Bezlepková dieta? Už se nemusíte omezovat!

Tipy k nákupuPotraviny  |  BIO produkty 10. 11. 2021

Víte, že bezlepková dieta je jedinou možnou léčbou proti alergii na lepek? Máte ve svém okolí někoho, kdo alergií trpí, nebo se snad vy sami bojíte, že nikdy nebudete moci jíst svá oblíbená jídla? Ve skutečnosti se však nejedná o tak závažný problém.

Chcete znát tajemství chutných jídel, která si můžete užít i s bezlepkovou dietou? Chcete si ty nejlepší bezlepkové potraviny vybrat online a mít jistotu stoprocentní spokojenosti za nízkou cenu? Pak je tento článek určen pro vás. Sestavte si s jeho pomocí ideální bezlepkový jídelníček. Nemusíte se trápit hledáním drahých potravin pro vaši bezlepkovou dietu. A už vůbec nemusíte vymýšlet složité recepty! Zapomeňte na omezování a užijte si jídlo naplno.

Bezlepková dieta

Máte-li pocit, že s bezlepkovou dietu přijdete o všechna svá oblíbená jídla, vyvedeme vás z omylu. Bezlepková dieta se totiž vyznačuje pouze částečnou změnou vašeho jídelníčku. Je třeba přejít na potraviny, které jsou přírodně bez lepku (neboli bez glutenu), nebo na takové potraviny, které obsahují lepek pouze v minimální koncentraci.

bezlepková dieta
bezlepková dieta

To tedy znamená, dávat si pozor na to, co jíte a zaměřit se na bezlepkové recepty. Díky nim zjistíte, že i s bezlepkovou dietou se dá žít naplno a vychutnat si všechny potraviny tak, jak máte rádi. Poraďte svým blízkým, nebo sami ochutnejte. Uvidíte, že téměř nepocítíte rozdíl. Na palačinkách nebo domácím pečivu si pochutnáte aniž by vás cokoli omezovalo.

Alergie na lepek

bezlepková dieta

Alergie na lepek se projeví při konzumaci potravin z nedeglutenizovaných (tedy běžných) obilovin, které jsou na lepek velmi bohaté. Jsou jimi žito, ječmen, pšenice a oves. Dají se však snadno nahradit kukuřičnou moukou.

bezlepková dieta

Není tedy pravda, že se musíte ve svém jídelníčku zcela vyhnout například pečivu či jiným běžným pokrmům z mouky. Obiloviny můžete navíc nahradit i jinými chutnými potravinami. Co třeba vyzkoušet banánové palačinky? Podívejte se na nejlepší recepty na palačinky a ochutnejte.

Bezlepkové potraviny

Kromě již zmíněné kukuřičné mouky se dají potraviny pro alergiky na lepek nahradit i jinými způsoby. Je to snadné, v dnešní době se totiž již téměř každé jídlo prodává v bezlepkové verzi. A nemusí to hned znamenat, že budete nuceni utrácet více peněz. Stačí jen vybrat ty správné obchody.

bezlepkové potraviny
bezlepkové potraviny
bezlepkové potraviny

Vyzkoušejte například bio Penne pohankové těstoviny bez lepku, 12 kusů za pouhých 910 Kč.

Neumarker světlé pivo bez lepku, 10 kusů za 329 Kč vám zajistí to správné trávení po dobrém obědě.

A nakonec je tu pro vás 4x Hammermühle slunečnicový chléb bez lepku za bezkonkurenčních 378 Kč.

Kde můžete potraviny bez lepku koupit?

Tipli.cz vám nabídne hned několik obchodů, kde můžete potraviny bez lepku koupit a ještě díky tomu získat peníze z nákupu zpět. A které obchody to jsou?

  • Bioma.cz - obchod s s biopotravinami
  • Zelený obchod - obchod s biopotravinami bez konzervantů
  • Tesco - obchodní řetězec nabízející mimo jiné potraviny bez lepku
  • Lidl - obchodní řetězec s největším výběrem potravin bez lepku vůbec
  • Iswari - eshop nabízející superpotraviny a biopotraviny

Věděli jste, že si potraviny bez lepku můžete nechat dovést až k vám domů? Stačí využít služeb Košík.cz a potom už si jen vychutnat požitek ze zdravého jídla bez lepku.

Související obchody

Bioma.cz, Dr. Max, Zelený obchod, Zelená země, BIO-DETOX

Chcete přijít o odměnu až 15 % z každého nákupu na internetu?

Stačí se zdarma zaregistrovat a o žádné odměny již nikdy nepřijdete.

Právě teď k novému účtu navíc 300 Kč Ke každé odměně za nákup získáte další bonusovou ve stejné výši. Celkem na bonusových odměnách můžete získat až 300 Kč. za vaše nákupy.

- nebo -
Registrací souhlasíte s podmínkami užití a se zpracováním osobních údajů.
Máte již účet? Přihlaste se