti

Dětský účet je možný zřídit do 20 let věku. Jeho vedení i operace na něm jsou zdarma. Od osmi let věku k němu patří i debetní karta. Učte své děti hospodařit s penězi už od začátku :-)

Česká spořitelna internetbanking

Internetové bankovnictví je v dnešní době nezbytností. Díky němu můžete spravovat své finance z domova. Proto je součástí bankovních účtů snad všech bank, které se na trhu pohybují - a Česká spořitelna není výjimkou.

Internetové bankovnictví vám slouží 24 hodiny denně. Přihlásíte se k němu ze svého počítače a stačí vám k tomu jen potvrzovací SMS. Obsahuje celou řadu bezpečnostních prvků, které si můžete sami ověřit ve svém prohlížeči. Jak se přihlásit i jak se s ním zachází vám rádi ukážou pracovníci banky během zařizování účtu.

George

Internetové bankovnictví George je novější forma internetového bankovnictví České spořitelny. Nabízí rychlejší vyhledávání a online poradce, vyšší úroveň bezpečnosti a poradce, který je vám k dispozici 24 hodin denně.

česká spořitelna george
česká spořitelna 24

Česká spořitelna 24

Servis 24 je starší internetové bankovnictví, které v průběhu roku 2018 pomalu přechází na novější systém George. Všichni stávající klienti budou automaticky převedeni do nového bankovnictví - ale žádné obavy. Pokud to čeká i vás, nepřijdete o žádná nastavení, trvalé příkazy ani šablony.

Pojištění Česká spořitelna?

Na všechny životní tragédie se pojistit nelze, v některých případech je ale dobré mít nějakou záruku, že se o vás někdo postará. S Českou spořitelnou můžete uzavřít celou řadu pojistek, dobře ale zvažte, které skutečně potřebujete. Například havarijní pojištění na dvacet let staré auto jsou vyhozené úspory. Na druhou stranu, pokud jedete na dovolenou, vynechat cestovní pojištění je velký hazard, protože výše zdravotnických poplatků v zahraničí šplhají až ke hvězdám.

S Českou spořitelnou si můžete zřídit životní pojistku, pojistit si domácnost, nemovitost a spoustu dalšího. Kompletní přehled najdete na webových stránkách České spořitelny.

Na co si lze půjčit s Českou spořitelnou?

Podobně jako u jiných bank - na všechno možné :-) Půjčku lze sjednat online i na pobočce a do 15 minut máte peníze na účtu. Přímo na webu spořitelny najdete i kalkulačku, která vám propočítá úrokovou sazbu i přeplatek. Všechny údaje jsou ale pouze orientační - přesnou výši se dozvíte až při sjednávání půjčky nebo hypotéky.

Nenechte se zlákat jednoduchostí půjčky a využijte ji pouze v případě, kdy skutečně potřebujete.

České spořitelna pobočky – kde se nachází?

Česká spořitelna patří k největším českým bankám – není tedy divu, že jejich pobočky a bankomaty najdete všude možně. Jen v Praze a okolí je 104 poboček a 446 bankomatů! Pokud však žijete v menším městě nebo na vesnici, ujistěte se, že se v dojezdové vzdálenosti nějaký bankomat nachází – abyste mohli pohodlně vybírat peníze ze svého účtu. Bankomaty bývají zpravidla klientům přístupné 24 hodin denně, o otevírací době jednotlivých poboček se dozvíte na stránkách.

česká spořitelna pobočky

Kompletní mapu poboček najdete na webových stránkách České spořitelny – stačí zadat ulici nebo město a aplikace vám ukáže všechny dostupné pobočky, bankomaty, směnárny, hypoteční zařízení a další.

Mějte své peníze pod kontrolou

Mějte peníze pod kontrolou! Na Tipli vám poradíme se vším, co vás ohledně financí zajímá a doporučíme nejvýhodnější produkty.

Více o financích »

Související obchody

Alianz Direct, mBank, Zonky, Allianz pojišťovna, SonataCoin

Chcete přijít o odměnu až 15 % z každého nákupu na internetu?

Stačí se zdarma zaregistrovat a o žádné odměny již nikdy nepřijdete.

Právě teď k novému účtu navíc 300 Kč Ke každé odměně za nákup získáte další bonusovou ve stejné výši. Celkem na bonusových odměnách můžete získat až 300 Kč. za vaše nákupy.

- nebo -
Registrací souhlasíte s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.
Máte již účet? Přihlaste se